کد خبر: 54088
منتشر شده در چهارشنبه, 07 شهریور 1397 18:44
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، حسین خنیفر امروز چهارشنبه در نشست خبری هفته دولت که در نمایشگاه عملکرد و دستاوردهای آموزش و پرورش واقع در دبیرستان ماندگار البرز برگزار شد، اظهار داشت: نمایندگان مجلس در محور سئوالات خود برای استیضاح وزیر، تضعیف دانشگاه فرهنگیان را مطرح کرده بودند که در این...
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، حسین خنیفر امروز چهارشنبه در نشست خبری هفته دولت که در نمایشگاه عملکرد و دستاوردهای آموزش و پرورش واقع در دبیرستان ماندگار البرز برگزار شد، اظهار داشت: نمایندگان مجلس در محور سئوالات خود برای استیضاح وزیر، تضعیف دانشگاه فرهنگیان را مطرح کرده بودند که در این رابطه روز گذشته بار دیگر این سئوال در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طرح شد آنها اعلام کردند که منظور دانشگاه فرهنگیان نیست بلکه کل وزارت آموزش و پرورش است. وی با بیان اینکه وقتی وزیر تمامی فرآیندها را برای افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان در پیش می گیرد این سئوال ناقص است، ادامه داد: نمایندگان پس از شنیدن توضیحات در این رابطه از سئوال خود عبور کردند.
*** تعطیلی 304 مرکز تربیت معلم همزمان با تاسیس دانشگاه فرهنگیان رئیس دانشگاه فرهنگیان اظهار داشت: در دهه ۶۰ ما دارای ۴۰۰ مرکز تربیت معلم بودیم که در سال ۹۰ به دلیل تاسیس دانشگاه فرهنگیان ۳۰۲ مرکز تعطیل شد و در نهایت 98 مرکز و پردیس دانشگاهی را ایجاد کردیم. خنیفر ادامه داد: در این سالها تلاش شده تغییراتی در روند تربیت معلم صورت گیرد البته افرادی که توانایی و جلو بردن نظام تعلیم وتربیت و همچنین تربیت معلم را دارند می توانند به کمک ما بیایند. وی تصریح کرد:اگر مدیری برنامه های خوب دارد من به عنوان مشاور و همکار در کنار او خواهم بود چرا که دغدغه اول و آخر تمامی ما، مملکت و تربیت معلمان شایسته و تراز جمهوری اسلامی ایران است. رئیس دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: امسال مجوز ۱۷ هزار ردیف استخدامی در قالب ماده ۲۸ اخذ شد اما معتقدیم که پذیرفته شدگان باید حداقل یک سال دوره آموزشی ببینند و سپس وارد مدارس شوند. خنیفر تصریح کرد: مشکلات و کم کاری های زیادی داریم و هر چند که در گذشته نیز اقدامات خوبی صورت گرفته اما محدودیت های پیدا و پنهانی وجود دارد که نمی توانیم برخی برنامه ها را به زودی محقق کنیم. خنیفر ادامه داد: اکنون با کمبود ۱۵۰ هزار معلم مواجه هستیم و باید خود را برای شرایطی که در آینده پیش روی ما قرار دارد آماده کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز دانش آموزان به کلاس درس و معلم باشیم. به گفته وی هرچند که سرباز معلمان می تواند کمک کننده باشد زیرا برخی از این سربازان دارای مدارک بالای تحصیلی هستند اما این مسئله کفایت نمیکند و باید به سمت نظام شایسته و دقیق بر اساس تحولات جمعیتی معلمان و دانش آموزان برویم. رئیس دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه به مطالعه تطبیقی خوب در نظام آموزشی نیاز داریم، گفت : وزارت آموزش و پرورش در زمینه تعداد، نیازها، آزمونها، نحوه پذیرش، جذب و مصاحبه برای استخدام نیرو اختیاری ندارد و صرفا آنچه که به این وزارتخانه اعلام می شود بر اساس ظرفیت های موجود در زمینه استخدام ورود پیدا می کند.
** تاسیس دانشگاه جامع تربیت معلم در حال بررسیرئیس دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد دانشگاه جامع تربیت معلم و مطالعات انجام شده برای تاسیس آن گفت: مطالعات تطبیقی را با دیگر کشورها در این زمینه انجام داده ایم و چنین دانشگاهی در این کشورها وجود دارد.وی افزود: اکنون باید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه تاسیس آن را بدهند. ضمن اینکه رایزنی هایی با مقامات استانی برای استفاده از اراضی بلااستفاده و تخصیص منابع استانی کرده ایم.وی در مورد رتبه دانشگاه فرهنگیان نیز توضیح داد: رتبه دانشگاه ها معمولا بر اساس تولیدات علمی مشخص می شود؛ اما در دانشگاه فرهنگیان تعداد کارشناسی ارشد و دکتری کم است بنابر این تولید مقاله هم زیاد نیست. همچنین شرکت در کنفرانس های علمی، حضور دانشجویان خارجی و مقالات آی اس آی موجب بهبود رتبه دانشگاه ها می شود که قصد داریم با تقویت این حوزه ها رتبه دانشگاه را بهبود بخشیم.رئیس دانشگاه فرهنگیان در مورد فضاهای خوابگاهی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در شهرهای مختلف توضیح داد: در بعضی شهرها فضاهای خیلی خوبی داریم ولی در بعضی مناطق هم فضاها خیلی قدیمی و نامناسب است. رایزنی های زیادی با مقامات استانی و دیگر مسئولان داریم تا از این فضاها استفاده کنیم. همچنین دانشگاه آزاد ۳۰ درصد، پیام نور ۴۰ درصد، و علمی کاربردی ۶۰ درصد فضاهای خالی دارند که می توانیم از آنها استفاده کنیم.استاد دانشگاه تهران در مورد کارآمدشدن کارورزی ها نیز گفت: کارورزی در سال های اخیر بسیار تغییر کرده است اما معتقدیم بخش مهمی از کارورزی باید داخل کلاس صورت بگیرد. در حال رایزنی و بررسی برای کارامدتر کردن این دوره ها هستیم.رئیس دانشگاه فرهنگیان همچنین در مورد جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان گفت: امسال ۴۰۰ نفر جذب می کنیم اما نیاز ما بیش از ۱۰۰۰ نفر است.وی با رد دخالت نهادهای دیگر در انتصاب افراد، مدیران کل و مدیران مراکز دانشگاه فرهنگیان گفت: بعضی نهادها مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بر اساس قانون وظایفی دارند ولی نهاد یا سازمانی بدون داشتن وظیفه قانونی در روند انتصاب افراد دخالت نکرده است.خنیفر در مورد وضعیت دانشجو- معلمان نیز گفت: بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان کسانی که دانش آموخته دانشگاه های دیگر هستند باید در یک دوره یکساله دروس روش تدریس را بگذرانند، این دوره ها پیش از این ۳ ماهه و ۶ ماهه بود ولی اکنون به یکسال افزایش یافته همچنین معاونت آموزش شروع طراحی دوره های آموزش و آموزش مجازی و تولید محتوا هستیم.
** نیاز به دو هزار و 80 هیات علمی تا 1404رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده تا سال 1404 این دانشگاه به دو هزار و 80 عضو هیات علمی نیاز دارد که باید از میان متقاضیانی که دارای شرایط تعیین شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند، انتخاب شوند. خنیفر ادامه داد: دارای حداکثر 40 سال سن، ارائه دو مقاله علمی و پژوهشی، ارائه مقاله ISI، سابقه تدریس در مدارس به عنوان معلم، از جمله شرایطی است که برای متقاضیان جذب در دانشگاه فرهنگیان به عنوان هیات علمی تعیین شده است. وی یادآور شد : البته باید در شرایط جذب اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان این مورد نیز اضافه شود که متقاضیان باید 50 درصد امتیاز آموزشی و 50 درصد امتیاز پژوهشی داشته باشند. رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود : در مجموع دو هزار رشته تحصیلی داریم اما در دانشگاه فرهنگیان تنها 16 رشته بر اساس کتاب های درسی دوره ابتدایی تا پایان متوسطه دوم داریم به همین دلیل باید افرادی جذب هیات علمی شوند که ترجیحا مدت زمانی را معلم بوده اند.علمی *9157**1883 *1440
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه