کد خبر: 9270
منتشر شده در دوشنبه, 11 ارديبهشت 1396 13:41
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی میرباقری هر وقت میخواهیم از ولایتمداری و وفای به عهد سخن بگوییم، بی اختیار به یاد شخصیت تاریخ ساز اسلام که در تعریف عملی و عرفانی این دو مفهوم جایگاه ویژهای دارد میافتیم؛ بیگمان شما هم میدانید کدام شخصیت؟ آری! حضرت عباس بن علی(علیه السلام) که تجسم عینی ولایتمداری...
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی میرباقری
هر وقت میخواهیم از ولایتمداری و وفای به عهد سخن بگوییم، بی اختیار به یاد شخصیت تاریخ ساز اسلام که در تعریف عملی و عرفانی این دو مفهوم جایگاه ویژهای دارد میافتیم؛ بیگمان شما هم میدانید کدام شخصیت؟ آری! حضرت عباس بن علی(علیه السلام) که تجسم عینی ولایتمداری و وفای به عهد است.
ما شیعیان برای این دو مفهوم ارزش ویژهای قائل هستیم، الگویی بزرگ و بی بدیل چون حضرت عباس(علیه السلام) داریم که در تمامی لحظات عمر بابرکتش ثانیهای در دفاع از ولایت و تبعیت از ولی و حجت خدا تردید نکرد و تا پای جان به مولایش وفادار ماند.
ایشان تنها در کوران حوادث کربلا و آخرین لحظات حیاتش، امام حسین(علیه السلام) را برادر خطاب کرد و فرمود:؛ برادر برادرت را دریاب.
نکته دیگر اینکه ایشان تا آخرین لحظه زندگی و ثانیههای سخت محاصره سپاه دشمن، با وجود امان نامه هایی که برایشان ارسال میشد، اما پشتیبان ولایت ماند و سپر بلای مولای خود شد تا مبادا حسین(علیه السلام) گزندی ببیند.
این جایگاه ارزشمند حضرت عباس(علیه السلام) موجب شده در زیارتنامه حضرتش این چنین بیاید: أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ الْمُرْسَلِ وَ السِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ؛ شهادت میدهم برای حضرتت به تسلیم و تصدیق و وفا و خیرخواهی، برای یادگار پیامبر مرسل.
عباس بن علی(علیه السلام) با وفای به عهد و ولایتمداری خویش در حقیقت به معرفت الله رسیده بود. این مرحله بالاترین مرتبه یقین به حقانیت خدای متعال و امامت معصومین(علیهم السلام) است.
فرا رسیدن نخستین روزهای ماه شعبان و میلاد امام حسین، حضرت عباس و امام سجاد(علیهم السلام) فرصتی است تا عمق زندگی این بزرگواران را مورد واکاوی قرار دهیم و برای نسلهای جدید جایگاه ارزشمند این شخصیتهای متعالی را به صورت ملموس و کاربردی عرضه کنیم.
نسل امروز اگر وفاداری و توجه به ولایت را از حضرت عباس(علیه السلام) نیاموزد، در کدام مدرسه و دانشگاه به چنین حقیقتی دست پیدا میکند؟ نسل جدید اگر عباس(علیه السلام) را نشناسد، چطور میتواند مدعی صیانت و تبعیت از ولایت فقیه باشد؟ این وظیفه همه نهادهای فرهنگی و آموزشی کشور است که با بیان تازه و ملموس لحظههای زندگی آن حضرت را بازتعریف کنند.
ظرفیتهای عظیمی در رفتار و سیره زندگی حضرت عباس(علیه السلام) وجود دارد و در این عصر پرآشوب وظیفه همه شیعیان این است که حقیقت شخصیت بی بدیل ایشان را به همه جهانیان عرضه کنیم.
نوشتن دیدگاه