کد خبر: 21755
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1396 09:54
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سعید مهدویامین، عاشورا را یک فرهنگ دانست و اظهار کرد: فرهنگ عاشورایی یک کلاس درس، یک سبک زندگی حسینی و یک الگوی کامل است که اگر ابعاد و شاخصههای آنرا موشکافی کنیم میتوانیم در جای جای زندگی از آن بهره برده و الگوبرداری کنیم. وی ذکر خدا و بندگی را از شاخصههای زیبای...
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سعید مهدویامین، عاشورا را یک فرهنگ دانست و اظهار کرد: فرهنگ عاشورایی یک کلاس درس، یک سبک زندگی حسینی و یک الگوی کامل است که اگر ابعاد و شاخصههای آنرا موشکافی کنیم میتوانیم در جای جای زندگی از آن بهره برده و الگوبرداری کنیم.
وی ذکر خدا و بندگی را از شاخصههای زیبای صحنه عاشورا عنوان کرد و ادامه داد: امام حسین(ع) بنده و عاشق خداوند است و در راه او قدم برمیدارد، لذا در شب عاشورا میفرماید «من نماز، دعا، استغفار و تلاوت قرآن را دوست دارم، من عشق میورزم یک شب دیگر با خداوند مناجات کنم» امام حسین(ع) برای تقرب به درگاه الهی از آخرین لحظات عمر خود نیز استفاده میکرد.
مهدویامین خاطرنشان کرد: بالاترین درسی که ما از عاشورا داریم این است که باید با دعا، ذکر و مناجات عجین باشیم چراکه سازنده است و انسان را ساخته و بزرگ کرده و انسان را به هدف خود نزدیک میکند و یا ممکن است که خود هدف باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان عنوان کرد: خود سرزمین کربلا با این حادثه یک مستمسکی است برای اینکه انسان تقرب پیدا کرده و به خداوند متعال نزدیک شود.
وی با بیان اینکه صحنه کربلا اتکا به پروردگار عالمیان و تسلیم در برابر اوست، اضافه کرد: امام حسین(ع) در مقابل خداوند تسلیم است و به مشیت و رضای الهی تن میدهد.
مهدویامین تصریح کرد: امام حسین(ع) آن چیزی را طلب میکند که خداوند متعال میخواهد و در قرآن و احادیث به او وعده داده شده است، لذا امام حسین(ع) در مقابل اوامر الهی تسلیم است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه عاشورا صحنه قیام برای خدا و طاعت و فرمانبرداری است، ادامه داد: امام حسین(ع) در کلمات زیبایی میفرماید: «من برای دنیاطلبی قیام نکردم»، هدف امام حسین(ع) از قیام دنیاطلبی و منفعتطلبی نیست، بلکه هدف او عمل کردن به تکلیف است.
وی مطرح کرد: امام حسین(ع) در جای جای صحنه کربلا تأکید میکند که من تکلیفمدار هستم، بهعنوان مثال زمانیکه افراد و حتی اصحاب به امام(ع) گفتند چه میشد با یزید بیعتی حتی ظاهری انجام میدادید که عرصه را به شما تنگ نکند، امام حسین(ع) در پاسخ میفرماید: «اگر در آسمانها و زمینها هم برای من جایی نباشد با یزید بیعت نمیکنم»، بیعت با یزید یعنی رفتن به زیر سلطه استبداد که از اولیای الهی بهدور است، لذا امام حسین(ع) فقط تکلیف را میبیند و آنچیزی که خداوند فرموده یعنی امر به معروف و نهی از منکر را میبیند که یزید مصداق بارز تمام منکرات است و امام حسین(ع) نمیتواند و به خود اجازه نمیدهد که در کنار چنین شخصی قرار بگیرد لذا قیام برای خدا و طاعت و فرمانبرداری از شاخصهها و درسهای مهم قیام امام حسین(ع) است که همه ما به آن اذعان داریم.
مهدویامین با اشاره به اینکه از شاخصههای دیگر درسهای عاشورا؛ حقگرایی و حقشناسی است، خاطر نشان کرد: ما در آیات قرآن داریم که «جاءالحق ذهق الباطل، ان باطل کان ذهوقا» باید حق را شناخت و بهسمت حق حرکت کرد و حقگرا بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان لرستان افزود: امام حسین(ع) حق را معرفی میکند و به مردم یاد میدهد که ایمان به خداوند و پیامبر اکرم(ع)، سنت پیامبر اکرم(ع) و سنت الهی حق است و همه اینها چیزهایی است که در آیات قرآن و احادیث نبوی و علوی به آن اشاره شده است.
وی تصریح کرد: حق مشخص است و با شاخصههای آن باید طرف حق را شناخت و ببینیم چه کسی اهل عدالت و صداقت است، اگر این شاخصهها را کنار یکدیگر بگذاریم حق مشخص میشود، لذا امام حسین(ع) هم حق را میشناساند و هم در کنار حق میماند و پایمردی میکند.
مهدویامین گفت: هر سال مراسم عزاداری ما با شکوهتر، عظیمتر و با شور و شعور بیشتر برگزار میشود که این از لطف الهی است، خداوند در قرآن اذعان کرده و وعده داده است، کسیکه در راه خدا ایثار کند و به شهادت برسد آنرا جاودانه میکند، «عند ربهم یرزقون»، لذا شاهد هستیم که مردم هرسال با شکوهتر این مقام شهدا را ارج مینهند و در رأس آنها امام حسین(ع) قرار داد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه در جایجای زندگی ائمه اطهار(ع) خدامحوری را میبینیم و فردمحوری، شخصمحوری و مسائل فردی در زندگی آنها جایی ندارد، اظهار کرد: در صحنه عاشورا اتفاقاتی افتاد که حقیقتاً برای همگان عبرت است، مقام معظم رهبری در این رابطه به بحث خواص و عوام اشاره کردند، اگر کسیکه رهبر و جلودار است و مردم به او تاسی میکنند خطا کرد، این خطای بزرگی است.
وی عنوان کرد: در صحنه کربلا میبینیم که خواص و کسانیکه باید آحاد مردم را آگاه کرده و به آنها بصیرت میدادند لغزیدند، آنها باید یک بحث امام شناسی راه میانداختند و امام جامعه و جانشینان پیامبر اکرم(ص) را بیان میکردند، اما آنها سکوت کردند درحالیکه در جایی که امام معصوم(ع) جلودار است باید به مردم بصیرت میدادند و آنها را تفهیم میکردند.
مهدویامین تصریح کرد: حقیقتاً بحث دشمن و دشمنشناسی در واقعه عاشورا بسیار مهم است و از عبرتهاست، گاهی اوقات دشمن خودش را در لایههای دین پنهان میکند، لذا دشمنشناسی همیشه باید با ما باشد و در این امر دقت کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه شهید مطهری فرمود: ما باید همیشه دشمن زمانهرا بشناسیم، ادامه داد: این سخن به این معناست که ما نباید فکر کنیم دشمن فقط در زمان پیامبر اکرم(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و در زمان ائمهاطهار(ع) بوده است، ما باید ترفندهای دشمن را بشناسیم و این امر میسر نمیشود مگر اینکه امام را محور قرار دهیم، چراکه امام دیدهبان، ژرفنگر است و عمیق نگاه میکند، معرفت دارد و به نور الهی نگاه میکند، لذا ما باید دقت، پیروی و مطابعت کرده و امام را گم نکنیم.
وی افزود: شجاعت یعنی متابعت از امام، در بخشی از صحنه کربلا کسی شجاع است که سر ببرد، دست قطع کند و اسیر بگیرد، و در صحنه دیگر آن قضیه برعکس است، کسی شجاع است که سر میدهد، دست میدهد و کسی شجاعت دارد که اسیر میدهد، امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) این مفاهیم را به هم ریختند.
مهدویامین در رابطه با الگو و الگوپذیری از شخصیتهای کربلا، گفت: شخصیتهایی که در صحنه کربلا و قیام عاشورا هستند هرکدام برای ما یک الگوی جامع و کامل هستند، بهویژه شخصیت امام حسین(ع) که مقام عصمت دارند و تمام حرکات، گفتار و رفتار ایشان برای ما درس و الگو است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان یادآور شد: ما میتوانیم در یک جزئی از زندگی یک شخصی یا یک فردی را بهعنوان شخص موفق الگو قرار دهیم، اما چه کسی بهتر از امام حسین(ع) که او را الگوی کامل و جامعی برای زندگی خود قرار دهیم، که حتی شخصیتهای بیگانه و خارج از مرزهای اسلام نیز به او تاسی میکنند و از او الگوبرداری میکنند.
وی گفت: در بسیاری از انقلابهای دنیا دیدهایم که خودشان اعلام کردند که به قیام امام حسین(ع) تاسی کردند، این روح ایثار، فداکاری، شهادت و شهامت را ایشان گرفتیم.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه