کد خبر: 22622
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1396 17:00
امام جماعت مسجد مرتضی علی(ع) مطرح کرد؛ توصیه «فلسفی واعظ» درباره مساجد خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد مرتضی علی (ع) برگزاری مجالس مذهبی در مساجد را توصیه مراجع معظم تقلید و علما دانست و گفت: حجتالاسلام والمسلمین فلسفی در همین راستا، همواره به خطبا و مبلغان تاکید داشتند، مردم را به حضور در...
امام جماعت مسجد مرتضی علی(ع) مطرح کرد؛
توصیه «فلسفی واعظ» درباره مساجد
خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد مرتضی علی (ع) برگزاری مجالس مذهبی در مساجد را توصیه مراجع معظم تقلید و علما دانست و گفت: حجتالاسلام والمسلمین فلسفی در همین راستا، همواره به خطبا و مبلغان تاکید داشتند، مردم را به حضور در مساجد توصیه کنند.
خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) و آغاز محرم، فضای شهر را دگرگون و معطر به نام اهل بیت (ع) و مزین به آموزه جهاد و زیبا به یاد شهدای فراموش ناشدنی کربلا میکند.
برپایی مجالس سوگواری در این ماه علاوه بر تعظیم شعائر الهی «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» (حج: 32)، نشاندهنده پویایی مجالس حسینی پس از 13 قرن در جهان امروز است.
مجالس سوگواری برای امام حسین (ع) مانند سایر رویدادهای مذهبی میتواند با انحرافات و تحریفاتی همراه شود، همانطور که طبق نظر کارشناسان مذهبی، گاهی این وضعیت به دلیل برپایی این مجالس خارج از مساجد و نبود مدیریت ائمه جماعات بر آنها با آسیبهایی همراه بوده است.
خبرنگار ما این موضوع را در گفتوگو با تعدادی از فقها، علما و ائمه جماعات مساجد بررسی کرده که در این نوبت، مشروح نظرات حجتالاسلام والمسلمین نورالله شفائی؛ امام جماعت مسجد مرتضی علی (ع) میآید.
حجتالاسلام والمسلمین شفائی نقش مساجد در عرصههای مختلف تبلیغی و همراه کردن مردم با اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران را مهم دانست و گفت: در برگزاری باشکوه سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) در ماه محرم و سایر ایام سال، وجود این مهم بسیار پررنگ است.
وی برگزاری مجالس مذهبی در مساجد را توصیه مراجع معظم تقلید و علما دانست و افزود: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی فلسفی؛ واعظ مشهور، همواره به خطبا و مبلغان تاکید داشتند، مردم را به حضور در مساجد توصیه کنند و میفرمودند زمانی یکی از علمای اهل سنت خطاب به من گفت، قدردان وجود حضرت اباعبدالله (ع) باشید زیرا ایام سوگواری ایشان، فرصتی کم نظیر برای اشاعه فرهنگتان (یعنی تشیع) در ایران و جهان است.
این کارشناس حوزه دین، ماه محرم را فرصتی طلایی برای اصلاح وضعیت اخلاقی جامعه و گسترش فرهنگ و معارف راستین دین اسلام در کشور دانست و خاطرنشان کرد: مبلغان و وعاظ در طول تاریخ، با استفاده از ظرفیت محرم و با برپایی مجالس حسینی در مساجد به ویژه در دورانی که حسینیهها وجود نداشتند، اخلاق محمدی (ص) و علوی (ع) را در میان مردم ترویج و توسعه میدادند.
شفائی درباره این موضوع که چقدر به حمایت حاکمیتها و دولتها از مساجد معتقد است، بیان کرد: همواره مردم به طور خودجوش مساجد و حسینیهها را اداره میکردهاند و همین موضوع از دلایل اثرگذاری مساجد و اهالی مسجد در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران در طول تاریخ بوده است، بنابراین باید استقلال مادی و معنوی مساجد از حکومتها حفظ شود، البته ارایه کمکهای مالی به مساجد از سوی دولتها میتواند موجب تقویت جایگاه ارزشمند این خانههای خدا شود.
وی با اشاره به تبلیغات گسترده دشمن برای تضعیف عزاداریهای حسینی و وارد کردن تحریفات و خرافات به مجالس مذهبی، خاطرنشان کرد: وجود ائمه جماعات، مبلغان و وعاظ متعهد و دلسوز و البته حضور گسترده مردم، مانع از تحقق دسیسههای دشمن برای تخریب چهره سوگواریها شده است، البته دستگاههای فرهنگی باید اولویتهای کشور و نظام را در این عرصه مدام برای مسئولان و دست اندرکاران مساجد و هیئات مذهبی یادآوری کنند.
این کارشناس حوزه دین، ادامه داد: مردم ایران به برکت چهارده معصوم (ع) همیشه چراغ مجالس مذهبی مساجد و حسینیهها را روشن نگه داشتهاند و همین موضوع رمز ماندگاری تشیع در دورههای مختلف تاریخی به ویژه در دوران حاکمیت ستمگران و دشمنان اهلبیت (ع) بوده است.
پایان پیام/397
نوشتن دیدگاه