کد خبر: 23376
منتشر شده در چهارشنبه, 10 آبان 1396 00:33
مریم صدرالادبایی در گفتوگو با ایسنا درباره نمایشگاه مطبوعات و ابتکاراتی که در آن هر سال کمرنگتر میشود، اظهار کرد: از همان ابتدا که نمایشگاه مطبوعات راهاندازی شد، هدف و انگیزهاش تعامل بوده است؛ تعامل بین مردم و رسانهها. حال ممکن است در سالهای اخیر این تعامل کمرنگ شده باشد که آن هم دلیل...
مریم صدرالادبایی در گفتوگو با ایسنا درباره نمایشگاه مطبوعات و ابتکاراتی که در آن هر سال کمرنگتر میشود، اظهار کرد: از همان ابتدا که نمایشگاه مطبوعات راهاندازی شد، هدف و انگیزهاش تعامل بوده است؛ تعامل بین مردم و رسانهها. حال ممکن است در سالهای اخیر این تعامل کمرنگ شده باشد که آن هم دلیل دارد ولی واقعا رسانهها بیشتر میخواهند ارتباطشان را با مردم حفظ کنند چرا که پیش از این رسانههای پرینتی فقط یک ارتباط یکسویه با مردم داشتهاند و تعاملی نبودهاند.
او در همین زمینه ادامه داد: رسانههای پرینتی همان رسانههایی هستند که فقط ارتباط یکسویه با مخاطب داشتهاند یعنی تعاملی بین آنها نبوده است. رسانهای که در آن خبرنگاران، سردبیران و دبیران مینشستند و خودشان مطالب را تهیه و چاپ میکردند و بازخوردهای آن اندک هم بوده است. فقط در حد اینکه به عنوان مثال اگر روزنامهها را نگاه کنیم یک ستون ارتباط با خوانندگان داشته است و مردم راههای زیادی برای این تعامل نداشتند در نتیجه نمایشگاه مطبوعات فرصت خوبی برای این تعامل بوده است.
صدرالادبایی در ادامه با اعتقاد بر اینکه رسانهها امروزه میتوانند تعامل دوسویه را با مخاطبان برقرار کنند، اظهار کرد: هم رسانهها بازخورد و نظرات مردم را بگیرند و هم مردم با کارکرد رسانهها آشنا شوند. در حال حاضر چند سالی است که با ورود فضای مجازی به رسانههای ما این تعامل شکل و شمایل دیگری پیدا کرده است و بیشتر شده است. به عنوان مثال کاربران میتوانند زیر خبر شما کامنت بگذارند و همان لحظه بازخورد مطلبی را که نوشتهاید ببینید در واقع مردم هستند که به رسانهها جهت میدهند یا در فضای مجازی شما متوجه میشوید که کدام مطلب شما خواننده بیشتری دارد و کدام کمتر. در واقع یک تاثیر متقابل بین رسانه و مخاطب ایجاد می شود.
عضو شورای سردبیری خبرآنلاین در ادامه درباره کارکرد نمایشگاه مطبوعات مطرح کرد: شاید به دلیل اینکه این تاثیر متقابل میان مخاطبان و رسانهها به شکل دیگری یعنی همان فضای مجازی شکل میگیرد کمی کارکرد نمایشگاه مطبوعات را متفاوت کرده است. در حال حاضر هر رسانهای یک کانال تلگرام دارد که آن کانال رابطه تعامل را متفاوت کرده است و رسانهها اینجاست که بازخورد جوابهایشان را میگیرند اما نمایشگاه بر طبق همان شیوه و سنتی که بر مبنای رسانههای پرینتی و کاغذی پایهگذاری شده بود بر حسب همان منوال پیش می رود که این اتفاق خوبی نیست.
او با اشاره به برخی ابتکارات رسانهها در نمایشگاه، یادآور شد: برخی از رسانهها در نمایشگاه ابتکاراتی داشتهاند که این ارتباط دو سویه بین مردم و مخاطبان شکل میگیرد و مردم را وارد تعامل میکند اما نمیتوان گفت که این ارتباط شکل و قوام گرفته است.
صدرالادبایی یکی از اشکالات برگزاری نمایشگاه مطبوعات را اینگونه عنوان کرد: شاید بزرگترین ایراد نمایشگاه مطبوعات ما این باشد که هنوز با آن شکل جدید مطبوعات و شکل تعاملی که با مردم دارد آمیخته نشده است. شاید این نمایشگاه حسش این است که ما یک ارتباط چهره به چهره با مردم داشته باشیم چرا که آن ارتباط تعاملی و مجازی را در رسانه ها هم می توانیم داشته باشیم.
عضو شورای سردبیری خبر آنلاین گفت: در حال حاضر کارکرد نمایشگاه مطبوعات بیشتر باید این باشد که ارتباط دوسویه با مردم داشته باشد و بهترین اتفاق همین است. در حال حاضر بحث برای ارتباط بیشتر، بحث حضور مقامات بوده است. ما پیش از این حضور وزرا و نشستهای خبری که به تقویت بخشهای مختلف دولتی با رسانهها بیانجامد را نداشتیم و این اتفاق در بخشهای خصوصی کمی پررنگتر شده است. البته در این بخش بحث ارتباط با مردم دیده نمیشود.
وی سپس با اشاره به نوآوریهایی که باید در نمایشگاه مطبوعات شکل بگیرد، گفت: شاید حضور مسئولان در نمایشگاه مطبوعات یک نوآوری باشد که در این سالها در طول برگزاری نمایشگاه یک نوآوری با رسانهها را شکل داده است. شاید نتوان شیوه جدیدی برای برگزاری نمایشگاه ابداع کرد اما راههایی هست به عنوان مثال حضور اعضای دولت در نمایشگاه که حداقل ارتباط آنها را با رسانهها قویتر می کند. یا به عنوان مثال بخشی به عنوان رسانههای خارجی که هر ساله در نمایشگاه جلسات مختلف با رسانههای داخلی ما میگذارند و بر سر موضوعات مختلف و درباره تعامل با رسانههای ایران بحث میکنند بنابراین این تعامل برای رسانههای داخلی یک فرصت مغتنم است.
عضو شورای سردبیری خبر آنلاین یادآور شد: واقعا اینکه بخواهیم شیوه بروز و ظهور نمایشگاه را تغییر دهیم، نمیتوان کاری انجام داد؛ مثلا اینکه این اتفاق را مجازیتر و دیجیتالی تر کرد و اینکه حضور فیزیکی مردم را کمرنگ کرد.
او سپس با اشاره به اینکه دستاورد رسانهها به خود آنها برمیگردد، گفت: به عنوان مثال ما امسال همزمان با آغاز نمایشگاه مطبوعات بخشی به عنوان روزنامه خبری بانوان به مجموعه خبر آنلاین اضافه کردیم که در حد توانمان آن را در نمایشگاه معرفی می کنیم. مردم و مسئولان را به این بخش دعوت می کنیم و همه اینها به فعالیت رسانههای ما برمیگردد.
صدرالادبایی بحث برگزاری مناظرهها و نشستها را هم یکی از ابتکارات عنوان کرد که میتواند اقدام مهمی در نمایشگاه مطبوعات باشد؛ البته مناظره ها و نشست هایی که بر روی بازدیدکنندگان تاثیر بگذارد.
عضو شورای سردبیری خبر آنلاین در پایان گفتوگوی خود علت نبود ابتکارات در نمایشگاه مطبوعات را به محدودیت بودجه و هزینهها در رسانه ا نسبت داد و گفت: حضور هر ساله رسانهها در نمایشگاه مطبوعات هزینه دارد. خیلی از رسانههایی که کمبنیه هستند ترجیح میدهند در نمایشگاه شرکت نکنند و حال اگر شما بخواهید به جوانب این کار اضافه کنید شرایطی پیش میآید که هزینه رسانه شما افزایش پیدا میکند.
وی گفت: رسانههای ما رسانههایی نیستند که روی پای خودشان بایستند. بحث یارانهها و اختلافهایی که هست بحث دور از ذهن برای اهالی مطبوعات نیست. متاسفانه تعداد خیلی اندکی از رسانههای ما روی پای خود هستند و اکثرا متکی به کمک دولتی هستند و شما فکر کنید در این نمایشگاه به فکر بودجهها و هزینهها هم باید باشید.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه