کد خبر: 31473
منتشر شده در دوشنبه, 11 دی 1396 16:12
صالحی: امنیت صرفا پرتاب موشک نیست، اعتماد به رسانههای داخلی بیانگر امنیت است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدعباس صالحی صبح امروز11 دی ماه در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل پیشین و جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت: ایرنا سازمانی است که از جهات مختلف منحصر به فرد است. از یک سو سابقه...
صالحی: امنیت صرفا پرتاب موشک نیست، اعتماد به رسانههای داخلی بیانگر امنیت است
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدعباس صالحی صبح امروز11 دی ماه در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل پیشین و جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت: ایرنا سازمانی است که از جهات مختلف منحصر به فرد است. از یک سو سابقه طولانی در خبر دارد که برای آن شناسنامه ای با هویت پدید آورده است و از سوی دیگر از نظر فضای خبری با رسانه دیگری در کشور مشابهت ندارد. ایرنا مانند ملت های با تمدن، انباشتی از دیرینگی و تمدن دارد. هر چه ریشه و تمدن سازمان و ملتی بیشتر باشد منجر به افزایش سرمایه سازمانی هم میشود.»
صالحی با اشاره به اینکه در کشور دو مجموعه خبری صدا و سیما و خبرگزاری ایرنا از نظر قانونی به عنوان رسانههای ملی محسوب میشوند، ادامه داد: ایرنا هم از نظر تاریخی و قدمت و هم از نظر رسمیت با مجموعه خبری دیگری مشابهت ندارد. از لحاظ گستره فعالیت داخلی و خارجی، تنوع تحلیلی و نظر سنجی، آموزش، تنوع در خروجی و محصول و تنوع زبان نیز با سازمان خبری دیگری قابل قیاس نیست. فعالیت های ایرنا علاوه بر گستره، در مضمون و تنوع محصولات و خروجی ها نیز قابل توجه است. موسسه فرهنگی ایران یکی از این محصولات است که خود دارای تنوعی از محصولات است. از لحاظ حوزه ارتباطات بینالمللی و همکاری با فضای بیرونی نیز از قبل و بعد از انقلاب اسلامی، سازمان ایرنا خط تماس و ارتباطی ما با خارج از کشور بوده است. این نوع جایگاه ایرنا به آن هویت و مزیت های خاص میبخشد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به سرمایه انسانی ایرنا ادامه داد: «این سازمان با وجود قدمت ٨٠ ساله خود دارای سرمایه انسانی بسیاری است. هم کسانی که قبلا با آن همکاری کرده اند دلشان برای آن می تپد و هم کسانی که در حال حاضر با آن همکاری و همراهی می کنند دل در گرو آن دارند. ایرنا در طول دوره تاریخی ٨٠ ساله خود با اشخاص و شخصیت های مدیریتی و مجموعه کارکنان سعی و تلاش برای هویت سازی داشته و همواره بر ارتقای آن تلاش شده است.»
صالحی در ادامه با اشاره به خصوصیات فردی و علمی محمد خدادی مدیرعامل پیشین سازمان خبرگزای جمهوری اسلامی ایران گفت: «ایشان با ویژگی های خاص خود و به اعتبار سابقه رسانه ای در طول مدت دولت یازدهم مسیر این خبرگزاری را به جلو پیش بردند. آقای خدادی با توجه به ویژگیهای فردی، جهادی، رسانهای و بینالمللی خود فرصت هایی را برای دولت یازدهم ایجاد کرد که ایرنا توانست قدمهای رو به جلویی داشته باشد. ایشان با حسن نیت و صداقت کارها را دنبال میکردند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و علمی سیدضیا هاشمی مدیرعامل جدید خبرگزاری ایرنا افزود: «ایشان دارای شخصیتی علمی و دانشگاهی هستند که با دنیای رسانه آشنایی دارند. در حوزه علوم اجتماعی از شخصیت های علمی قابل توجه هستند و حضور ایشان در ایرنا کمک می کند تا نگاه علمی آن با نگاه عالمانه تری نسبت به گذشته پیش برود. سوابق مدیریتی و رسانه ای آقای هاشمی نیز به این سازمان کمک می کند تا در تعاملات داخلی و خارجی توفیقات بیشتری را کسب کند.»
صالحی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به برخی نکات در خبرگزاری ایرنا گفت: «امروز دوره رسانه های یکطرفه به پایان رسیده است. این سازمان با تمام محصولاتش باید نسبت به گذشته تقویت شود و به عنوان رسانه ارتباطی و گفت و گویی بین مردم و مسئولین قرار گیرد. خط ارتباطی باید دوطرفه باشد و سخن در گفت و گوی دو طرفه عنوان شود. اگر این سازمان به این روش اداره شود به عنوان یک رسانه ارتباطی و ملی باقی خواهد ماند در غیر این صورت نقش خود به عنوان رسانه ملی را از دست می دهد. ما باچالش های ملی روبرو هستیم و رسانه های ملی از جمله ایرنا باید به این چالش ها با نگاه حل مساله توجه جدی داشته باشند.»
صالحی در عین حال تصریح کرد: «باید به این نکته توجه داشت که این چالش ها در کجاها ما را در آستانه خطر قرار می دهد و رسانه های ملی از جمله ایرنا باید ما را متوجه این آستانه های خطر کنند. ما در حال حاضر در جهان پر رقابت رسانه زندگی می کنیم. زمانی صدا و سیما و خبرگزاری ایرنا به عنوان رسانه های کشور و تک رسانه بودند، اما امروز با توجه به این فضای پر رقابت، مرجعیت رسانه های ملی در معرض خطر قرار گرفته است. دیگران برای ما رسانه ساخته اند و مرجعیت یافته اند که این امر برای امنیت کشور خطر محسوب می شود.»
صالحی در عین حال تصریح کرد: «امنیت صرفا پرتاب موشک نیست. مرجعیت داخلی رسانه ای و اعتماد ملی به رسانه های داخلی نیز به عنوان امنیت ملی محسوب می شود. بخشی از امنیت نرم این است که رسانه ها مورد اعتماد جامعه باشند. بنابراین ایرنا هم برای اینکه سهم مصرف خود را بالا ببرد باید به اعتماد سازی و تقویت دیپلماسی رسانه ای توجه داشته باشد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم ادامه داد: «ما در جهان و منطقه پر خطر و پر تهدید زندگی میکنیم. آنچه فرصتها را میتواند افزایش دهد، افزایش دیپلماسی رسانه ای و عمومی است که بر ثبات جهانی و کاهش تهدیدهای جهانی و منطقه ای اثر خواهد داشت. اتکا و اعتماد به نیرو و سرمایه انسانی این سازمان در ارتقا و پایداری آن تاثیرگذار خواهد بود و سرمایه انسانی ایرنا قدرتی است که میتوان برای روزهای خوب تر به آن اتکا کرد.»
در ابتدای این آیین محمد خدادی مدیرعامل پیشین خبرگزاری ایرنا گفت: «به مدیر جدید پیشنهاد می کنم به نیروی انسانی خبرگزاری ایرنا توجه کند تا آنان حفظ و تقویت شوند. ما در خبرگزاری بیشتر به دنبال محتوا بودیم. امروز بر خلاف گذشته باید از مخاطب به اطلاعات برسیم. امروز فضای تبلیغات به پایان رسیده است. باید به دنبال شریک باشیم نه رقیب.»
او افزود: «در مدت چهار سال گذشته سعی کردم از تعریف به تکلیف برسیم. امروز در ایرنا کسی بدون تکلیف نیست. در موسسه ایران نیز نقشه راه داریم. امروز در ایرنا هزاران جسم در یک روح به عنوان ایرنا در حال تلاش هستند. به همکاران این خبرگزاری باور دارم و آن ها برای موفقیت رقابت می کنند و موازی کاری و تقابل در میان آن ها وجود ندارد.»
در پایان این آیین نیز سیدضیاء هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گفت: ایرنا را یک دانشگاه می دانم. امروز رسانه ها نقش محوری در تمامی حوزه ها دارند. رسانه ها از جمله ایرنا کانون های فرهنگی هستند که در شکل گیری تحولات فرهنگی نقش برجسته ای ایفا می کنند. کار در عرصه رسانه پر افتخار و در عین حال پر هیجان است و به عنوان کار جهادی محسوب می شود.»
57243
نوشتن دیدگاه