کد خبر: 33228
منتشر شده در پنج شنبه, 12 بهمن 1396 07:10
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب: میان صهیونیست و یهودیت تفاوت قایل شویم خبرگزاری شبستان: حجتالاسلام نواب معتقد است، جنبش صهیونیسم یک جنبش غیردینی است که دین یهودیت را وسیله اهداف سیاسی خود قرار داده است. به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیدابوالحسن نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب امروز در اجلاس...
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب:
میان صهیونیست و یهودیت تفاوت قایل شویم
خبرگزاری شبستان: حجتالاسلام نواب معتقد است، جنبش صهیونیسم یک جنبش غیردینی است که دین یهودیت را وسیله اهداف سیاسی خود قرار داده است.
به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیدابوالحسن نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب امروز در اجلاس قدس پایتخت صلح ادیان که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: دغدغه مشترک همه ما بیت المقدس است، قدس مهد ادیان الهی است، قدس محور دینداری یهودی، مسیحی و اسلامی است و مقدسات یهودی و مسیحی و اسلامی در آن قرار دارد. برای یهودیان محل معبد مسلمانان و دیوار ندبه است، برای مسیحیان محل کلیسای اورشلیم به عنوان اولین کلیسا و محل زندگی حضرت عیسی است و برای مسلمانان اولین قبله و مبدا معراج پیامبر است. هیچکس حق ندارد این سرزمین را برای خود مصادره کند.
حجت الاسلام نواب اظهار داشت: در مورد آنچه به عنوان قوم برگزیده و سرزمین موعود مطرح می شود باید توجه داشت اولا این برگزیدگی مربوط به امتیاز موحدان نسبت به امت های مشرک بود، دوم اینکه وعده خدا به حضرت ابراهیم و قومش مشروط به اطاعت از خدا بود. خدا با نوح، ابراهیم و موسی عهد بست. عهد یک کلیدواژه اساسی در سنت یهودی است، بنابراین قوم برگزیده بودن نه مطلق است نه انحصاری. اراده خدا بر این بود که ایمان به خدا گسترش پیدا کند.
وی تصریح کرد: آنجا که خدا به حضرت ابراهیم وعده می دهد امت او را تکثیر می کند امت ابراهیم محدود به قوم یهود نمی شود، شاهدش آن است که گرچه کتاب مقدس عبری بر ذریه اسحاق تاکید دارد اما ذریه اسماعیل را انکار نمی کند. پس وعده خدا به ابراهیم در مورد نسل کثیر هم از جانب اسحاق و هم از جانب اسماعیل گسترش پیدا می کند یعنی یهودیان، مسیحیان و مسلمانان همه از نسل حضرت ابراهیم هستند.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه باید میان یهودیت و صهیونیسم تفاوت قایل شویم، عنوان کرد: جنبش صهیونیسم یک جنبش غیردینی است که دین یهودیت را وسیله اهداف سیاسی خود قرار داده است. برخی یهودیان سنتی که انتظار داشتند بازگشت به سرزمین مقدس با مداخله خدا انجام شود نه رجال سیاسی با آن مخالفت کردند. شاهدش هم وضعیت حکومت سکولار اسراییل است که بیش از آنکه دغدغه دینی داشته باشد آمال سیاسی خود را دنبال می کند. مسیحیت صهیونیستی جریانی دینی محسوب می شود.
حجت الاسلام نواب بیان کرد: سرزمین فلسطین همانند بسیاری از ممالک دیگر فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است. زمانی زیر سلطه رومیان بوده، زمانی حکومت یهودی داشته، زمانی در دست مسلمانان یا مسیحیان و مدتی مستعمره انگلیس و فرانسه بوده است. در این سرزمین هم یهودیان زندگی می کردند هم مسیحیان و هم مسلمانان البته جمعیت قالب از آن مسلمانان عرب زبان بوده است اما چه می شود حق اکثریت مسلمانان نادیده گرفته می شود.
وی تصریح کرد: نکته جالب توجه آن است که تئودور هرتزل که نظریه پرداز صهیونیسم است در کتاب دولت یهودی در وهله نخست ادعای تصاحب فلسطین را مطرح نمی کند. او می گوید کافی است به ما قطعه ای زمین متناسب با نیازهای ملت مان بدهند تا ما بر آن مسلط شویم. بنیانگذاران صهیونیسم به داشتن سرزمین مستقل در جهان راضی بودند. کنفرانس عمومی یهودی در سال 1807 در پاریس اعلام کرد یهودیان باید بازگشت به فلسطین را از ذهن دور کنند.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: در سال 1920 که قومیت فلسطین به انگلیس رسید چرچیل وزیر مستعمرات انگلیس اعلام کرد دولت انگلیس مصمم است یک کانون ملی یهود را در فلسطین تاسیس کند و به اعراب اطمینان دهد این دولت قصد ندارد سراسر خاک فلسطین را به صورت یک کشور یهود درآورد. اعتراضات ضد صهیونیستی به جنگ های زیادی انجامید. پس از جنگ های اعراب با اسراییل و شکست اعراب شورای ملی یهود در تلآویو موجودیت اسراییل را اعلام کرد. سازمان ملل در سال 1967، 160 قطعنامه در محکومیت دولت اسراییل صادر کرد ولی اسراییل به هیچکدام از آنها ترتیب اثر نداد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از جنگ 1967 که صهیونیست ها بر تمامی سرزمین فلسطین و بلندی های جولان دست یافتند اسراییل به دنبال آن بود که قدس را پایتخت اسراییل قرار دهد، با اینکه کشور ایالات متحده و انگلیس تمایل داشتند از آن حمایت کنند اما جرات چنین کاری را نداشتند تا اینکه نوبت به رییس جمهور کنونی آمریکا رسید و ادعا کرد می خواهد به نشانه به رسمیت شناختن پایتختی قدس سفارت خود را در بیت المقدس مستقر کند، عجیب و غم انگیز است که در جریان خطرناک اخیر دست اندرکاران تغییر پایتخت اسراییل به قدس ادعا می کنند که به دنبال صلح پایدار هستند.
پایان پیام/31
نوشتن دیدگاه