کد خبر: 42004
منتشر شده در سه شنبه, 24 بهمن 1396 13:59
سرویس : هرمزگان - زمان : ۱۳۹۶/۱۱/۲۴ - ۱۳:۱۹ شناسه خبر : ۶۸۹۴۸۸ به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین فلاح زاده نخستین همایش تخصصی احیاء فرهنگ خمس در سالن اجتماعات حوزه علمیه خواهران بندرعباس به تشریح شیوه های تبیین احکام خمس با محوریت شیوه محاسبه خمس پرداخت...
سرویس :
هرمزگان
-
زمان :
۱۳۹۶/۱۱/۲۴ - ۱۳:۱۹
شناسه خبر :
۶۸۹۴۸۸
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین فلاح زاده نخستین همایش تخصصی احیاء فرهنگ خمس در سالن اجتماعات حوزه علمیه خواهران بندرعباس به تشریح شیوه های تبیین احکام خمس با محوریت شیوه محاسبه خمس پرداخت و اظهار کرد: خمس از مهمترین واجبات دینی است که در حفظ، تقویت و ترویج دین و ارائه خدمات اجتماعی به جامعه مسلمین نقش بسزایی دارد.
وی تبیین احکام خمس را از رسالت های مهم روحانیون دانست و تاکید کرد: خمس یکی از واجبات است که برای احیا و ترویج این فریضه واجب الهی باید امر به معروف و نهی از منکر شود که نقش علما و روحانیون در این زمینه بسیار برجسته است.
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده در خصوص روش محاسبه خمس نیز، بیان کرد: انجام دادن امور مربوط به حساب و کتاب خمس از وظایف روحانیون است و در این محاسبه باید فتوای مرجع تقلید خمس دهنده در نظر گرفته شود.
وی از «پول پس انداز شده»، «اموال و املاک مازاد بر نیاز»، «موونه مصرفی اضافه شده» و «سرمایه(با تفاوت فتوا» را ازجمله اموالی برشمرد که خمس بر آنها تعلق می گیرد.
فلاح زاده افزود: سرمایه شامل اموال درآمدزا نظیر «مزرعه»، «کارخانه»، «مغازه»، «ابزار کار»، «کامیون و وانت»، «اتوبوس و مینی بوس»، «تاکسی»، «مطب»، «دفتر کار» و ... می شود.
رییس ستاد ترویج احکام و عضو شورای استفتائات دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه دارایی ها شامل سه دسته«خمس تعلق می گیرد»، «خمس ندارد» و «مشکوک» می شود، به طریقه مصالحه در پرداخت خمس اشاره و اذعان کرد: اصل مصالحه به اختیار حاکم است و نیاز به اجازه و اذان دارد که با مستقیم از مرجع تقلید و یا نماینده آن دریافت می شود؛ در ضمن همه نماینده های ولی فقیه در مراکز استان ها دارای این مجوز هستند.
وی به تشریح شیوه بیان احکام نیز پرداخت و افزود: اگر احکام شرعی به درستی تبیین شود جذابیت ایجاد خواهد کرد و در این راستا باید موارد مصرف خمس نیز دقیق و شفاف برای مردم بازگو شود.
فلاح زاده با اشاره به خمس منفعت کسب، یادآور شد: خمس بر هر کسی که کسب و پیشه ای دارد ولو اینکه نماز استیجاری می خواند اگر از خرج سالش اضافه بیاید تعلق می گیرد و باید پرداخت شود.
وی از تاسیس بنیاد خمس به عنوان امری مبارک نام برد و عنوان کرد: یکی از کارهایی که این بنیاد باید دنبال کند، تهیه جدولی برای راهنمایی در محاسبه خمس و تفاوت فتاوای مراجع در این زمینه و تدوین جزوه ای از مستحبات خمس است.
پایان پیام/88
نوشتن دیدگاه