کد خبر: 42131
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 01:20
آیت الله اعرافی: شعار ما در مدیریت حوزهها تعالی هرمدرس در هرشهر است خبرگزاری شبستان: مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: شعار ما تعالی هرمدرس در هرشهر است و برای این کار ۱۰ برنامه معین تصویب شده است، در میان این طرحها ۱۰ الی ۲۰ طرح به استادان مربوط میشود، بنابراین استادان باید در این عرصه پیشگام...
آیت الله اعرافی:
شعار ما در مدیریت حوزهها تعالی هرمدرس در هرشهر است
خبرگزاری شبستان: مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: شعار ما تعالی هرمدرس در هرشهر است و برای این کار ۱۰ برنامه معین تصویب شده است، در میان این طرحها ۱۰ الی ۲۰ طرح به استادان مربوط میشود، بنابراین استادان باید در این عرصه پیشگام باشند.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور بعدازظهر امروز دوشنبه (10اردیبهشتماه) در اجلاسیه سالانه اساتید حوزه علمیه استان تهران که در سالن شیخ صدوق حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به نقشهای که در اندیشه اسلامی نسبت به نظریه مهدویت و انتظار ارائه شد و در روایت ما به صراحت و غیرصراحت در این خصوص بیان شده است یک نظریه جامع است و یک تئوری کلان و فرا بخشی و حاکم بر بسیاری از بخش های اسلامی است، اظهار داشت: از زمانی که نظریه مهدویت در اسلام بیان شد مشخص بود که یکسری انحرافات وجود خواهد داشت و با گذشت زمان سعی کردن که انحراف را در اندیشه انتظار ایجاد کنند.
وی ادامه داد: غصه انتظار و مهدویت یک هسته اصلی است که در فرهنگ، اجتماع و تمدن تاثیرگذار است و از این رو یک نظریه با این عمق آسیبهایی را نشان خواهد داد، بنابراین حوزه برای صیانت از این نظریه مهم که پشتوانه تمدنی و انقلابی را دارد را باید به کار بگیریم.
مدیر حوزههای علمیه کشور تاکید کرد: اصولا افکاری وجود دارد که اصل مهدویت را نهی میکند و در طول تاریخ اندیشهها و تئوریهایی نظریه مهدویت را نهی میکرده است، فرآیند تکامل که اخیرا برخی نوشتهاند تا قبل از آن اساس مهدویت و ریشه آن را نقض میکند در حالی که غصه مهدویت و انتظار در امتداد زندگی بشریت وجود داشته است.
آیتالله اعرافی یادآور شد: برخی اندیشههای انحرافی مهدویت را ملحد و نامعین تعریف میکند، مهدویت شیعی و سایر مذاهب فرقی میکند زیرا مهدویت شیعی یک مهدویت متشخص با نقشه جامع است، مهدویت در برخی از مذاهب نامعین است و معتقدند که آخرالزمان داریم و لی اینکه چگونه و کجا این اتفاق رخ میدهد مشخص نیست.
وی افزود: برخی دیگر مهدویت دروغین و ادعایی داشتهاند و این درحالی است که در نقشه مهدویت ما برعکس راه شفاف مشخص شده است و راه را بر این ادعاها میبندد و دروغها را فاش میکند اما با این وجود ما در کشورها و حتی قارههای مختلف شاهد مهدویت دروغین بودیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز داشت: یکی از آسیبهای مسیر مهدویت وقف بر امامان بوده است و بعد از امام حسن عسگری(ع) برخی سعی در ارائه نظریاتی بودند که درست نبوده است و این هم به خاطر منافع شخصی بوده است، واقفیه یکی از این گروهها بوده است که بعد از امام نظرات زیادی را ارائه کردند و ما در طول تاریخ شاهد وقفهای زیادی بر نظریه مهدویت بودیم.
آیتالله اعرافی بیان کرد: از جمله آسیبهای نظریه مهدویت نیابتهای خاص دروغین بوده است، این هم با نقشههای دروغین انجام شده است، همچنین در کنار این کار انتصاب های دروغین هم وجود داشته است، برخی هم ادعای تشرف و رویت را در طول تاریخ داشتهاند.
وی بیان کرد: تعیین زمان ظهور از دیگر اتفاقات تلخ بر مهدویت است، با این کار توحید نفی میشود، همچنین استعجار از دیگر آسیبهای مهدویت است، زیرا ذات انتظار یعنی دائم متذکر بودن است.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: تاثیر غلط از انتظار نیز موضوع دیگری است، مهمترین تاثیر غلط از انتظار این است که مهدویت در اولویت مسیر خود نبینیم و نباید آن را در عرض تکالیف دید زیرا مهدویت یک پیشران در تکالیف ما است، پس ما نباید مهدویت را جایگزین سایر تکالیف ببینیم.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: نظریه انتظار و مهدویت که برای هر انسان است و فقط صرف هیچ دینی نیست در برش شیعی خود همیشه نظریه مهدویت تامین شده است که راه را بر کج رویها می بندد.
وی در خصوص وضعیت امروز حوزههای علمیه ادامه داد: وضع موجود ما در استان ها و شهرستانها دارای نقاط قوتی است، اما روحانیت با آنچه که باید باشد فاصله های زیادی دارد، مدیریت حوزه های علمیه با توجه به اسناد بالادستی در سال96 در حدود 50 طرح راهنما در دست کار هست که در حال انجام است و طرح های ذیل خرده نظام ها در دستور کار بوده و سعی داریم در یک برنامه پنجساله کار خود را انجام دهیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز داشت: شعار ما تعالی هرمدرس در هرشهر است و برای این کار 10 برنامه معین تصویب شده است، در میان این طرحها 10 الی 20 طرح به استادان مربوط میشود، گروههای علمی و ارتقاء رشتهها، دروس آزاد و در بسیاری از این موارد استادان باید پیشگام باشند.
پایان پیام/523
نوشتن دیدگاه