کد خبر: 43499
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 13:38
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸ نشست رسانه ای چهاردهمین جشن بازیگر صبح امروز با حضور دبیرجشن و دیگر عوامل اجرایی این رویداد برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نشست رسانه ای چهاردهمین جشن بازیگر که در قالب بزرگداشت روز جهانی تئاتر ۱۶ اردیبهشت ماه برگزار می شود، در ساختمان...
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸
نشست رسانه ای چهاردهمین جشن بازیگر صبح امروز با حضور دبیرجشن و دیگر عوامل اجرایی این رویداد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نشست رسانه ای چهاردهمین جشن بازیگر که در قالب بزرگداشت روز جهانی تئاتر ۱۶ اردیبهشت ماه برگزار می شود، در ساختمان جدید خانه تئاتر برگزار شد. در این نشست، بهزاد فراهانی رییس انجمن بازیگران و دبیر جشن بازیگر، مسعود رحیم پور دبیر اجرایی جشن، پرستو کرمی کارگردان مراسم و سروش طاهری مسئول هیات داوران حضور داشتند و ضمن ارایه توضیحاتی درباره برگزاری این جشن به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ گفتند.
در ابتدای این نشست فراهانی با اشاره به اینکه چندین سال است که به یاری رفقایمان این جشن را برگزار می کنیم، عنوان کرد: تنها دلیلی که در طول این سال ها جشن بازیگر ادامه پیدا کرده و برگزار شده است، تعهدی است که ما به صنفمان داشته ایم اما متأسفانه امسال برخلاف دوره های گذشته نتوانستیم هیچ حامی مالی داشته باشیم و تنها کسی که دست ما را رفیقانه فشرد شهرام کرمی مدیر کل هنر های نمایشی بود.
وی درباره هنرمندانی که قرار است در این دوره مورد تجلیل قرار گیرند، گفت: امسال ۲ عزیز از شهرستان و ۲ هنرمند از تهران با رأی گیری اعضای هیات مرکزی انجمن بازیگران خانه تئاتر تجلیل خواهند شد. از شهرستان کبری ملکی که از هنرمندان سنندجی است و سید محمد رئیسی زاده ضیاولی که از هنرمندان پیشکسوت و قدیمی تئاتر گیلان است و در واقع اولین کسی است که تئاتر مدرن را به گیلان وارد کرده مورد تجلیل قرار خواهد گرفت. از هنرمندان تهرانی نیز قرار است از محمد مطیع مرد باسواد و با فرهنگ تئاتر و فهیمه رحیم نیا تجلیل شود.
رییس انجمن بازیگران یادآور شد: همچنین صندوق حمایت از هنرمندان پیشکسوت با همکاری خانه تئاتر در این جشن از چند هنرمند تجلیل خواهد کرد. این نکوداشت ها با تجلیل های انجمن بازیگران متفاوت است و در همین راستا قرار است از محمدعلی کشاورز، نصرت الله وحدت، شهلا ریاحی، پری امیرحمزه و بهزاد فراهانی قدردانی شود.
در ادامه پرستو کرمی کارگردان مراسم نیز بیان کرد: دوندگی های بسیاری توسط اعضای هیات مدیره برای جذب اسپانسر صورت گرفت اما ما بدون حمایت مالی به شمارش معکوس برگزاری جشن بازیگر رسیدیم. مهمترین مساله برای ما تامین جوایز بود که نتوانستیم حامی مالی در این زمینه پیدا کنیم. در این دوره از سه بازیگر مرد، سه بازیگر زن قدردانی خواهد شد و یک تقدیر ویژه به همراه تقدیر از بازیگر نوجوان هم خواهیم داشت و مراسم نیز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه رأس ساعت ۱۷ در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
در بخش دیگری از این نشست رحیم پور دبیر اجرایی جشن اظهار کرد: متاسفانه ما جشن بازیگر امسال را با مبلغ ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برگزار می کنیم که مبلغ ناچیزی در برابر جشن های دیگر است. در حالی که برای ما ۲ دو ساعتی را که در تالار وحدت خواهیم بود ۶۰ میلیون تومان خرج بر می دارد که البته تمام این مخارج را آقای فراهانی از اعتبارش خرج کرده است و ما برای بسیاری از مخارجمان هزینه ای نکردیم. البته باید از سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد و شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی تشکر زیادی کنیم که در این زمینه کمبودها را برای ما جبران کردند.
وی به معرفی اسپانسرهای معنوی جشنواره پرداخت و گفت: موسسه تعالی فرهنگی راه رشد قرار است یک سری هدایای هنرهای دستی به برگزیدگان ما اهدا کند. همچنین انتشارات دستان چاپ بولتن را تقبل کرده است. همچنین موسسه نقش سپند نیز با ما همراه بوده و موسسه یکتا نیز پذیرایی و گل آرایی مراسم را بر عهده داشته است. در عین حال ما تلاش کردیم که جشنمان را آبرومند برگزار کنیم.
کرمی نیز در راستای صحبت های رحیم پور گفت: همچنین گروه «سرمستان و آسو» از ما حمایت کردند و قرار است به صورت افتخاری در این جشن به اجرای برنامه بپردازند. بخش نمایشی نیز در مراسم اختتامیه خواهیم داشت.
در ادامه سروش طاهری با اشاره به اینکه پیمان شیخی اجرای این جشن را برعهده خواهد داشت، عنوان کرد: در این دوره در کل ۱۶۵ اثر در مرحله اول دیده شده است که از میان ۳۷ نمایش به مرحله نمایش راه یافتند. داوران مرحله اول شامل علی یعقوب زاده، صادق ملک، بیژن افشار، خسرو احمدی، سیروس همتی، مانلی حسین پور، مجید قربانی، سروش طاهری، رضا آشفته، مهدی نصیری، اصغر نوری و ... بودند و بهزاد فراهانی، اصغر همت، شهرام کرمی، فریبا متخصص و فریدون محرابی داوران نهایی این دوره از جشن بازیگر بودند.
وی در ادامه به معرفی نامزدهای مرد و زن این دوره از جشنواره پرداخت.
در ادامه سروش طاهری در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا اسامی داوران اولیه در میان نامزدهای نهایی وجود دارد، توضیح داد: طبیعی است که تمام داوران خودشان هم در طول سال در نمایش هایی بازی داشته باشند اما داورانی که در مرحله اول حضور داشتند در صورتی که اجرایی روی صحنه داشته اند، خودشان کارهای مربوط به خودشان را داوری نکردند و نکته دیگر اینکه داوران نهایی هیچ کدام در میان نامزدها نیستند.
فراهانی نیز در این زمینه توضیح داد: در انجمن هیچ کاری خلاف آیین نامه صورت نمی گیرد و برای انتخاب داوران نیز هر عضو هیات مرکزی پیشنهادهای خود را می نویسد که مورد بررسی و رای گیری قرار می گیرد و براساس اینکه هر فرد چه اندازه توانایی دیدن آثار را دارد، به عنوان داور انتخاب می شود. همچنین داوران نهایی نیز باید تجربه و دانش آکادمیک داشته باشند.
پرستو کرمی نیز در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه داورها به جای دیدن آثار از فیلم آن نمایش برای داوری استفاده می کنند، گفت: تا زمانی که من در هیات مدیره و یا به عنوان داور حضور داشتم، اصلا چنین چیزی مشاهده نکردم. تمام کارها توسط داوران دیده می شوند و اگر هم فیلمی از گروه ها گرفته می شود برای آرشیو داوری ها است اما چون اسامی داوران تا لحظه آخر اعلام نمی شود برخی به حساب اینکه داورها همان داورهای سال های گذشته هستند به این نتیجه می رسند که مثلا آنها کارها را ندیده اند.
فراهانی در پایان گفت: اصلاً قضیه فیلم دیدن داوران صحت ندارد. ۱۲ داور در طول سال بدون دریافت هیچ مبلغی اقدام به دیدن و داوری فیلم ها می کنند و اگر هم فیلمی درخواست شده به این دلیل بوده که مثلا یکی از ۵ داور نهایی نتوانسته نمایشی را ببیند و برای رعایت انصاف و عدالت، فیلم آن کار درخواست شده است.
کد خبر 4285931
برچسبها
نوشتن دیدگاه