کد خبر: 44189
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 13:06
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶ معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران به ناشرانی که حد نصاب عناوین کتابهای چاپ شده به عنوان شرط حضور در این نمایشگاه را کسب نکرده بود، نوید دادن مجوز حضور داد. به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۱ اردیبهشت)...
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران به ناشرانی که حد نصاب عناوین کتابهای چاپ شده به عنوان شرط حضور در این نمایشگاه را کسب نکرده بود، نوید دادن مجوز حضور داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۱ اردیبهشت) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ صربستان ـ کشور میهمان ویژه این نمایشگاه، معاون وزیر فرهنگ تونس ـ شهر میهمان ویژه این دوره، جمعی از سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف در ایران و نیز مسئولان برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در سالن چهلسرای مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تقارن این نمایشگاه با اعیاد شعبانیه و همچنین برگزاری آن را در چهلمین سال پیروزی انقلاب به فال نیک گرفت و با اشاره به اینکه ایران سرزمین کتاب و شعر است، مفهوم این مسئله را وجود دانایی و عشق در کشورمان توصیف و ابراز امیدواری کرد: مردم ایران میراث جاودان سرزمینشان را دوباره احیا کنند تا نام ایران بار دیگر با کتاب و شعر ماندگار باشد.
وی همچنین از همکاری مسئولان مصلی و سایر دستاندرکاران نمایشگاه کتاب برای برپایی این رویداد تقدیر و ابراز امیدواری کرد: در این دوره بیش از چهار میلیون نفر از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کنند.
در این نشست همچنین یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه سی و یکم با اشاره به رفت و برگشت این نمایشگاه به شهر آفتاب و مصلی در دو سال گذشته، هر دوی این تصمیمگیریها را خواست صنف نشر خواند و در مورد میزان آمادگی مصلی برای میزبانی مجدد از نمایشگاه کتاب هم گفت: اگر بگویم مصلی کاملاً آماده است، اغراق کردم اما امیدوارم امسال با همکاری و همدلی دوستان، نمایشگاه به خوبی برگزار شود.
وی واگذاری مدیریت هفت کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب را به بخش خصوصی، به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد: سرعت واسپاری امور از طرف وزارت ارشاد به بخش خصوصی تداوم یابد و این واسپاری، صورتی حقیقیتر به خود بگیرد تا به زودی کل نمایشگاه را تشکلهای صنفی حوزه نشر برگزار کنند.
دهقانی، واگذاری کمیته تبلیغات نمایشگاه کتاب را به بخش خصوصی، اقدامی مهم و نویدبخش کسب درآمد توسط بخش خصوصی و خودگردان شدن نمایشگاه کتاب توصیف کرد.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب همچنین با اشاره به یکی از مصوبات شورای سیاستگذاری این نمایشگاه در اضافه کردن پنج عنوان به کتابهای ناشران، به تعداد قبلی کتابهای ناشران به عنوان شرط حضور در این دوره در عین حال این مژده را به ناشرانی که این حد نصاب را کسب نکردهاند، داد که آنها نیز با نظر مثبت مسئولان نمایشگاه، در این دوره شرکت کنند.
در این مراسم همچنین «ولادان ووکسوساولیوویچ» وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی صربستان که کشورش امسال به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است، با ابراز خرسندی از این اتفاق، به قرار گرفتن صربستان در بین دو قطب فرهنگ شرق و غرب اشاره کرد و در عین حال یادآور شد: این موضوع میبایست سرزمین صربستان را به کشوری پرتنش و پر از برخورد بدل میساخت، اما برخلاف این انتظار، کشور ما پر از تماس و ارتباط است و شاید به همین خاطر است که من امروز اینجا و در پایتخت شما احساس غربت نمیکنم.
وی با اشاره به جایگاه فرهنگی و تمدنی ایران که خاستگاه بزرگانی مانند فردوسی، حافظ، مولوی و سعدی بوده است، به تاریخچهای از فرهنگ در کشور خودش نیز اشاره کرد.
وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی صربستان همچنین با اشاره به یکی از آثار آندریچ مؤلف صرب که جایزه ادبی نوبل را از آنِ خود کرده است، گفت: او در یکی از زیباترین شعرهایش، یک شخصیت مسلمان و همچنین بعضی شخصیتهای اهل سرزمین بوسنی را تقدیس میکند.
ووکسوساولیوویچ ضمن اشاره به ناگزیر بودن کشورها از پیوستن به چرخه جهانی شدن، در عین حال تصریح کرد: معتقدیم جهان باید موزائیکی از فرهنگهای مختلف باشد. ما میخواهیم جزئی از جهان متصل امروزی باشیم، اما در عین حال هم خودمان باشیم. مطمئن هستم این گرایش در میان ایرانیان هم وجود دارد.
وی با اشاره به تجربه میزبانی از ایران به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بلگراد در دو سال قبل، از اینکه کشورش هم امسال این فرصت را دارد که فرهنگ و ادبیات خود را به مردمان ایران معرفی کند، اظهار خرسندی کرد.
همچنین خانم «آمال حشانه» معاون وزیر فرهنگ تونس که به مناسبت حضور پایتخت این کشور به عنوان شهر میهمان ویژه سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در این مراسم حضور یافته بود، این مسئله را موجب افتخار برای خود و کشورش دانست و آن را نشاندهنده عمق روابط فرهنگی میان ایران و تونس توصیف و آمادگی کشورش را برای بهبود روابط دوجانبه بخصوص در حوزههای فرهنگی اعلام کرد.
وی گفت: ما مایلیم مطابق قراردادی که در سال ۲۰۱۲ در ایران امضا کردهایم، همکاریهای خودمان را در حوزههای فرهنگی به ویژه در حوزه سینما و موسیقی با ایران تقویت کنیم.
به گفته این مقام تونسی، کشور تونس در نمایشگاه امسال کتاب تهران سعی کرده است که چهرهای واقعی از این سرزمین ارائه کند؛ کشوری که از رویارویی با سایر فرهنگها استقبال میکند.
وی از تأکید دولت تونس بر حفظ و صیانت فرهنگی از این کشور سخن گفت و یادآور شد: در حال حاضر در غرب شهر تونس، پایتخت تونس، پروژه ایجاد یک شهر فرهنگی در حال اجراست که قرار است به یکی از قطبهای آثار ادبی جهان تبدیل شود و انشاءالله به عنوان پایتخت فرهنگی در تونس معرفی خواهد شد.
کد خبر 4285926
برچسبها
نوشتن دیدگاه