کد خبر: 49482
منتشر شده در سه شنبه, 15 خرداد 1397 10:37
آنچه که از گذشته به ما رسیده و خیلی درباره آن شنیدهام این است که برای درک شبهای قدر اول باید رضایت پدر و مادر را کسب کرد. پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: کاظم احمدزاده، اولین مجری تلویزیون بود که چندین سال قبل به مناسبت شبهای قدر به نجف رفت و از کنار حرم امام علی (ع) حال و هوای این شبها را برای...
آنچه که از گذشته به ما رسیده و خیلی درباره آن شنیدهام این است که برای درک شبهای قدر اول باید رضایت پدر و مادر را کسب کرد.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: کاظم احمدزاده، اولین مجری تلویزیون بود که چندین سال قبل به مناسبت شبهای قدر به نجف رفت و از کنار حرم امام علی (ع) حال و هوای این شبها را برای مردم روایت کرد.
آن سالها برنامه او به پربینندهترین برنامه تلویزیون تبدیل شد. بعد از آن بود که مردمی که مشتاقانه به نجف میروند، سری هم به خانهای که گفته میشود، خانه امام علی (ع) است، میزنند و جان و روح خود را زنده میکنند.
هر چقدر این خانه و حرم امام (ع) حال زائران مولا را خوب میکند، مسجد کوفه یادآور فتنه و خیانتی بزرگ است که احمدزاده در برنامههای مناسبتیاش از آنها نیز سخن میگوید.
سه سالی است که این مجری تلویزیون در شبهای قدر به مشهد میرود و از جوار بارگاه امام هشتم (ع)، دلهای مخاطبان تلویزیون را برای فیض بردن از این شبهای گرانقدر آماده میکند.
با احمدزاده همصحبت شدیم تا از چگونگی آماده شدن مردم برای درک لیالی قدر برایمان بگوید.
معمولا مردم برای ورود به شبهای قدر و استفاده بهینه از این فرصت چه کارهایی را انجام میدهند؟
آنچه که از گذشته به ما رسیده و خیلی درباره آن شنیدهام این است که برای درک شبهای قدر اول باید رضایت پدر و مادر را کسب کرد.
مجوز عبور و ورود به شبهای قدر رضایت والدین است.شبهای قدر بهترین فرصت برای جبران گذشته و برنامهریزی برای آینده است، آیندهای که خطاهای آن کم باشد.
در کنار دریافت رضایت والدین به نظرتان بهتر نیست از دیگران هم حلالیت طلبید؟
حلالیت گرفتن از آدمهای دیگر جای خود را دارد اما شاید کسی از ما ناراحت باشد ولی نتوانیم او را پیدا کنیم یا حتی رویمان نشود سراغش برویم و طلب حلالیت کنیم.اما پدر و مادر فرق دارند. در هر شرایطی باید آنها را در اولویت قرار داد و از آنها حلالیت گرفت.در مواجهه با پدر و مادر هر گونه بخل، غرور و... را بایدکنار گذاشت.
کسانی که پدر و مادرشان را از دست دادهاند باید چه کاری انجام دهند؟
بهترین فرصت است که بر سر مزار آنها بروند و برای آنها خیرات بدهند.حالا قرار نیست که خیرات خیلی بزرگ و گران باشد، هر کسی در حد بضاعت خودش ! حتی یک مشت گندم برای پرندهها به نیت خیرات برای پدر و مادر به روح آنها میرسد و آنان را خشنود میکند.
شبهای قدر بهترین زمان برای باز کردن گره از مشکلات دیگران است. اگر این کار به نیت شادی و رضایت والدین باشد که اجر زیادی دارد.
حضرت علی (ع) معروف هستند به کمک کردن به ایتام و توصیه اکید دارند که همه مردم باید به یتیمها توجه خاص داشته باشند. در شبهای قدر چگونه میتوان به مستمندان و ایتام کمک کرد که هم حرمت آنها حفظ شود هم سفرهشان خالی نماند.
خیلی از بزرگان دین حساب و کتابهای مالی خود را شبهای قدر انجام میدهند و در این لیالی است که خمس و زکات خود را پرداخت میکنند.
مومنان واقعی از شبهای قدر استفاده میکنند تا به مستمندان کمک کنند چون هم به مردم یاری میرسانند هم به مالشان برکت میبخشند.
کمک کردن به ایتام در شبهای قدر جزو فضیلتهای این شبها است.
حالا حتما نباید کمک مالی باشد، برخی از ایتام هستند، که نیاز مالی ندارند اما تشنه محبت هستند و به حمایت عاطفی نیاز دارند.
به نظرم بهتر است نیاز یتیم شناسایی شود، شاید یکی باشد با خوردن یک برش پیتزا خوشحال شود ! این که ما به چه نوع کمک کردنی خوشنود میشویم، مهم نیست، مهم این است که بچهای که یتیم است با چه چیزی خوشنود میشود.
شبهای قدر را میتوان آغاز سال معنوی هم دانست؟
بله ! بهترین زمانی است که تجار و کسبه سال مالی خود را ببندند و خمس و زکات مالشان را به مستمندان بدهند و سال جدید را با برکتتر شروع کنند.
در شبهای قدر معمولا مردم به مکانهای مقدس مانند حرم امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س) و ... میروند، آیا مکانی که افراد شبهای قدر را در آنجا برگزار میکنند بر حال و دل آنها تاثیر دارد؟
صد در صد تاثیر دارد ! نجف، کربلا، سامرا، مکه، مدینه، قم، مشهد و همه شهرهای مقدس متبرک است و همین باعث میشود که توکل و توسل حال و هوای دیگری داشته باشد.شرایط معنوی و اخلاقی بر قلب و روح آدم ها تاثیرگذار است.
مسلما شبهای قدری که در حرم امام رضا (ع) برگزار میشود با شبهای قدری که مثلا در یک محل معمولی برگزار میشود، تفاوتهای اساسی دارد.
در شبهای قدر مردم با آواهایی که میشنوند ارتباط معنوی برقرار میکنند و دلهایشان برای پیوند با خداوند آماده میشود.
حالا هر کسی بنا به سلیقهاش از صدای یک روحانی یا مداح خوشش میآید و با آن ارتباط برقرار میکند.هر چقدر این ارتباط بیشتر باشد، مسلما حال و هوای فرد بهتر میشود.
نظرتان درباره حرکتهای مردمی و فعالیتهای ارگانهای مردم نهاد که در ماه رمضان به نیازمندان کمک میکنند و این فعالیتها را در شبهای قدر گسترش میدهند، چیست؟
خیلی از مردم دوست دارند که به نیازمندان کمک کنند اما برای شناسایی آنها دچار مشکل میشوند به همین دلیل ارگانهای مردم نهاد میتوانند در شناسایی افراد نیازمند به دیگران کمک کنند.
موسسههای قدیمی و معتبری وجود دارند که تاکنون ثابت کردهاند امانتدار خوبی برای فعالیتهای خیرخواهانه مردم هستند.
ر
نوشتن دیدگاه