کد خبر: 50009
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 15:40
به گزارش جهان نيوز، راضیه تجار نویسنده و محقق عرصه ادبیات درخصوص نقش زنان در ادبیات بعد از انقلاب اسلامی ایران گفت: من فکر می کنم حضور زنان در عرصه ادبیات پس از انقلاب اسلامی ایران هم از لحاظ کیفی و هم از دید کمی حضوری بسیار چشمگیر و تاثیرگذار بوده است و آثار قابل توجهی از سوی زنان بعد از انقلاب...
به گزارش جهان نيوز، راضیه تجار نویسنده و محقق عرصه ادبیات درخصوص نقش زنان در ادبیات بعد از انقلاب اسلامی ایران گفت: من فکر می کنم حضور زنان در عرصه ادبیات پس از انقلاب اسلامی ایران هم از لحاظ کیفی و هم از دید کمی حضوری بسیار چشمگیر و تاثیرگذار بوده است و آثار قابل توجهی از سوی زنان بعد از انقلاب نوشته و ارائه شده است.
وی انقلاب اسلامی ایران را تاثیری بسزا در ادبیات زنان دانست و افزود: در حقیقت با توجه به شناخت هویت و چیستی درست زنان بعد از انقلاب اسلامی ایران بستری فراهم آمد تا زنان بتوانند در عرصه ادبیات نقش چشمگیری داشته باشند. زنان بعد از انقلاب بسیار خود باورانه به عرصه ادبیات وارد شدند.
نویسنده کتاب "بانوی رنگین کمان" در همین راستا افزود: انقلاب اسلامی ایران به زنان اعتماد به نفس داد. آنها قلم بدست گرفته از دنیای خود نوشتند که این اتفاق بسیار بزرگ و دستاورد انقلاب اسلامی ایران است. نگاه زنان به ادبیات و جامعه نگاه خاص خود است. نیازی که بعد از انقلاب اسلامی در ادبیات ایران بر آورده شد.
وی زنان را بهترین روایتگران تاریخ دفاع مقدس اعلام کرد و ادامه داد: نقش زنان شاید یک دوره ای به ظاهر پنهان بوده اما زنان در دفاع مقدس حضور بسیار جدی داشتند. زنان در دوران انقلاب اسلامی حضوری پررنگ داشتند و به همان شکل در دوران دفاع مقدس در تمام بخشهای جبهه های حق علیه باطل فعالیت می کردند.
نویسنده کتاب "زن شیشه ای" حضور زنان در پشت خطوط مقدم را پررنگ دانست و اضافه کرد: زنان بسیاری در زمان جنگ در جبهه ها به عنوان پرستار و مددکار حضور داشتند و بعد از آن نیز همسران شهدا و جانبازان با دفاع مقدس در ارتباط بودند. این زنان شاید حضور فیزیکی چندانی در جبهه ها نداشتند اما حضور روحی و دلی پررنگی در آن تاریخ داشتند.
وی در ادامه تاکید کرد: همسران شهدا و جانبازان و رزمندگان به خوبی آن دوران را رصد کردند و همه چیز را در ذهنشان ثبت نموده و لمس دقیق آن لحظات بهترین راویان دوران دافع مقدس لقب گرفتند. به همین دلیل این روزها تاریخ نگاری و خاطره نگاری های دقیقی از دوران دفاع مقدس از سوی زنان ثبت و چاپ شده است.
نویسنده کتاب "شعله و شب" کتب خاطره نگاری را آثار موفق در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی خواند و افزود: خاطره نگاری هایی که توسط زنان نوشته می شود از لحاظ لحظه پردازی و القای احساسات آن دوران بسیار تاثیرگذار است. در نتیجه می بینیم که آثار چاپ شده در زمینه خاطره نگاری به شدت از سوی جامعه مورد استقبال قرار گرفته است.
تجار نیاز امروز ادبیات زنان را اینگونه خاطرنشان کرد: از نظر من ادبیات زنان در راستای انقلاب اسلامی ایران راه درستی را رفته است اما اگر بخواهم نیاز عمده این ادبیات را ذکر کنم باید به این مساله تاکید کنم که زنان نیازمند آن هستند که در عرصه ادبیات کمی از سطح به عمق رفته و عمقی تر فکر کنند.
منبع:میزان
نوشتن دیدگاه