کد خبر: 53594
منتشر شده در شنبه, 10 شهریور 1397 01:07
سرویس : فارس - زمان : ۱۳۹۷/۶/۹ - ۱۹:۴۷ شناسه خبر : ۷۲۴۸۶۵ خبرگزاری شبستان – شیراز: از کوچه پس کوچه های پشت باغ موزه نارنجستان قوام شیراز که می روی، چند اقامتگاه بوم گردی خودنمایی می کنند، این خانه های قدیمی، در حال از بین رفتن بودند که نفسی جدید به آن دمیده شد، نقاشی های مختلف روی دیوارهای این...
سرویس :
فارس
-
زمان :
۱۳۹۷/۶/۹ - ۱۹:۴۷
شناسه خبر :
۷۲۴۸۶۵
خبرگزاری شبستان – شیراز:
از کوچه پس کوچه های پشت باغ موزه نارنجستان قوام شیراز که می روی، چند اقامتگاه بوم گردی خودنمایی می کنند، این خانه های قدیمی، در حال از بین رفتن بودند که نفسی جدید به آن دمیده شد، نقاشی های مختلف روی دیوارهای این منطقه حاکی است اتفاقات جدیدی است که در حال رخ دادن است، مدتی است خانه «شمشیرگرها» به همت یک نقاش و مجسمه ساز هنرمند به نگارخانه تبدیل شده، البته این نگارخانه هنوز در مرحله آغازین کار است و بهار 98 افتتاح می شود.
عادل یزدی، نقاش و مجسمه ساز هنرمند اسم این نگارخانه را «40 طاقچه» گذاشته است و وجه تسمیه این اسم را 40 طاقچه ای می داند که هرکدام اکنون با اثری هنری مزین شده اند، یزدی که صاحب این خانه است که هشت سرا دارد، می گوید: این محل برای ایجاد کارگاه های هنری، آموزش و جذب توریست هنری در نظر گرفته است.
این هنرمند جوان که آثارش را بر اساس هنر مفهومی، خلق کرده است، اضافه می کند: «یکی از اتاق های این مجموعه را با 14 هزار انگشت مزین کرده ام که نشانی از فرشته ای است که در شب معراج حضرت رسول (ص) در خصوص آن که هزاران دست و انگشت داشت، از جبرئیل پرسید که فرشته وحی هم خدمت حضرت عرض کرد این فرشته تعداد دانه های باران در تمام زمین را محاسبه می کند»؛ جالب اینجاست که انگشت های خلق شده در این اثر هنری با ذکر خداوند مزین شده و بسیاری از آن به شکل باران از سقف آویزان بودند.
وی می افزاید: این واقعه تاریخی جرقه ای در ذهن من بود که با هشت سال کار خلق این اثر طول کشیده است و باید پذیرفت که همه ما در حال دیده شدن هستیم و تک تک اعمال ما مورد بررسی قرار می گیرد.
او در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص، فرشته ای که درست کرده است، می گوید: هر کسی استنباطی از فرشته دارد، برخی فرشته های الهی را به شکل زن و برخی به شکل مرد متصور می شوند و من هم فرشته استنباطی خود را در این اثر خلق کردم.
به گفته یزدی، 2 سال و چهار ماه طول کشید تا بتوانم خانه «شمشیرگرها» در محله باغ قوام به وضع کنونی برسانم البته هنوز هم کار دارد و تمام این اتفاقات از هزینه شخصی بوده است، این خانه متعلق با 117 سال پیش است و در زمان پهلوی اول هم بخشی به آن اضافه شده است.
وی، برگزاری دوره های مختلف کارگاهی و همچنین توجه به توریست هنری را از جمله اهداف نگارخانه «40 طاقچه» می داند و می افزاید: حتی اگر بتوانیم تنها 20 دقیقه یک توریست را در این محل مشغول کنیم به طور حتم بخشی از فرهنگ ایران و شیراز را به جهانیان انتقال داده ایم.
شیراز با داشتن خانه های مختلف از دوره های قاجار در صورت توجه سرمایه گذار می تواند به شهری با داشته های عظیم اقامتگاه بوم گردی و گالری های هنری در بافت تاریخی و فرهنگی، مبدل شود.
عکس و گزارش: محسن تورع
پایان پیام/130
نوشتن دیدگاه