کد خبر: 57786
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 09:47
سرویس : فارس - زمان : ۱۳۹۷/۷/۹ - ۰۹:۰۷ شناسه خبر : ۷۳۰۸۸۱ به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر امین الله قربانی کشکولی، دبیر هشتمین سوگواره شب شعر عاشورایی عشایر کشور امروز (9 مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تنوع اقوام وجود دارد که فرصت بی بدیلی است، گفت: همه قومیت های ایرانی،...
سرویس :
فارس
-
زمان :
۱۳۹۷/۷/۹ - ۰۹:۰۷
شناسه خبر :
۷۳۰۸۸۱
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر امین الله قربانی کشکولی، دبیر هشتمین سوگواره شب شعر عاشورایی عشایر کشور امروز (9 مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تنوع اقوام وجود دارد که فرصت بی بدیلی است، گفت: همه قومیت های ایرانی، تنوع فرهنگی دارند اما موضوع معنویت دینی و بعد مذهبی آنان نقطه اشتراک آنان است.
وی با اشاره به اینکه عشایر ارادت خاصی به حضرت سیدالشهدا (ع) دارند، اظهارداشت: با الگوگرفتن از حضرت عباس (ع)، زندگی خود را می گذرانند و این یک فضیلتی است که باید به آن توجه شود و متاسفانه سال ها به عشایر از بعد مذهبی کمتر توجه شده و بیشتر روی لباس و تولیدات آنان توجه شده است.
دکتر قربانی کشکولی با تاکید بر اینکه استان های مختلف در این شب شعر عاشورایی شرکت می کنند، اضافه کرد: در مجموع بیش از 300 شاعر عشایر را مورد شناسایی قرار داده ایم که از آنان 800 شعر در خصوص واقعه عاشورا به دست آمده است.
وی با یادآوری این مطلب که این شعرها در گویش های لری، کردی، ترکی آذری و عربی ایل خمسه و خوزستان است و این گنجینه خوبی محسوب می شود، اضافه کرد: در مجموع از هفت استان و پنج قومیت در این سوگواره شرکت می کنند و سعی داریم که قومیت ها را گسترش دهیم و استان های دیگر هم متقاضی هستند که میزبان این سوگواره باشند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ستاد شب شعر عاشورایی عشایر توسط ستاد و با حمایت های مردمی کار می کند، افزود: در بحث خاص کارهای فرهنگی عشایر خلاء وجود دارد که هیچ سازمانی این مهم را تولی گری نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه فارس، مهد فرهنگ، ادب و شعر است و سرآغاز این سوگواره از شیراز بوده است، اظهارداشت: این سوگواره همه ساله در آخرین پنج شنبه محرم برگزار می شود و امسال هم پنج شنبه 12 مهر مصادف 24 محرم در مجتمع عشایر جنوب در شهر «صدرا» شیراز، برگزار می شود.
قربانی کشکولی با یادآوری این مطلب با تاکید بر اینکه برای این سوگواره 40 شاعر آثار خود را به دبیرخانه ارسال کرده اند و در مجموع 90 اثر به دست آمده است، اضافه کرد: از بین این شعرها، توسط داوران 10 شعر انتخاب می شود و شاعران، به شعر خوانی می پردازند و در این مراسم، مداحی خواهند داشت و حجت الاسلام سید هاشم تقوی، نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی هم سخنران ویژه این مراسم است.
وی با اشاره به اینکه 12 برنامه ویژه به همراه تجلیل از شاعران را در دستور کار این شب شعر قرار دارد، افزود: سعی داریم هر سال شاعران جدید شناسایی شود و در این شب شعر عاشورایی عشایر رویکرد جوان گرایی را مد نظر قرار داده ایم و از زمانی که این شب شعر آغاز شده، تحولی رخ داده و شعرهای این عزیزان در اختیار مداحان و روضه خوانان قرار داده است.
قربانی کشکولی با تاکید بر اینکه در این مدت هشت ساله، 70 خواهر شاعر را شناسایی کردیم، گفت: چهارمین عصر شعر عشایر هم بعد از اربعین حسینی برای دانش آموزان خواهر و برادر، در 2 روز جداگانه شرکت می کنند که تاکنون 11 خواهر و 29 برادر شرکت کرده اند.
پایان پیام/130
نوشتن دیدگاه