کد خبر: 58534
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 15:10
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این توئیت نوشته است: «فرنگیس چون کتاب «دا» روایت ویژه از روزهای نخست جنگ است. «دا» از خرمشهر و «فرنگیس» از روستایی مرزنشین از استان کرمانشاه. دفاع مقدس در تابلوی زنانه تصویری دگر دارد....
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این توئیت نوشته است: «فرنگیس چون کتاب «دا» روایت ویژه از روزهای نخست جنگ است. «دا» از خرمشهر و «فرنگیس» از روستایی مرزنشین از استان کرمانشاه.
دفاع مقدس در تابلوی زنانه تصویری دگر دارد. تلخی و ترشی جنگ را ملس می کند. «فرنگیس» با تقریظ رهبری فرصت خواندنهای جدید یافت. به خانم فتاحی تبریک می گویم.»
یادآور می شود، روز گذشته فرنگیس حیدرپور راوی و مهناز فتاحی نویسنده کتاب فرنگیس با مقام معظم رهبری دیدار کردند.
بنابراین گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای، در مراسم هفتمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با موضوع بررسی نقش بانوان در دوران دفاع مقدس که صبح (یکشنبه) در مؤسسهی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «فرنگیس» منتشر شد.
متن یادداشت رهبر انقلاب بر این کتاب -که روایتی است از مقاومت شجاعانهی خانم فرنگیس حیدرپور، بانوی روستایی مرزنشین کُرد کرمانشاهی در مقابل حملات رژیم متجاوز بعثی- به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
بخش ناگفته و بااهمّیّتی از حوادث دوران دفاع را به مناسبت شرح حال این بانوی شجاع و فداکار، در این کتاب می توان دید. بانو فرنگیس دلاور با همان روحیّهی استوار و پُرقدرت، و با زبان صادق و صمیمی یک روستایی، و با عواطف و احساسات رقیق و لطیف یک زن، با ما سخن گفته و منطقهی ناشناخته و مهمّی از جغرافیای جنگ تحمیلی را با جزئیّاتش به ما نشان داده است.
ما از روستاهای مرزی در دوران جنگ و مصائب فراوان آنان و آوارگیها و گرسنگیها و خسارتهای مادّی و ویرانیها و داغ عزیزان آنها، هرگز به این وضوح و تفصیلی که در این روایت صادقانه آمده است، خبر نداشتیم؛ و نیز از فداکاری جوانان آنان که در شمار اوّلین شتابندگان به مقابله با دشمن مهاجم بودند.
ماجرای قتل و اسارت دشمن به دست این بانوی دلاور هم که خود یک داستان مستقل و استثنائی است که نظیر آن فقط در سوسنگرد، در همان اوان، اتّفاق افتاده بود. بانو فرنگیس را باید بزرگ داشت و از نویسندهی کتاب -خانم فتّاحی- بهخاطر قلم روان و شیوا و هنر مصاحبهگیری و خاطرهنویسی، باید بسیار تشکّر کرد.
پایان پیام/31
نوشتن دیدگاه