کد خبر: 58047
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 11:38
در همه کشورها و شهرهای توریستی دنیا یکی از مهمترین مکانهایی که جهانگردان را به دیدار آن میبرند برنامه دیدار گورستانهای تاریخی این شهرهاست چراکه این تورها یادآور مشاهیر و حوادث تاریخی آن شهر است به همین دلیل این گورستانهای توریستی معمولا به زیباترین شکلی آراسته و نگهداری و مدیریت میشوند....
در همه کشورها و شهرهای توریستی دنیا یکی از مهمترین مکانهایی که جهانگردان را به دیدار آن میبرند برنامه دیدار گورستانهای تاریخی این شهرهاست چراکه این تورها یادآور مشاهیر و حوادث تاریخی آن شهر است به همین دلیل این گورستانهای توریستی معمولا به زیباترین شکلی آراسته و نگهداری و مدیریت میشوند.
بهباور من آرامستان ابن بابویه با مساحت قریب به 10هکتار با دربرگرفتن بسیاری از مشاهیر تاریخی، مذهبی و ملی از منحصربهفردترین آرامستانهای دنیاست که ظرفیت تبدیل بهعنوان یکی از قطبهای گردشگری تهران را داراست اما متأسفانه هماکنون وضعیت بسیار نابسامان و رها شدهای دارد و گورستانی است که به سمت ویرانی و تخریب رفته است.
کارشناسان بنای گورستان تاریخی ابن بابویه را از دوران سامانی میدانند که آرامگاه 800ساله شیخ صدوق در آن همچون نگینی ارزشمند قرار دارد.
مشاهیر تاریخی بسیاری در این گورستان منحصربهفرد دفن هستند که برخی از این مشاهیر عبارتند از: حسین فاطمی، غلامرضا تختی، رحیم موذنزادهاردبیلی، علیاکبر دهخدا، محمدعلی فروغی، رجبعلی خیاط، حسین بهزاد و همسرش، میرزاده عشقی و بسیاری دیگر از چهرههای سیاسی و مذهبی و نیز کشتهشدگان قیام ۳۰تیر و نیز 3آذر اهورایی، شهیدان 16 آذر32 همه و همه در این گورستان تاریخی در وسعتی کوچک در کنار هم آرمیدهاند و موزهای منحصربهفرد و تاریخی از سیر حوادث تاریخی ایران عزیز را بهنمایش میگذارند.
متأسفانه رهاشدگی این گورستان ظلم تاریخی به میراث فرهنگی ری و پایتخت محسوب شده بهگونهای که بسیاری از قبور بهدلیل فرسودگی ویران شدهاند که در آخرین این موارد به بیان حجتالاسلام علی منصوری مدیر آستان شیخ صدوق آرامگاه خانوادگی محمدعلی فروغی (ذکاءالملک) به دلیل نشست قبر موجب شکسته شدن سنگ آن شده بود که روز گذشته قبر محمدعلی فروغی توسط اداره اوقاف شهرستان ری بازسازی شد.
محمدعلی فروغی ملقب به ذکاءالملک یکی از مشاهیر سده گذشته کشور بوده و بهعنوان شخصیتی ادیب و سخنشناس، فیلسوف، تاریخدان، روزنامهنگار، سیاستمدار، دیپلمات، نماینده مجلس و از فعالان و مبارزان مهم انقلاب مشروطه ایران و نهایتا وزیر و نخستوزیر دوره اول پهلوی بود که البته در انتقال سلطنت از قاجار به پهلوی بهعنوان نخستین نخستوزیر نقش کلیدی داشت.
لذا صرفنظر از اینکه کدام کار او را خدمت یا خیانت بدانیم در اینکه قبور امثال فروغی در این آرامستان تاریخی نقش مهمی در تشریح حوادث و وقایع تاریخی کشور به جهانگردان و توریستهای داخلی و خارجی ایفا میکند شکی نداریم.
همانگونه که در نامهام به شهردار محترم منطقه20 نوشتم این قبیل آرامستانها اگر در هر کشور دیگری بود قدر میدیدند و ساماندهی و نوسازی میشدند و با برنامهریزی مورد توجه و بازدید وسیع جهانگردان داخلی و بینالمللی قرار میگرفتند. افسوس که اکنون چنین نیست. امیدوارم شهردار تازهنفس منطقه20 این عقبماندگی تاریخی را جبران کند.
نوشتن دیدگاه