کد خبر: 53080
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 19:51
کتاب تصوف و طریقت؛ نگاهی تاریخی، ترجمه دو مدخل «تصوف» و «طریقت» از دائرةالمعارف اسلام لایدن به زبان انگلیسی است. نویسندگان این دو مدخل از مشهورترين پژوهشگران این حوزه بهشمار میروند. در اين دو مدخل ضمن توضیح اصطلاحات تصوف و طریقت و ریشههای تاریخی شکلگیری آنها در عالم اسلام، به پراکندگی...
کتاب تصوف و طریقت؛ نگاهی تاریخی، ترجمه دو مدخل «تصوف» و «طریقت» از دائرةالمعارف اسلام لایدن به زبان انگلیسی است. نویسندگان این دو مدخل از مشهورترين پژوهشگران این حوزه بهشمار میروند. در اين دو مدخل ضمن توضیح اصطلاحات تصوف و طریقت و ریشههای تاریخی شکلگیری آنها در عالم اسلام، به پراکندگی جغرافیایی طریقتها و سلسلههای صوفیانه، تحولات تاریخی آنها از ابتدا تا دوران معاصر، مشایخ و شیوههای سلوک و... در مناطق مختلف دنیا، از اروپا و آفریقا گرفته تا اقصی نقاط آسیا پرداخته شده است . جامعیت نسبی، بیطرفی، پرهیز از مطالب حاشیهای و غیرضروری از جمله ویژگیهای مطالعات نویسندگان این مجموعه است.
در نحوه سامان بخشي اين اثر ناشر در ابتداي كتاب عنوان كردهاست : کتاب پیش رو ترجمه دو مدخل بلند تصوف و طریقت از ویرایش دوم دائرة المعارف اسلام لایدن چاپ بریل است. محتوای این مقالات به اقتضای شکل دائرة المعارفی آنها سامان خاصی یافته، از جمله اینکه از تفصیل مطالب اجتناب شده و هر مقاله بخش بندی تاریخی و جغرافیایی متنوعی پیدا کرده است تا تقریبا همه ادوار اسلامی در همه کشورهای مهم اسلامی را در بر بگیرد؛ هر بخش را نویسندگان مطرح متفاوت نوشته اند؛ منابع هر بخش در انتهای همان بخش یا ضمن مطالب آمده؛ شیوه ارجاع دهی متفاوتی استفاده شده و از همه مهمتر اینکه بخشهایی از هر دو مقاله خالی مانده و به مطالب نوشته شده در مقاله دیگر ارجاع داده شده است.
دلیل انتخاب این دو مدخل و کنار هم نشاندن آنها در این کتاب نیز وابستگی متقابل این دو به یکدیگر است. طبیعتا کتاب پیش رو به اقتضای همین شکل دائرة المعارفی خالی از مقدمه و نتیجه گیری مستقل برای همه مطالب هر دو مدخل در کنار هم است؛ استقلال نسبی تک تک بخشهای هر مدخل به خواننده اجازه می دهد که در عین بهره بردن از همه مطالب در کنار هم، بتواند به آسانی مطالب مورد نظر خود درباره تصوف و طریقت را در هر دوره زمانی یا هر مکان جغرافیایی خاص جداگانه پی بگیرد.
لویی ماسینیون ، برند راتکه، ویلیام چیتیک،فریدریک دُ یونگ، لئونارد لویزُن، تی بری زارکون،کارل ارنست، فرانسوا اوبن، جان هانویک، اریک ژوفروا، پییر لوری، رکس شون اُفَهی، ناتالی کلایر ، الکساندر پوپویچ،خالق احمد نظامی و نیکو کپتین از نويسندگان بخش هاي مختلف اين كتاب هستند كه عليرضا رضايت مترجم متخصص حوزه عرفان آن را ترجمه كرده است .
اين كتاب كه به همت انتشارات حکمت در سال جاری منتشر شده است با ويراستاري دكتر مسعود صادقي روانه پيشخوان كتابفروشيها شده است.
نوشتن دیدگاه