کد خبر: 53184
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 19:01
آموزش و پرورش که این روزها به واسطه عدم بضاعت مالی امکان مناسبی برای پرداخت تمام و کمال حقوق معلمها و نیز پاداش بازنشستگان خود را ندارد، از سویی نیز با کمبود قابل توجه نیروی انسانی رو به روست؛ نقصی بزرگ که مسئولان این نهاد را مجاب کرده تا علاوه بر مکانیزمهای گذشته جذب معلم به روشهای جدید دیگری...
آموزش و پرورش که این روزها به واسطه عدم بضاعت مالی امکان مناسبی برای پرداخت تمام و کمال حقوق معلمها و نیز پاداش بازنشستگان خود را ندارد، از سویی نیز با کمبود قابل توجه نیروی انسانی رو به روست؛ نقصی بزرگ که مسئولان این نهاد را مجاب کرده تا علاوه بر مکانیزمهای گذشته جذب معلم به روشهای جدید دیگری نیز بیاندیشند.
به گزارش «تابناک»، مسئولان ارشد آموزش و پرورش کشور در شرایط کنونی اعتقاد دارند که این وزارتخانه بزرگ با کمبود قابل توجه نیروی انسانی در بخش تعلیم و تربیت رو به رو ست و بر این اساس باید علاوه بر شیوههای متداول گذشته از طریق روشهای جدید دیگر نیز به جذب معلم بپردازند.
در همین رابطه اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه ریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در مورد شیوههای جدید تلاش برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در آینده، به «فارس»، گفت: روش «دیپلم + ۴» امسال با اخذ مجوز جذب ۲۵ هزار نفر، اجرا میشود.
وی ادامه داد: روش دیگر «۲+۲» است که بر اساس آن به سراغ دانشجویان سالهای سوم و چهارم دانشگاههای دولتی میرویم؛ به عبارت دیگر دانشجویانی که عملکرد تحصیلی خوبی دارند و علاقهمند به شغل معلمی هستند در این طرح قرار میگیرند.
چهاربند تصریح کرد: در این طرح، دانشجویانی برای شغل معلمی تعهد میدهند، دروس مهارتهای معلمی را در کنار دروس اصلی خودشان، آموزش میبینند.
وی اضافه کرد: در صورتی که به توافق با سازمان امور استخدامی برسیم میتوانیم از بهمنماه، این طرح را اجرا کنیم که البته هماکنون در حال مذاکره هستیم.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که اردیبهشت ماه سال جاری رئیس مرکز برنامهریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفته بود: «برای مهر ۹۷ بر اساس معیارها و شاخصها ۳۰۰ هزار نفر کمبود معلم داریم که برای حل این مشکل به دنبال راهحل هستیم».
در مورد برنامه جدید آموزش و پرورش برای جذب معلم چند نکته مهم و قابل تأمل به ذهن متبادر میشود که اشاره به آن خالی از لطف نیست.
نخست اینکه مسئولان آموزش و پرورش در حالی به دنبال جذب نیروی انسانی جدید آن هم از شیوههایی جدا از روشهای پیشین هستند که هم اکنون خبرهای مختلفی در مورد مشکلات مالی این وزارتخانه در پرداخت حقوق و مزایای معلمها منتشر میشود.
این مشکلات آنقدر شدید و نگران کننده است که حتی وزارت آموزش و پرورش مجبور شد در همین راستا به واگذاری اردوگاه باهنر در قالب یک معامله عجیب به بخش خصوصی و دریافت وجه مالی برای تأمین نیازها اقدام کند.
از آن سو آموزش و پرورش در حالی به دنبال ابداع روشهای جدید برای تأمین نیروی انسانی است که هم اینک شیوههای معمول و متداول دیگری مثل برگزاری آزمونهای استخدامی و نیز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان برای این وزارتخانه وجود دارد.
با این شرایط تلاش مسئولان این وزارتخانه برای امتحان روش جدیدی تحت عنوان ۲+۲ که بر اساس آن باید دانشجویان از سال سوم در دانشگاههای دولتی به این مجموعه بپیوندند، عجیب و قابل تأمل به نظر میرسد.
صرف نظر از اینکه این روش من در آوردی با چه واکنشی از سوی سازمان امور استخدامی، مجلس شورای اسلامی، دانشگاههای دولتی و... رو به رو خواهد شد، موضوع مهم دیگر این است که مسئولان وزارت آموزش و پرورش در مورد دانشجویان دانشگاههای دولتی چه فکری میکنند و چقدر این فکر صحیح است؟
به نظر میرسد تصور مسئولان مذکور از دانشجویان دانشگاههای دولتی این است که آنها برای ورود به دانشگاه و فارغ التحصیلی خود هدف مشخصی ندارند و در زمان دانش آموختگی با بحران بیکاری رو به رو خواهند شد.
برای همین میتوان از سال سوم و بدون توجه به هزینههایی که در دوسال اول از سوی وزارت علوم برای آنها شده است، نسبت به مجاب کردن آنها برای جذب در وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند و آنها را به شغل معلمی جذب کنند.
این برنامه در حالی است که قطعاً دانشجویان دانشگاههای دولتی اگر علاقه و برنامهای برای آینده شغلی خود در چارچوب معلمی داشته باشند میتوانند از همان ابتدا با ورود به دانشگاه فرهنگیان در این زمینه فعال شوند.
البته با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و موج غیر قابل کنترل بیکاری دانش آموختگان، به نظر این موضوع چندان هم برداشت اشتباهی نیست و به خوبی اشکالات موجود در ساختار آموزش عالی کشور را گوشزد میکند؛ ساختار معیوبی که یا نتیجه نهایی آن فرار نخبگان از کشور میشود و اکثر آنها را به دانش آموختگانی بیکار تبدیل میکند.
نوشتن دیدگاه