کد خبر: 10954
منتشر شده در پنج شنبه, 11 خرداد 1396 02:17
سازمان بازرسی، آخرین راهکار برای نجات آثار تاریخی خبرگزاری شبستان: معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه برای تکمیل فهرست اموال تاریخی در اختیار دستگاههای دولتی در سطح کشور به سازمان بازرسی متوسل شده ایم، گفت: در صورت عدم پاسخ گویی نهادها، سازمان بازرسی کشور موضوع را پیگیری خواهد کرد. به گزارش...
سازمان بازرسی، آخرین راهکار برای نجات آثار تاریخی
خبرگزاری شبستان: معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه برای تکمیل فهرست اموال تاریخی در اختیار دستگاههای دولتی در سطح کشور به سازمان بازرسی متوسل شده ایم، گفت: در صورت عدم پاسخ گویی نهادها، سازمان بازرسی کشور موضوع را پیگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در نشست خبری امروز ( ۱۰ خرداد) که در سالن فجر برگزار شد، اظهارداشت: با اشاره به وظیفه نظارتی و حاکمیتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در طیسه سال گذشته نامه هایی به دستگاه ها و نهادهای مختلف ارسال کرده ایم مبنی بر آنکه آثار منقول و غیرمنقول دارای ارزش تاریخی و فرهنگی خود را به سازمان میراث فرهنگی معرفی کنند.
وی افزود: برخی دستگاه های اجرایی نظیر وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و سازمان اوقاف و امور خیریه بخشی از آثاری که ارزش تاریخی و فرهنگی داشتند را به ما اعلام کردند اما سایر نهادها تا کنون در این زمینه اقدامی نکردند.
طالبیان با اشاره به پیگیری های مداوم سازمان میراث فرهنگی و ادامه نامه نگاری با دستگاه های مختلف، ادامه داد: سرانجام ناگزیر شدیم تا از طریق شورای عالی میراث فرهنگی به ریاست اسحاق جهانگیری موضوع را پیگیری کنیم که متعاقبا جهانگیری بخشنامه ای را به همه نهادها برای ارائه فهرست اموال تاریخی شان ابلاغ و آنها را موظف به اجرای آن کرد.
وی با اشاره به عدم توجه دستگاه های مختلف به مکاتبات سازمان میراث فرهنگی، گفت: پس از گذشت مدت قابل توجهی از این بخشنامه هنوز دستگاه ها همکاری لازم را با ما ندادند بنابراین به سازمان بازرسی کل کشور متوسل شدیم تا برای حفظ ثروت ملی اقدامی انجام دهیم.
طالبیان در ادامه با اشاره به خانه ثابت پاسال اظهارداشت: خانه ثابت پاسال به لحاظ اجتماعی و نوع معماری اش برگی از تاریخ تهران محسوب می شود و موظف هستیم تا این بخش از تاریخ تهران را حفظ کنیم از طرفی از نظر شهرسازی نفس گاه شهر تهران محسوب می شود.
معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه خانه تاریخی ثابت پاسال در طرح تفصیلی شهری که جزء طرح های بالادستی است، دیده نشده است، ادامه داد: این خانه از نظر اجتماعی ، تاریخی و معماری و شهرسازی دارای ارزش های ثبت ملی است.
طالبیان با بیان اینکه شهرداری و شورای باید در حفظ این ثروت ملی پیشقدم و حساس باشند، تصریح کرد: با وجود گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران مبنی بر توافق با مالک فعلی برای دخل و تصرف در بخش غیر تاریخی این مکان به صراحت می گویم که هر گونه تصمیم گیری در مورد خانه ثابت پاسال باید به ترتیب از فرآیند رسمی شورای فنی سازمان میراث فرهنگی، کمیسیون ماده 5 و شورای عالی معماری و شهرسازی گذر کند.
در ادامه فرهاد نظری، مدیرکل حفظ و ثبت آثار و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: طبق روال معمول برای ثبت خانه ثابت پاسال باید اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در طول دو سال گذشته پرونده را جمع آوری و برای ما ارسال می کرد، اما به هر دلیلی این اتفاق نیفتاده است بنابراین طبق روالی که داریم راسا نسبت به این موضوع اقدام کردیم.
نظری با بیان اینکه مقدمات ثبت خانه ثابت پاسال آماده شده است، خاطرنشان کرد: برای ثبت خانه تاریخی ثابت پاسال، همکاری میراث فرهنگی استان تهران ضرورت ندارد و نیاز نیست.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تخریب خانه های تاریخی کشور، تصریح کرد: با شورای عالی معماری و شهرسازی توافق کرده ایم تا به شهرداران سراسر کشور ابلاغ کند، صدور هر گونه مجوز برای تغییر یا تخریب خانه های مربوط به پیش از سال 1355 را به سازمان میراث فرهنگی کشور اطلاع دهند.
پایان پیام/47
نوشتن دیدگاه