کد خبر: 1206
منتشر شده در چهارشنبه, 11 اسفند 1395 07:12
به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، فاطمه دانشور در همایش جایگاه مسئولیت اجتماعی و بهبود و تسهیل فضای کسب و کار که با حضور الهام امین زاده دستیار ویژه رئیس جمهور، سید تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، شافعی رئیس اتاق بازرگانی و احمد...
به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، فاطمه دانشور در همایش جایگاه مسئولیت اجتماعی و بهبود و تسهیل فضای کسب و کار که با حضور الهام امین زاده دستیار ویژه رئیس جمهور، سید تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، شافعی رئیس اتاق بازرگانی و احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران برگزار شد، اظهار داشت: مسئولیت اجتماعی موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه بنگاههای اقتصادی قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در بخش مسئولیت اجتماعی ۵ بعد بسیار مهم و حائز اهمیت است که عبارتند از ۱-مسئولیت اجتماعی در رهبری فرایندهای درون سازمانی ۲- مسئولیت اجتماعی شرکت در محیط کار و کارکنان ۳- مسئولیت اجتماعی شرکت در بازار و صنعت، مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست و ۵ مسئولیت اجتماعی شرکت در جامعه و کشور.
وی افزود: در چهارمین دوره شورای شهر تهران تلاش ویژه ای شد تا طرح مسئولیت پذیری در مدیریت شهری به تصویب برسد و بر اساس آن استفاده از کودکان کار در شرکت ها ممنوع شد.
دانشور ادامه داد: برای تحقق ۵ بعد مسئولیت اجتماعی باید حداقل کمیته مسئولیت اجتماعی و شرکت ها و بنگاههای اقتصادی تشکیل شود.
وی افزود: بنگاههای اقتصادی در رفع مشکلات اجتماعی و زیست محیطی نقش ویژهای دارند که متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: به عنوان مثال در خوزستان پالایشگاه نفت داریم اما هیچ سندی مبنی بر این که این پالایشگاه در مسائل و مشکلات اجتماعی حساس است وجود ندارد و متاسفانه با این که پالایشگاه نفت در این استان وجود دارد اما شاهد بیشترین مشکلات معیشتی، فقر و آسیبهای زیست محیطی هستیم و این در حالی است که اگر این بنگاه اقتصادی به مسئولیتهای اجتماعی خود حساس بود شاهد بروز این مشکلات نبودیم.
وی با بیان اینکه در حادثه پلاسکو نیز مالکان و مستاجران مقصر هستند چرا که مهمترین مولفه مسئولیت اجتماعی که همان تامین ایمنی است را رعایت نکردند گفت: با نگاه توجه به مسئولیتهای اجتماعی در شورای شهر مصوبهای را تنظیم کردیم که براساس آن بنگاههای اقتصادی طرف قرارداد با شهرداری تهران که همان پیمانکاران هستند باید به آسیبهای اجتماعی حساس می شدند چرا که شاهد بودیم در برخی شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با شهرداری به خصوص در پسماند از کودکان استفاده میشد که این نشان می دهد شهرداری مسئولیتی برای خود در حوزه اجتماعی قائل نبوده است.
وی با بیان اینکه شهرداری چهار سال تمام لایحه مسئولیتهای اجتماعی را به شورا ارائه نکرد و این نشان میدهد که شهرداری علاقهای به انجام این کار ندارد و به مسئولیتهای اجتماعی بی توجه است، گفت: حالا که زمان تحویل شورای شهر به اعضای جدید رسیده ما تنها یک مصوبه معمولی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی داریم.
وی با اشاره به در نظر گرفتن جایزه ملی مسئولیت پذیری اجتماعی گفت: این جایزه در حال طراحی است و تنها ۷۰ بنگاه اقتصادی که عمدتاً بانکها هستند خود را در معرض ارزیابی کارشناسان قرار دادند.
وی افزود: بعید میدانم شرکتهای زیادی از شاخصهای مسئولیتهای اجتماعی پیروی کرده و بتوانند جایزه را دریافت کنند.
تظاهر به مسئولیت های اجتماعی یک آسیب است
همچنین احمد مسجد جامعی با بیان این که مسئولیت اجتماعی یک بحث اخلاقی مشترک میان همه انسانها و بالاتر از قانون و اعتقادات است، به اسکار اصغر فرهادی اشاره کرد و گفت: پیام اصغر فرهادی یک مسئولیت اجتماعی بود چرا که این فرد به احترام ملیت و ملت خود در این مراسم شرکت نکرد و در جایگاه مسئولیت اجتماعی خود پیامی را صادر کرد.
وی با بیان اینکه امیدوارم روح مسئولیت اجتماعی دچار تغییر و آسیب نشود، گفت: اگر رویکردها را تغییر نداده و شاخصهای مسئولیت اجتماعی را با توجه به سرمایههای نهفته باز تعریف نکنیم شاهد این خواهیم بود که همه تظاهر به مسئولیت پذیری میکنند و این برای جامعه یک آسیب است.
پایان پیام/47
نوشتن دیدگاه