کد خبر: 18705
منتشر شده در جمعه, 10 شهریور 1396 09:28
به گزارش جهان نيوز، پروژه صحن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی در تاریخ عتبات عالیات به شمار میرود.طراح، مجری و بانی این پروژه ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمهوری اسلامی ایران بوده و در این زمینه هماهنگیهای لازم به صورت کامل با دیوان عالی اوقاف عراق و آستان قدس علوی...
به گزارش جهان نيوز، پروژه صحن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی در تاریخ عتبات عالیات به شمار میرود.طراح، مجری و بانی این پروژه ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمهوری اسلامی ایران بوده و در این زمینه هماهنگیهای لازم به صورت کامل با دیوان عالی اوقاف عراق و آستان قدس علوی صورت گرفته است.قبله عاشقانپروژه توسعه صحن مطهر علوی که با عنوان پروژه صحن حضرت زهرا(سلام الله علیها) شناخته میشود بزرگترین پروژه آستان قدس علوی به شمار میرود و یکی از طرحهای مهم و زیر ساختی این آستان میباشد.
افزایش مستمر تشرف زائران به نجف اشرف از گوشه و کنار دنیا و نیاز مبرم به اماکن زیارتی و عبادتی مناسب اهمیت اجرای چنین پروژهای را 2 چندان میکند.ویژگیهای صحن حضرت زهرا(س)
صحن حضرت فاطمه (س) با مساحتی بالغ بر 220 هزار متر مربع بوده و یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار میرود. ساختمان پروژه شامل 4 طبقه و دارای چندین رواق بزرگ میباشد.
علاوه بر آن فضاهای روباز و سبز نیز در این پروژه در نظر گرفته شده است.
این پروژه در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین(ع) امتداد دارد.
پروژه بزرگ صحن فاطمه (س) علاوه بر فضاهای عبادتی و زیارتی شامل 2 ساختمان است که به این شرح هستند: ساختمان موزه به منظور نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه جات موجود در حرم مطهر و ساختمان بخشهای اداری و کتابخانه آستان با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی.
همچنین یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانیهای دینی در این پروژه در نظر گرفته شده است.
مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که 50 درصد از کل مساحت را تشکیل میدهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ میباشد و تمامی خدمات رفاهی از قبیل مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است.ویژگیهای فنی و هنری پروژه
تمامی اجزای پروژه صحن زهرا (س) بر اساس ویژگیهای معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.
ساختمان موزه که در پشت فضاهای عبادتی و زیارتی واقع و در 3 طبقه در حال احداث است.
مقابل موزه ساختمان بخشهای اداری و کتابخانه آستان واقع است که با مساحتی متساوی با موزه شامل 5 طبقه میباشد.
طبقه زیرین پروژه به پارکینگ اختصاص داده شده و در خیابان واقع بین ورودی صحن حضرت زهرا(س) و آرامگاه صافی صفا تونل بزرگی به منظور تردد خودروها احداث شده که به مراحل پایانی نزدیک میشود.
ساختمان کتابخانه در 5 طبقه و به مساحت 3 هزار متر مربع و مساحت کلی 15 هزار متر مربع در ضلع شمالی پروژه و مقابل محله الحویش واقع است. ساختمان موزه نیز در شش طبقه و با مساحتی برابر با3 هزار متر مربع روبه روی محله المشراق واقع است و در طراحی ساختمان موزه و کتابخانه استانداردهای جهانی رعایت شده است.
با افتتاح صحن حضرت زهرا(س) مساحت بزرگ و قابل توجهی به فضای حرم مطهر علوی افزوده خواهد شد و آستان توانایی میزبانی زائران بیشترى را خواهد داشت.
منبع:فارس
نوشتن دیدگاه