کد خبر: 22320
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1396 14:25
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حضور خود در مجتمع توانبخشی بهزیستی نرگس، یادداشتی را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر ، علی ربیعی با انتشار متنی با عنوان «معروفهایی که گفته نمیشوند، منکرهایی که دیده نمیشوند» نوشت: تاسوعای امسال به مرکز خانه پناهگاهی کودکان ذهنی...
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حضور خود در مجتمع توانبخشی بهزیستی نرگس، یادداشتی را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر ، علی ربیعی با انتشار متنی با عنوان «معروفهایی که گفته نمیشوند، منکرهایی که دیده نمیشوند» نوشت: تاسوعای امسال به مرکز خانه پناهگاهی کودکان ذهنی نرگس رفتم تا با جمعی از ناشنوایان و نابینایان و کمتوانان به روضه امام حسین(ع) بنشینیم.
وقتی سخنران با زبان اشاره از کربلا گفت و نوحهخوان نیز با زبان اشاره برای آنها نوحهسرایی میکرد، از کوچک و بزرگ، با همه وجود بر سینه میزدند و اشک میریختند و من به معروفهای بسیاری میاندیشیدم که سخنی از آنان گفته نمیشود. برخی در جامعه، حتی به زبان اشاره هم رسالت حسین(ع) - امر به معروف و نهی از منکر - را نمیفهمند. به یاد آوردم آنهایی را که صدای بلند دارند و با فریاد تهمت میزنند و جامعه را ناامید میکنند. با داشتن قدرت، تریبون و صدای بلند چیزی از مرام حسین در آنها دیده نمیشود.
در گوشه مجلس، چند خانم نابینا که تنها و بیکس در این جامعه زندگی میکنند اشکهای گوشهچشمی که دنیا را نمیبیند در غم حسین(ع) پاک میکردند و من با دیدن این نابینایان عزادار حسین(ع)، به آنهایی فکر میکردم که میبینند ولی بیتوجه از کنار منکرها رد میشوند.
در میان نوحهخوانی و سینهزنی این کمتوانان و همچنین معلولین ذهنی، ذهنم برای چگونگی بهبود وضع اینان مشغول شد. فکر کردم چقدر به خیرجمعی برای بهبود زندگی این افراد نیازمندیم. بی اختیار این نکته به ذهنم خطور کرد که نهضت عاشورا ، خود نیز نوعی خیر جمعی است. انگار ندای خیر جمعی نه از رسانه های بزرگ و کوچک، نه از تریبون های پر سر و صدا و نه از منبرها که از عاشورا و درون گودالی که زیر سم اسبان قرار داشت همرا با آه و ناله حزن به گوش میرسید .
من امروز فکر میکنم که لبیک به خیر جمعی، ندای لبیک به آدمهایی است که باید دست آن ها بگیریم .بزرگترین منکر امروز که باید نهی شود منکر ظلم به انسان های دیگر و ندیدن و پایمال کردن حقوق افراد است ." لا تَظلمون و لا تُظلمون": نه ستم بکنید و نه زیر ستم بروید.
بزرگترین معروف امروز، مبارزه با فقر است، کمک به انسانهای دیگر و گرفتن دست افراد ناتوان است.
عاشورا یادآور فریاد برای فراموش نشدن خیر جمعی برای انسانها در برابر ظلم و جور است. تن دادن به ظلم درست در نقطه مقابل خیر جمعی است و خیرجمعی احیای انسانیت انسانها و به یاد آوردن فراموش شدگان است.
'); d.write('
نوشتن دیدگاه