کد خبر: 23610
منتشر شده در چهارشنبه, 10 آبان 1396 02:29
مسعود بارزانی در نوجوانی و جوانی مدت قانونی ریاست بارزانی بر اقلیم کردستان سال ۱۳۹۲ به پایان رسید اما برای دو سال تمدید شد و با حملهی داعش در سال ۲۰۱۴ و بحرانی شدن اوضاع همچنان ادامه یافت. با این حال ارتش پیشمرگهها رو درروی نیروهای ارتش عراق صفآرایی کردند. بارزانی به همهی واحدهای پیشمرگه دستور...
مسعود بارزانی در نوجوانی و جوانی
مدت قانونی ریاست بارزانی بر اقلیم کردستان سال ۱۳۹۲ به پایان رسید اما برای دو سال تمدید شد و با حملهی داعش در سال ۲۰۱۴ و بحرانی شدن اوضاع همچنان ادامه یافت.
با این حال ارتش پیشمرگهها رو درروی نیروهای ارتش عراق صفآرایی کردند. بارزانی به همهی واحدهای پیشمرگه دستور داد که جنگی آغاز نکنند اما اگر نیروهای در حال پیشروی عراقی اقدام به حمله کنند، پیشمرگهها این اجازه را دارند که "از هر قدرتی" برای مقابله با آنان استفاده کنند. میرفت که "برادرکشی" دیگری در عراق راه بیفتد اما هوشمندی یا به قول بارزانی "خیانت" برخی پیشمرگههای منتسب به حزب اتحادیه میهنی –حزب رقیب بارزانی- سبب شد کرکوک با کمترین درگیری به کنترل دولت مرکزی عراق بازگردد.
بارزانی در اولین واکنش رسمی بعد از این اتفاق، در بیانیهای اعلام کرد پیشرویهای حشد شعبی در کرکوک به دلیل "خیانتی بزرگ و تاریخی" از سوی برخی از پیشمرگهها بوده است. در این بیانیه آمده بود "برخی رهبران حزب اتحادیهی میهنی به نیروهای تحت امر خود دستور دادهاند تا از مناطقی که تحت کنترل آنها بوده عقبنشینی کنند و این امر باعث شد تا نیروهای حشد شعبی بر این مناطق سیطره یابند". او همچنین مدعی شد "حملهی نیروهای عراقی و حشد شعبی انتقام از مردم کردستان است که خواهان آزادیاند" و تلاش کرد روحیهی ناسیونالیستی مردمش را در جهت مقابله با نیروهای دولت مرکزی آماده کند.
رئیس اقلیم کردستان در بیانیهی خود حیدر العبادی را مسئول "جنگ علیه مردم کردستان" دانست و از مردم کردستان و پیشمرگهها خواست در مقابل "تجاوز" نیروهای دولت مرکزی بایستند و این نوید را داد که العبادی به خاطر این کار بهای سنگینی خواهد پرداخت.
نوشتن دیدگاه