کد خبر: 2557
منتشر شده در چهارشنبه, 11 اسفند 1395 15:38
به گزارش ایسنا، دکتر سیدامیر محسن ضیائی در جمع روسای مراکز علمی کاربردی هلال با بیان اینکه بخش مهمی از فعالیتهای این جمعیت در حوزه آموزش انجام میگیرد، تاکید کرد: هلال احمر در دنیای پرچالش و پررقابت امروز که منابع نیز محدود است، میتواند در حوزه آموزش نقش آفرینی مهمی داشته باشد. امروز، اصل کار...
به گزارش ایسنا، دکتر سیدامیر محسن ضیائی در جمع روسای مراکز علمی کاربردی هلال با بیان اینکه بخش مهمی از فعالیتهای این جمعیت در حوزه آموزش انجام میگیرد، تاکید کرد: هلال احمر در دنیای پرچالش و پررقابت امروز که منابع نیز محدود است، میتواند در حوزه آموزش نقش آفرینی مهمی داشته باشد. امروز، اصل کار سازمانهای مدرن، بحث آموزش است و این حوزه، سازمانها را برای انجام ماموریتهایشان یاری میکند.
ضرورت بازبینی و ارزیابی عملکرد هلال احمر در حرکت به سوی آینده
ضیائی در ادامه با اشاره به حوزههای فعالیت و عملکرد جمعیت هلال احمر از آغاز تاسیس تا امروز گفت: جمعیت هلال احمر طی ۹۵ سال گذشته فعالیتهای مختلف و متنوعی را برعهده داشته، اما لازم است در دنیای رقابتی امروز، هر لحظه فعالیتهای خود را بازبینی کرده و با نگاه و توجه به آینده، حرکت کنیم.
وی افزود: در سالهای پیش از انقلاب و در حدود ۱۵ سال، بیشتر فعالیتهای هلال احمر در حوزه درمان بوده است، در این سالها تمام بحث بستری کشور بر عهده هلال احمر بوده است. موضوعات مدیریت بحران برای جمعیت پررنگ نبوده و این جمعیت به عنوان یک NGO عمل میکرده، اما در دوره بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، بخش درمان به وزارت بهداشت سپرده شد و جمعیت هلال احمر آرام آرام به سمت مدیریت بحران و پاسخ به سوانح حرکت کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم در مسیر حرکت به سوی آینده، جمعیت هلال احمر وجهه دولتی پیدا نکند، خاطرنشان کرد: دولتی شدن و متصل شدن به منابع دولتی انحراف از معیار اهداف هلال احمر خواهد بود. یکی از اهداف اصلی هلال احمر حفظ استقلال است تا بتواند در زمانهای مختلف نقش خود را به خوبی و درستی ایفا کند.
ضیائی با اشاره به اینکه در برنامه ۵ ساله هلال احمر ما سعی کردیم عملکرد جمعیت را در تمام حوزهها و بخشهای عملکردی متوازن کنیم، تاکید کرد: این برنامه در راستای حفظ توازن جمعیت تدوین شده و همچنین در این برنامه به بحث آموزش توجه بسیار ویژهای شده است.
اجرای برنامه ۵ ساله میثاق ما در هلال احمر است
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از سال آینده، فعالیت های جمعیت هلال احمر بر اساس برنامه ۵ ساله خواهد بود و هیچ فعالیتی در جمعیت خارج از این برنامه انجام نخواهد شد، تاکید کرد: میثاق ما در جمعیت هلال احمر اجرای این برنامه است چراکه با اجرای برنامه ۵ ساله، هم جمعیت هلال احمر بیرون از مجموعه خود را می تواند به راحتی رصد کند و هم عملکرد جمعیت هلال احمر و اینکه چه خدماتی ارائه می دهد، از بیرون کاملا مشخص است.
برنامهریزی مطابق اهداف و ماموریتهای جمعیت
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به محدودیت زمان، منابع و نیروی انسانی در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: شایسته است سازمانی که منابع و تجهیزات کافی و توجه جهانی را در اختیار دارد، اهداف خود را مطابق برنامه پیش برد.
ضیائی همچنین با بیان اینکه بخش مهمی از برنامه ۵ ساله هلال احمر، نرم افزاری است و بخش مهمی نیز مربوط به حوزه آموزش است، خاطرنشان کرد: ماموریت مهم هلال احمر، آموزش است که باید پررنگ شود تا هلال احمر بتواند نقش و وظیفه و رسالت سنگین آموزش را در جامعه به درستی ایفا کند.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه و با اشاره به ضرورت توجه ویژه به حوزه آموزش در هلال احمر متذکر شد: ضروری است که جمعیت هلال احمر در حوزه آموزش، هدف خود را گم نکند و ضرورت دارد موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال، با اهداف مشخص و با برنامه حرکت کند، چراکه ماموریت ما در جمعیت هلال احمر، دانشگاهداری نیست. صدها دانشگاه و مرکز علمی کاربردی در کشور وجود دارد و اگر هلال احمر هدف خود را در حوزه آموزش گم کند، کاری تکراری انجام داده و منابع هلال احمر تلف شده است.
آموزشهای هلال احمر باید ارزش افزوده برای جامعه داشته باشد
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه باید نسبت و رابطه حوزه آموزش را با ماموریتها، اهداف راهبردی و سیاستهای کلان جمعیت مشخص کنیم، افزود: ماموریت بزرگ هلال احمر در حوزه آموزش این است که ارائه آموزشهای هلال احمر، ارزش افزوده و مزیتی برای جامعه به بار آورد.
ضیائی با بیان اینکه هر نظام آموزشی چهار جزء دارد؛ درونداد، فرایندها، اعتباربخشی و ارزشیابی و برونداد، تصریح کرد: این اجزا باید معتبر باشند اگر درونداد یا فرایندها و ... معتبر نباشند یک کار باطل انجام دادهایم و منابعی مصرف کردهایم و خروجی داشتهایم که بدون کارکرد مناسب به جامعه افزوده شده است.
وی با تاکید بر اینکه نحوه ورود دانشجو، انتخاب هیئت علمی، فضایی که انتخاب می کنیم، کتابی که معرفی و تدریس می کنیم و... باید معتبر باشند، افزود: خروجی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال باید منجر به یک تغییر رفتار، مهارت و تاثیرگذاری در جامعه که یکی از اهداف اصلی هلال احمر در حوزه آموزش است، شود در غیر این صورت آموزشها در موسسه اتلاف وقت و منابع خواهد بود که این زیبنده هلال احمر نیست.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، ضیائی خاطرنشان کرد: توسعه بدون برنامه در آموزش عالی به تهی شدن آموزش منتهی میشود، در صورتی که جامعه علاوه بر نیروی متخصص آکادمیک، به افرادی با مهارت کاربردی نیاز دارد. بنابراین باید تلاش کنیم آموزشهای هلال احمر یک اثر و افزوده در جامعه ایجاد کند.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه