کد خبر: 28556
منتشر شده در سه شنبه, 07 آذر 1396 20:25
ویژگی یاران امام زمان(عج) معرفت عمیق به خدا و امام خویش علیاکبر علیانژاد در بیان ویژگیهای فردی و اجتماعی منتظران امام زمان(عج) اظهار کرد: در حدیثی از امام صادق علیهالسلام نقل شده است:«در قلوب آنان (یاران مهدی عج) شکّی به ذات خدا نیست». یعنی یاران حضرت چنان به خداوند معرفت دارند که ذرّهای...
ویژگی یاران امام زمان(عج)
معرفت عمیق به خدا و امام خویش
علیاکبر علیانژاد در بیان ویژگیهای فردی و اجتماعی منتظران امام زمان(عج) اظهار کرد: در حدیثی از امام صادق علیهالسلام نقل شده است:«در قلوب آنان (یاران مهدی عج) شکّی به ذات خدا نیست». یعنی یاران حضرت چنان به خداوند معرفت دارند که ذرّهای تردید و شک در آنان راه ندارد و همچنین در روایتی از امام سجاد علیهالسلام درباره با صفات منتظران زمان غیبت نقل شده است:« آنان کسانی هستند که به امامت آن بزرگوار اعتقاد دارند» که این اعتقاد، برخاسته از عقل و درک است.
وی افزود: اعتقاد به امام زمان(عج) در منتظران به نحوی است که در تمام کارها خود را با ایشان هماهنگ میکنند.
اطاعت کامل
علیانژاد اذعان کرد: یکی دیگر از خصوصیات منتظران امام مهدی(عج) اطاعتپذیری است به نحوی که قلب و عمل منتظر با امام زمان هماهنگ است مانند هماهنگی با امام جماعت در هنگام نماز جماعت در نتیجه معرفت صحیح، اطاعت همه جانبه از امام است و در بیان این ویژگی منتظران ظهور از امام صادق علیهالسلام چنین نقل شده است «اطاعت آنان از امام، از فرمانبرداری کنیز در برابر مولایش بیشتر است».
عبادت و صلابت
وی عبادت جدی و شوق به عبادت را از ویژگیهای یاران امام عصر(عج) عنوان کرد و گفت: در زمان حال میبینیم جوانان و نوجوانان که شوق عبادت دارند و اهل بندگی خداوند هستند و همین عبادتها موجب صلابت در ایمان آنها شده است.
کارشناس فرهنگی مذهبی ادامه داد: همین ذکر دائمی و همیشگی خدا است که از آنان، مردانی آهنین میسازد که هیچ چیز صلابت و استواری آنان را درهم نمیشکند و امام صادق علیهالسلام درباره آنها فرمود:«آنان، مردانی هستند که گویا دلهایشان پارههای آهن است».
علیانژاد با بیان اینکه یاد حق، در همه حالات یاران امام عصر(عج) تجلّی دارد تصریح کرد: امروز میبینیم در قرن 21، با پشتوانه دنیای استکبار شجره خبیثه داعش رشد میکند و درصدد نابودی دنیای اسلام است اما رزمندگان اسلام استوار و با صلابت در برابر آنها میایستند و جان خود را فدا میکنند که نشان دهنده یاران امام عصر(عج) است به نوعی که نشان دهنده روحیه شهادتطلبی جامعه ما است.
جاننثاری و شهادتطلبی
وی با بیان حدیث « یاران مهدی علیهالسلام در میدان رزم، گرد او میگردند و با جان خود، از او محافظت میکنند» از امام صادق(ع) گفت: معرفت عمیق به خدا و امام، نگاه یاران امام زمان(عج) را به زندگی و حقیقت انسانیت، تنظیم میکند و شناخت صحیحی از هدف زندگی و وظیفه یک انسان به آنان میدهد و آنان در مییابند که برای کسب کمال، زندگی میکنند و میفهمند که راه تحصیل کمال، آن است که همه وجودشان برای خدا و دین خدا باشد؛ از این رو حاضر به هر نوع فداکاری و ایثار هستند و به گفته امام صادق(ع) نهایت آرزوی یاران امام مهدی(عج) این است که درراه خدا و رکاب امام به شهادت برسند.
شجاعت و دلیری
علیانژاد اظهار کرد: یاران مهدی علیهالسلام مانند مولایشان، افرادی شجاع و مردانی پولادین هستند که از هیچ چیز جز خدا هراس ندارندو امام علی علیهالسلام در وصف آنان فرمود: «همه آنان، شیرانی هستند که از بیشه بیرون شدهاند و اگر اراده کنند، کوهها را از جا میکنند».
کارشناس فرهنگی مذهبی همچنین بر اساس روایات «صبر و بردباری، اتحاد و همدلی، زهد و پارسایی» را از دیگر ویژگیهای امام زمان عنوان کرد و افزود: مادران باید بکوشند فرزندانی بردبار و صبور تربیت کنند و مدارس در تربیت نسلی مؤمن و متعهد و متخصص بکوشند تا شاهد تغییر رنگ و بوی جامعه باشیم.
رهبری جامعه در دوران غیبت
وی در خصوص رهبری جامعه در دوران غیبت امام زمان(عج) گفت: رهبر جامعه اسلامی در زمان غیبت باید در سطح کلان خصوصیاتی که در روایات برای یاران امام زمان(عج) آمده را داشته باشد و به خصوصیات فردی و معنوی امام زمان(عج) نزدیک باشد و همچنین شجاع، دلیر، فقیه و دین شناس باشد و جامعه را با معیارهای دین مدیریت کند و علاوه بر اینکه دین خودش را حفظ کند مطیع امر امام زمان(عج) باشد.
علیانژاد افزود: در طول تاریخ رهبران دینی به شایستگی جامعه اسلامی را هدایت کردهاند و در تاریخ بعد از انقلاب اسلامی نیز حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنهای این وظیفه را به شایستگی انجام دادهاند.
وی اذعان کرد: اطاعت از ولی فقیه در دوران غیبت به نوعی تمرین برای اطاعتپذیری در زمان ظهور است و در واقع یاران امام زمان(عج) در سایه رهبری ولی فقیه خود را برای یاری ایشان آماده میکنند و تبعیت از ولی فقیه سنجش ایمان انسانها در دوران غیبت میباشد.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه