کد خبر: 28903
منتشر شده در جمعه, 10 آذر 1396 19:08
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، امیر دریادار دوم سید مرتضی درخوران، فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز ( 10 آذر ) در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهر یاسوج، با اشاره به هفتم آذر، روز نیروی دریایی، گفت: امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) در هفتم...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، امیر دریادار دوم سید مرتضی درخوران، فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز ( 10 آذر ) در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهر یاسوج، با اشاره به هفتم آذر، روز نیروی دریایی، گفت: امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) در هفتم آذر سال 1359 این روز را به نام، روز نیروی دریایی نام گذاری کردند.
وی با بیان این که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقدامات مهم و ارزنده ای را در دوران هشت سال دفاع مقدس انجام داد، اظهار داشت: پس از حمله ارتش عراق به ایران در 31 شهریور سال 59، صدام حسین تصور می کرد که به مدت یک هفته کل ایران را تصرف می کند، اما نخستین نیروی نظامی ایران که در منطقه حاضر شد و مقابل عراق ایستاد، نیروی دریایی بود.
دریادار درخوران ادامه داد: در 34 روز ابتدایی جنگ با مقاومت جانانه ای که نیروی دریایی انجام داد، توانست این فکر صدام حسین و ارتش عراق را خنثی و غیرقابل تعبیر کند.
فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت: تکاوران نیروی دریایی ارتش دفاع جانانه ای را در ابتدای جنگ انجام دادند، به طوری که استراتژی جنگ عوض شد.
وی با بیان اینکه 73 شهید تکاور در 34 روز ابتدای جنگ تقدیم نظام و انقلاب شد، اضافه کرد: نیروی دریایی علاوه بر مقابله با نیروی دریایی عراق، باید از مرزهای آبی و خطوط کشتیرانی ایران نیز دفاع می کرد که ماموریت بسیار سنگینی بود.
درخوران یادآور شد: در 67 روز ابتدایی جنگ نیروی دریایی ارتش ایران سه عملیات بزرگ را در دریا انجام داد و به طوری که نیروی دریایی عراق را منهدم و نابود کرد.
این فرمانده ارتشی عنوان کرد: این نیرو دو سکوی نفتی عراق را در البکر و الامیه منهدم کرد و هفتم آذر سال 57 با عملیات مروارید، کمر نیروی دریایی عراق را شکست به طوری که هنوز نتوانسته روی پای خود بایستد.
وی خاطرنشان کرد: در سه عملیات روزهای ابتدایی جنگ، نیروی دریایی ایران توانست پنج فروند ناوشکن و یک فروند هواپیمای میگ 23 عراق را نابود کند.
امیر درخوران با بیان این که نیروی دریایی ایران هم از آب های خلیج فارس و دریای عمان حفاظت و حراست می کرد و هم از خطوط کشتیرانی، ادامه داد: بارهای کشتی های تجاری ایران دوران دفاع مقدس در بندر امام (رضوان الله تعالی علیه) و بند ماهشهر تخلیه می شد و نیروی دریایی ما کار حفاظت از آنها را نیز در دستور کار داشت.
فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر این که این نیرو توانست خطوط کشتیرانی را به نحو مطلوب حفاظت کند، خاطرنشان کرد: 13 هزار کشتی ایران در هشت سال دوران دفاع مقدس توسط نیروی دریایی اسکورت و برای تخلیه بار، هدایت شدند.
وی تاکید کرد: از این تعداد، 2 هزار 700 کشتی از سوی ارتش نیروی دریایی عراق موشک باران شد، اما همه آن ها به سلامت به مقصد رسیده و بارهای آن ها تخلیه شدند.
امیر درخوران ضمن اذعان به این که بعد از جنگ، نیروی دریایی ارتش هم اینک یکی از مقتدرترین نیروی دریایی منطقه خاورمیانه است، اضافه کرد: این اقتدار به گونه ای است که کشتی های دیگر کشورها محتاطانه وارد آبهای ایران می شوند و در صورت کوچک ترین اشتباه، ضربات مهلکی به آن ها وارد خواهد شد.
فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دیدار جمعی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش در سه روز قبل با فرماندهی معظم کل قوا اشاره کرد و ادامه داد: معظم له مطالب و نکات مهمی را به آن ها تاکید و گوشزد کردند.
وی ابراز داشت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ساخت و تعمیر ناوها، زیردریایی ها و قایق های تندروی کشور توسط خارجی ها انجام می شد، امام اکنون این کار توسط نیروهای داخلی انجام می شود.
امیر درخوران خاطرنشان کرد: هیچ نقطه ای در آبهای آزاد و اقیانوس های دنیا وجود ندارد مگر این که ناوگروه های نیروی دریایی ایران در آن جا حضور داشته و پرچم کشورمان را به اهتزار درمی آورند.
فرمانده تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: هم اینک بیش از 500 نفر به صورت ثابت در چهار هزار کیلومتر مرز آبی در حال حفاظت از خطوط کشتیرانی ایران هستند .
وی یادآور شد: چهار هزار و 200 کشتی از ابتدای امسال تاکنون توسط نیروی دریایی اسکورت شده اند و در این مدت، 218 مرحله درگیری با دزدان دریایی داشتیم .
امیر درخوران اظهار داشت: نمایندگی پذیرش و استخدام نیروی دریایی ارتش در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد و تنها استانی هستیم که این نمایندگی را ندارد.
وی گفت: با این وجود 34 نفر تاکنون از این استان در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی استخدام شده اند و این افراد در سه رده افسری، درجه داری و کارمندی استخدام شده اند که اگر این دفتر در استان افتتاح شود، می توان سالانه حدود 100 نفر را استخدام کرد.
پایان پیام/82
نوشتن دیدگاه