کد خبر: 32661
منتشر شده در چهارشنبه, 11 بهمن 1396 11:35
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در اجرای پروژههای بیمارستان در مقابل عوامل محیطی و غیرطبیعی باید به استانداردهای جهانی و آیین نامه مقاوم سازی در برابر زلزله توجه بیشتری داشت. به گزارش خبرگزاری مهر، یعقوب شیویاری، بیمارستان ها و مراکز درمانی را رکن اصلی حوزه سلامت دانست و گفت: متاسفانه...
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در اجرای پروژههای بیمارستان در مقابل عوامل محیطی و غیرطبیعی باید به استانداردهای جهانی و آیین نامه مقاوم سازی در برابر زلزله توجه بیشتری داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، یعقوب شیویاری، بیمارستان ها و مراکز درمانی را رکن اصلی حوزه سلامت دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از این مراکز در کشور قدمتی بیش از ۵۰ سال دارند که در زمان وقوع بحران، اکثریت آنها قابل استفاده نخواهند بود و زلزله اخیر تهران این هشدار را به ما داد که سازه بسیاری از آنها حتی در پایتخت هم نمی تواند در زمان وقوع زلزله مستحکم باشند.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رسیدن به این شاخص های استاندارد و نوسازی مراکز درمانی نیازمند هزاران میلیارد تومان اعتبار هستیم که بتوان در مدت زمان مشخص و معینی گام های موثری را برای شروع و مرتفع کردن این مشکلات برداریم که گام نخست، مطالعه دقیق در این حوزه، ارزیابی و همچنین نیازسنجی سریع در مناطق آسیب پذیر است تا از نظر وضعیت استحکام فیزیکی و محاسبه سن سازه ها، بتوانیم اولویت بندی هایی را در این زمینه برای اجرا داشته باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین محدودیت منابع مالی و نبود نظارت دقیق در راستای اجرای پروژه های بیمارستانی از سوی دستگاه های متولی را از مهمترین معضلات و مشکلات این حوزه دانست و افزود: محدودیت منابع و تزریق قطره ای آن در زمان اجرا و همچنین بسیاری از مسائل سلیقه ای - سیاسی و نبود وجدان کاری یا تنوع پیمانکاری از عمده مشکلاتی هستند که ما را در رسیدن به ترازهای بین المللی با مشکل جدی روبرو کرده است با این حال انتظار میرود، وزارت بهداشت با کسب تجارب در طول زمان، از بروز اتفاقات بعدی جدی جلوگیری کند و در ساختوسازها، تمام مسائل فنی و مهندسی، اطلاعات زمینشناسی و... را مدنظر قرار دهد تا سازه هاو پروژه های احداث شده مقاومت بیشتری را در برابر زلزله های بیش از ۷ ریشتری داشته باشد و مطابق با استانداردهای جهانی پیش برود.
شیویاری راه اندازی وزارت بحران را یکی از نیازهای مهم و موثر در وضعیت فعلی کشور دانست و گفت: با توجه به شرایط موجود و نبود آموزش های تخصصی در این حوزه و عدم تجهیزات و امکانات کافی در این زمینه، لازم است در برنامه های آتی وزارتی تحت عنوان وزارت بحران به صورت مستقل و با اعتبار ویژه و با نیروی انسانی متخصص راه اندازی شود تا بسیاری از خلاءها و مشکلات موجود رفع شود.
نوشتن دیدگاه