کد خبر: 42014
منتشر شده در سه شنبه, 24 بهمن 1396 13:19
بارزسان روس ساعاتی پس از سقوط هواپیمای مسافربری آنتونوف ۱۴۸ در نزدیکی مسکو، پایتخت روسیه، در محل سقوط حاضر شده و به جمع آوری باقیمانده های لاشه این هواپیما و بررسی دقیق این سانحه پرداخته اند. همه ۷۱ مسافر و خدمه این هواپیمای خط هوایی «ساراتوف» که عصر روز یکشنبه، دقایقی پس از بلند شدن از فرودگاه...
بارزسان روس ساعاتی پس از سقوط هواپیمای مسافربری آنتونوف ۱۴۸ در نزدیکی مسکو، پایتخت روسیه، در محل سقوط حاضر شده و به جمع آوری باقیمانده های لاشه این هواپیما و بررسی دقیق این سانحه پرداخته اند. همه ۷۱ مسافر و خدمه این هواپیمای خط هوایی «ساراتوف» که عصر روز یکشنبه، دقایقی پس از بلند شدن از فرودگاه «دامادیدووا» سقوط کرد، جان خود را از دست دادند. مقامات روسیه در پرداختن به دلیل سقوط هواپیما به احتمال حملهای تروریستی اشاره نمی کنند. در حال حاضر آنها، شرایط آب و هوایی، خطای انسانی و نقص فنی را از جمله دلایل احتمالی سقوط هواپیمای مسافربری آنتونوف ۱۴۸ ذکر می کنند. بیش از ۷۰۰ نفر به عملیات جستجو برای یافتن اجساد و همچنین بقایای هواپیما در محل سقوط، واقع در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی مسکو ادامه می دهند.
وزیر بهداشت روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که عملیات جمعآوری بقایای کشته شدگان ممکن است تا یک هفته به طول بینجامد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با ابراز تاسف از این حادثه به خانواده قربانیان تسلیت گفت. همچنین دولت بریتانیا و ایالات متحده نیز مراتب تاسف خود را نسبت به حادثه سقوط هواپیمای مسافربری، به دولت روسیه اعلام کردند.
آنچه تاکنون درباره سقوط هواپیمای مسافربری خط هوایی ساراتوف روسیه میدانیم
چند دقیقه پس از بلند شدن این هواپیما در ساعت ۱۴:۲۷ دقیقه روز یکشنبه از فرودگاه «دامادیدووا» تماس آن با برج مراقبت قطع شد.
سایت ترافیک هوایی «فلایترادار ۲۴» میگوید که در زمان از دست رفتن تماس، این هواپیما در ارتفاع هزار متری زمین بوده است.
شاهدان عینی به رسانههای محلی روسیه گفتند که موتورهای جت این هواپیما پیش از سقوط آتش گرفته بودند.
نمونه دیانای اعضای خانواده قربانیان برای تشخیص هویت اجساد گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، یک کودک و دو نوجوان درمیان قربانیان حادثه سقوط این هواپیما هستند
هواپیمای آنتونوف ۱۴۸ از فرودگاه «دامادیدووا» شهر مسکو عازم شهر اورسک در جنوب غربی روسیه بود.
خطای انسانی، اشکال فنی یا شرایط بد آب و هوایی؟خلبان این هواپیما با نزدیک به ۵ هزار ساعت پرواز خلبانی با تجربه محسوب میشده است. آندره کراسنوپوروف، خلبان و مدرس پرواز در گفتگو با خبرنگار یورونیوز در روسیه احتمال پدیده «آیسینگ» در موتور جت یا روی هواپیما را مطرح کرده و میگوید: «با تحلیل دادههای اولیه سرعت، ارتفاع و نحوه تغییر آنها در این هواپیما نکته عجیبی وجود دارد. این هواپیما پس از ۲ هزار متر اوج گرفتن ناگهان به ۱۵۰۰ متری ارتفاع کم میکند؛ در حالی که سرعتش ۶۰۰ تا ۶۵۰ کیلومتر در ساعت است؛ و بعد دوباره اوج میگیرد. این نشان میدهد که اشکالی وجود داشته و خلبان چیزی را امتحان میکرده است. ممکن است پدیده آیسینگ بوده باشد. ما آیسینگ (یخزدگی بدنه یا موتور هواپیما) معمولی و شدید داریم و در صورت شدید بودن این پدیده، مقداری زیادی یخ روی هواپیما بسته میشود که تعادل هواپیما را بر هم میزند. قطعات بزرگ یخ حتی میتوانند به موتور وارد شوند و آن را متوقف کنند.»
این مدرس پرواز درباره دلیل اوج گرفتن مجدد هواپیما در عرض دو دقیقه پس از بلند شدن میگوید که به احتمال زیاد خلبان قصد داشته است تا با عبور از ابرها و از بین بردن یخها، هواپیما را در معرض نور خورشید قرار دهد. آندره کراسنوپوروف میگوید: «وقتی که ارتفاع کم می کنیم سرعت باد به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند. اما در این مورد هواپیما خیلی ناگهانی ارتفاع و سرعت کم می کند. این بدان معنا است که هواپیما بدون هیچگونه کنترلی از سوی خلبان سقوط میکرده است.»
نوشتن دیدگاه