کد خبر: 43571
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 13:30
گروه جامعه: روزنامه شرق نوشت: هفته گذشته فیلمی مبنی بر برخورد خشونت آمیز مامور گشت ارشاد با یک دختر جوان منتشر شد که واکنش اعتراض آمیز جامعه را در پی داشت و حالا سردار اشتری از مورد تقدیر قرار گرفتن مامور مذکور خبر میدهد. روزنامه شرق در این باره می نویسد:«در جلسه کميسيون امنيت ملي با فرماندهان...
گروه جامعه: روزنامه شرق نوشت: هفته گذشته فیلمی مبنی بر برخورد خشونت آمیز مامور گشت ارشاد با یک دختر جوان منتشر شد که واکنش اعتراض آمیز جامعه را در پی داشت و حالا سردار اشتری از مورد تقدیر قرار گرفتن مامور مذکور خبر میدهد. روزنامه شرق در این باره می نویسد:«در جلسه کميسيون امنيت ملي با فرماندهان ناجا، در پاسخ به علت تأخير ناجا در اطلاعرساني درباره حوادث مختلف، سردار اشتري اعلام کردند دو روز بعد از حادثه درگيري خانمي در پارک، مأمور ناجا در محل فرماندهي کل مورد تشويق قرار گرفته و لوح تقدير از ايشان دريافت کرد».
اين توييت عليرضا رحيمي، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي، است و به ماجراي ويدئويي اشاره ميکند که در هفتههاي گذشته درگيري نيروهاي گشت ارشاد با دختري را نشان ميداد که در آن يک زن جوان به گشت ارشاد معترض بود و در مقابل، مأمور گشت ارشاد به تندي با او برخورد کرد. شدت تأثير اين ويدئو در اذهان عمومي به حدي بود که ناجا بلافاصله اطلاعيه منتشر کرد و وزارت کشور دستور پيگيري داد و اخباری نیز درباره در انتظار خدمت قرارگرفتن نيروي متخلف منتشر شد؛ اما حالا و پس از اتفاقات دومينوواري که از هفته گذشته دراينباره روي داده، خبرها حاکي از تشويق و اهداي لوح تقدير به اين مأمور گشت ارشاد است. حجم واکنشها به اين موضوع، هم در شبکههاي اجتماعي و هم در رسانهها، چه از مردم عادي و چه مسئولان و چهرههاي شناختهشده مثل نمايندگان مجلس و بازيگران، به حدي بود که اثرات خود را گذاشت و حتي در روزهاي گذشته، حضور خودروهاي گشت ارشاد که از بعد از تعطيلات فعاليتشان به ميزان چشمگيري زياد شده بود، بهشدت کاسته شد و آنها کمتر در ميدانها و مکانهاي عمومي ديده ميشدند؛ اما اين همه ماجرا نبود و مدافعان گشت ارشاد بعد از چند روز از لاک دفاعي بيرون آمدند و از اين گشتها و مأموري که فيلمش منتشر شد، به شکلي صريح حمايت کردند.
رسانههاي اصولگرا از ابتداي رسانهايشدن اين اتفاق، فرضيه ساختگيبودن اين کليپ را مطرح کردند و با اشاره به دوربيني که به گفته آنها روي لباس دختر معترض تعبيه شده بود، تمام ماجرا را صحنهسازي خواندند؛ اما سؤال طرف مقابل اين بود: برفرض صحنهسازيبودن، آيا پليس نبايد براي برخورد با چنين صحنهسازيهايي، باتدبيرتر عمل کند که منجر به تکدر خاطر جامعه نشود؟ واکنش بعدي باز هم از تيم موافق برخورد با دختر بود. حجتالاسلام علمالهدي، امامجمعه مشهد، در خطبههاي نمازجمعه در سخناني اينطور عنوان کرد: «پليسي در اجراي برنامه پليسي خود خطا کرده و بايد به آن رسيدگي شود. حال يکباره همه دستگاههاي کشور راه ميافتند تا بعد از اين کسي با بيحجاب برخورد نکند؛ يعني چه؟ ندا بر ضد قرآن و ندا بر ضد فريضه امربهمعروف و نهيازمنکر، آن هم در مجلس؟». فرمانده ناجا، سردار حسين اشتري، نیز در سخناني گفت: «حتي اگر مورد هجمه واقع شويم، کوتاه نميآييم»
اشتري افزود: در اجراي مأموريتها، همواره بر «آموزش نيروها» و «استانداردسازي و تعالي رفتار کارکنان» تأکيد داريم و از نيروهايي که بر مبناي وظايف قانوني ايفاي نقش ميکنند، حمايت ميکنيم». او با بيان اينکه دنبال اجراي وظايف ذاتي و قانوني خود هستيم و فارغ از مصلحتانديشيهاي جناحي عمل ميکنيم، گفت: «اجراي طرحهاي امنيت اخلاقي را با قوت دنبال ميکنيم و بايد اين طرحها با برنامه، مستمر، مقتدرانه و هوشمندانه اجرائي شوند».
در همين حال، فاطمه سعيدي، عضو فراکسيون زنان مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با «شرق» درباره اهداي لوح تقدير به نيروي گشت ارشاد ميگويد: «آنچه مردم از چهره نيروي انتظامي طلب ميکنند، صراحت، جديت و درعينحال سعهصدر و همچنين آرامش در حين برخورد با افراد متخلف است. تحت هر شرايطي، نيروي خدوم انتظامي نبايد رفتاري از خود نشان بدهد که به تشويش اذهان منجر شده و رابطه مردم و پليس را مخدوش كند. فيلم منتشرشده از برخورد نيروي انتظامي با دختران، حتي در صورت صحنهسازيبودن، باعث جريحهدارشدن قلب مردم و بیاعتمادی احتمالي جوانان به گشت ارشاد ميشود؛ بنابراین از پليس انتظار ميرود با مردم صحبت کند و جداي تقدير از نيروي خود، سعي در دلجويي از جوانان کند».
همچنين عليرضا رحيمي، نماينده منتشرکننده خبر اهداي لوح به گشت ارشاد، نيز به «شرق» تأکيد ميکند: «آنچه مهم به نظر ميرسد این است که احترام به افکار عمومي، موضوع بسيار مهمي در کل حاکميت محسوب ميشود و خواست عمومي هم موضوع مهمي است که قاعدتا نبايد احساسات جامعه را جريحهدار کرد و نکته درخور توجه اين است که پليس بايد حافظ امنيت باشد و بخش شایان توجهي از امنيت را نیز امنيت رواني تشکيل ميدهد. وقتي شهروندان احساس امنيت رواني بکنند، طبعا احساس خوبي نيز به پليس خواهند داشت و اگر احساس ناامني بکنند، احساسشان به پليس مخدوش ميشود و مخدوششدن اعتماد به پليس، بزرگترين خسارت هم براي پليس و هم براي کشور است و قاعدتا يک پليس حرفهاي، حتما بايد به سمت تقويت اعتماد عمومي از طريق مسير امنيت براي همه حرکت بکند».
او تأکيد کرد: «بههرحال همه در برابر قانون يکسان هستند و اگر تخلفي از جانب مأموري اتفاق افتاده، آن تخلف بايد رسيدگي شود؛ بهویژه وقتي حادثهاي فراگير شده و مردم از آن مطلع هستند و همه انتظار واکنش در قبال اين حادثه را دارند». رحيمي در پايان خاطرنشان کرد: «نکته درخور توجهي که ما در جلسه مشترک خدمت آقاي اشتري گفتيم، اين بود که واکنش رسانهاي پليس به وقايع جامعه، بسيار ضعيف است و افکار عمومي انتظار دارند پليس اطلاعرساني بهموقعي داشته باشد و موضعگيري خود را در قبال اتفاقات مشخص کند». تقدير نيروي گشت ارشاد و موج حمايتي را که در اين روزها از فعاليت اين گشتها صورت گرفت، شايد بتوان به این تعبير کرد که قرار است دوباره اين نيروها با قدرت به سطح شهر برگردند و از لاک دفاعي روزهاي گذشته خارج شوند.
نوشتن دیدگاه