کد خبر: 44596
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 23:43
روند نزولی طلاق در استان فارس/ وقوع ۱۷۴هزار طلاق در سال ۹۶ خبرگزاری شبستان: رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از روند نزولی طلاق در استان فارس خبر داد و گفت: فارس یکی از استانهایی است که برخلاف روند صعودی طلاق در کشور روند نزولی دارد با وجود اینکه مشکلات بیکاری و اقتصادی در آن...
روند نزولی طلاق در استان فارس/ وقوع ۱۷۴هزار طلاق در سال ۹۶
خبرگزاری شبستان: رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از روند نزولی طلاق در استان فارس خبر داد و گفت: فارس یکی از استانهایی است که برخلاف روند صعودی طلاق در کشور روند نزولی دارد با وجود اینکه مشکلات بیکاری و اقتصادی در آن کم نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، کردونی، مشاور وزیر و رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در جلسه هماندیشی مدیران مراکز تخصصی ازدواج و خانواده استان تهران گفت: مقرر شده است یک کارگروه مشترک برای بیمه مشاوران تشکیل شود. با همکاری سازمان بیمه راهکار خوبی ارایه خواهد شد.
وی با اشاره به ارایه مشاوره در فرهنگسراها گفت: ما در معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران یک سری برنامه ها و پروژه های مشترک داریم که این مسئله را نیز در آنجا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
کردونی با بیان اینکه مراکز ازدواج و مشاوره هایی که تحت نظارت وزارت ورزش و جوانان هستند بسیار فعال و خوشنام می باشند، افزود: هرچند در حوزه عمومی و میان مردم شناخته شده نیستند ولی همان مقداری هم که فعالیت می کنند بسیار فعال و خوشنام می باشند. این مراکز، مراکزی هستند که خوشبختانه مراجعان آنها با یک خروجی مشخصی خارج می شوند و فعالیت هایشان تاثیرات خوبی در کاهش مشکلات خانوادگی مراجعه کنندگان داشته است که دلیلش هم داشتن دانش و تخصص و علاقه این مشاوران است.
وی فقدان گفتگو بین دستگاههای ذیربط را یکی از مشکلات مهم در سطوح حل مشکلات عنوان کرد و افزود: در حوزه سیاستگذاری هیچ سیاستی موفق نخواهد شد مگر سه رکن دولت، حوزه مدنی و دانشگاه در حل این مسئله با هم به تفاهم برسند، به عنوان مثال در حوزه کودکان 11 دستگاه وظیفه دارند که فقدان گفتگو یکی از دلایل مهم عدم حل مسئله در این زمینه است، بنابراین باید گفتگوهای ما مسئله محور باشند.
مشاور وزیر و رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با طرح این سوال که آیا امکان کنترل کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه وجود دارد یا خیر، افزود: ما برای پاسخ به این سوال تجربه کشورهای دیگر را در کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی بکارگیری کردیم. 15 تجربه را در 15 نقاط مختلف دنیا صرف نظر از توسعه یافتگی را در نظر گرفتیم مطالعات ما نشان داد که 4 مولفه در این حوزه داریم، اول اینکه از رویکرد EOEاجتناب کردیم. نظریه ای وجود دارد که می گوید برای حل مسایل اجتماعی باید فقر، نابرابری، فساد، حاشیه نشینی، مهاجرت و ضعف بنیان خانواده را مورد بررسی قرار دهیم در صورتی که طبق مطالعات انجام این کار اجتناب ناپذیر است یعنی ما نمی توانیم به عنوان مثال اگر می خواهیم مشکل طلاق را حل کنیم تمامی مسایل فوق را بررسی و برطرف کنیم لذا نمی شود برای حل این مسایل مثلا مشکل 100 سال پیش یک جامعه را برطرف کنیم سپس اقدام به حل مسئله آسیب فعلی جامعه کنیم؛ این مسئله در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر در یک منطقه خاص طلاق افزایش یافته باید بررسی کنیم ببینیم دلیل طلاق در آن منطقه چه بوده است که این امر نیازمند شناخت کامل عوامل محیطی مسئله و حادثه است یعنی ما نمی توانیم مشاوره ای را که در منطقه 2 تهران به فردی می دهیم در منطقه 4 اهواز هم همین مشاوره را به فرد اهوازی ارایه دهیم چون مدل مشورتی در آن منطقه باید مبتنی بر شناخت دقیق محیطی باشد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات در حوزه مشاوره این است که یا سیاه نمایی کامل یا انکار واقعیت می کنیم بنابراین اگر نگاه واقع گرایانه نداشته باشیم در انجام وظایف خود با مشکل مواجه می شویم چون وقتی مسئله ای بزرگنمایی می شود حساسیت جامعه از بین می رود و دولتمردان هم برای حل این مسئله ورود پیدا نمی کنند لذا جایی که شما می توانید با اطلاعات دقیق تاثیرگذار باشید، واقع گرایانه کردن مسئله بر عهده شماست.
وی با اشاره به انتشار خبری مبنی بر رکورد طلاق در تهران خاطرنشان کرد: دو هفته پیش تیتری با این عنوان که طلاق رکورد را در ایران شکست انتشار یافت در حالی که این خبر صحت ندارد. در سال 96، 174 هزار طلاق و در سال 95، 181 هزار طلاق به وقوع پیوسته است طبق تحقیقات و مطالعات ما روند طلاق روندی کاهشی داشته است و کاهش ازدواج از کاهش طلاق بیشتر بوده است. در یک روند میزان طلاق 22 درصد و میزان ازدواج 30 درصد کاهش داشته است، بنابراین می طلبد شما روانشناسان نسبت به اطلاعات و آمار با حساسیت بیشتری ورود پیدا کنید.
وی با بیان اینکه روند برخی مسایل در کشور نگران کننده است، تصریح کرد: با وجود تمام این نگرانی ها اما آمار طلاق و ازدواج کشورمان از بسیاری از کشورهای منطقه پایین تر است.
وی با بیان اینکه روند افزایش طلاق یک روند بین المللی است، بیان کرد: ولی بیشتر کشورهای جهان برنامه های مشخصی را برای کاهش طلاق در جامعه خود اتخاذ کردند.
وی با بیان اینکه طبق مطالعات گفته می شود بین فقر و طلاق همبستگی وجود دارد، اظهار کرد: در وقوع طلاق عوامل متعددی دخیل هستند؛ اینکه فقر عامل طلاق محسوب شود، درست نیست چون در مشاوره های صورت گرفته طلاق حتی در مناطق مرفه نشین که مشکل اقتصادی ندارند نیز افزایش دارد.
وی از روند نزولی طلاق در استان فارس خبر داد و گفت: استان فارس یکی از استان هایی است که برخلاف روند صعودی طلاق در کشور روند نزولی دارد با وجود اینکه مشکلات بیکاری و اقتصادی نیز در این استان کم نیست.
پایان پیام/35
نوشتن دیدگاه