کد خبر: 45218
منتشر شده در پنج شنبه, 10 خرداد 1397 17:59
بحران آبی شدیدی که در شهرستان درمیان و بیش از 480 روستای استان خراسان جنوبی پدید آمده، اکنون خسارت های سنگینی را متوجه سلامت اهالی و به ویژه کودکان این منطقه کرده است؛ مردمی که به شدت نیازمند کمک های متولیان سلامت کشور هستند و حالا جمعیت هلال احمر ایران در این رابطه پیشقدم شده است. به...
بحران آبی شدیدی که در شهرستان درمیان و بیش از 480 روستای استان خراسان جنوبی پدید آمده، اکنون خسارت های سنگینی را متوجه سلامت اهالی و به ویژه کودکان این منطقه کرده است؛ مردمی که به شدت نیازمند کمک های متولیان سلامت کشور هستند و حالا جمعیت هلال احمر ایران در این رابطه پیشقدم شده است.
به گزارش«تابناک»، به دنبال رسانه ای شدن وضعیت نگران کننده و غیر قابل تحمل اهالی شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی و چندین روستای این منطقه مثل روستای ذکری و گل نی که اسیر خشکسالی شدید هستند و این بحران زندگی آنها را به چالش کشیده است، حالا خبرهایی از آغاز امدادرسانی مسئولان به این منطقه از کشورمان حکایت می شود.
مشکلات مردم منطقه ای که از آن سخن به میان است، صرف نظر از بحران آب و عدم امکان کشاورزی و یا دامداری که معیشت و اقتصاد خانگی آنها را تهدید می کند، خسارت های جدی و فراوانی را متوجه سلامت آنها کرده است و مشاهدات عینی نشان می دهد که شرایط سلامتی آنها به ویژه کودکانشان اصلاً قابل قبول نیست.
آنچنان که وضع کنونی اهالی روستاهای شهرستان درمیان نشان می دهد، آنها برای سال های سال مورد کم لطفی مسئولان قرار گرفته اند و کم تر کسی به مشکلات و آسیب هایی که متوجه آنها شده است، توجه کرده بود.
صرف نظر از اینکه چرا تاکنون و در گذشته رسیدگی جدی به وضعیت سلامتی این مردم نشده است، اکنون و پس از رسانه ای شدن مشکلات مردم این منطقه از کشورمان، تیم های امدادی از جمعیت هلال احمر به منطقه اعزام شدند تا امیدها را برای تغییر شرایط موجود افزایش دهند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده در روزهای گذشته و پس از درخواست هایی که از نیروهای امدادی هلال احمر صورت گرفت، تیم پزشکی متخصصی از این مجموعه به رهبری دکتر سید ناصر عمادی عازم منطقه شدند و مداوای مردم روستاهای شهرستان درمیان و به ویژه روستای ذکری و گل نی را در دستور کار خود قرار دادند.
پزشکانی که به این منطقه از کشورمان رفتند، در مورد وضعیت شهروندان این منطقه ضمن اشاره به وخیم بودن شرایط تأکید دارند که اگر این افراد در شرایط کنونی مداوا نشوند، قطعاً در آینده با بیماری های شدید پوستی از جمله سرطان پوست مواجه خواهند شد.
آنچنان که بررسی ها نشان می دهد تنها در روستای ذکری نزدیک به 30 دانش آموز و کودک وجود دارند که تابش آفتاب، ریزگردها و عدم استحمام مناسب پوست آنها را به شدت بیمار کرده است و وضعیت آنها به قدری بحرانی است که باید تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرند.
تیم پزشکی اعزام شده به منطقه متشکل از 10 پزشک در مدت حضور دو روزه خود در روستاهای ذکری و گل نی ضمن مداوای نفر به نفر اهالی، علاوه بر ارائه مشاوره های لازم همچنین توزیع کلاه های آفتابگیر، کرم های ضد آفتاب و پمادهای سوختگی را در دستور کار قرار دادند.
دکتر عمادی در توصیف شرایط اهالی روستاهای شهرستان درمیان به رسانه ها گفت: آفتاب تند و وزش بادهای موسمی با ذرات شن و عدم آگاهی ساکنین منطقه نسبت به نحوه مراقبت پوست، از مهمترین دلایل این بیماری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید به اینکه اهالی منطقه کودکان را در ساعات آفتابی روز در محل سرپوشیده باید نگهداری کنند، تصریح کرد: یکی از نیازهای اساسی منطقه مباحث آموزشی در راستای بهداشت و درمان است و این مهم با حضور مستمر دستگاه های ذی صلاح باید عملی شود.
وی یادآورشد: با توجه به همراهی جمعیت هلال احمر این تیم با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران پس ماه رمضان برای بررسی مجدد و ارزیابی روند درمان به منطقه باز خواهد گشت.
اگرچه حضور تیم پزشکی در این منطقه و مداوای شهروندان روستای ذکری قابل تقدیر است و تکرار آن در مقاطع دیگر می تواند نتایج مثبتی را در زندگی این شهروندان ایجاد کند، اما چند نکته مهم را در این رابطه نباید از نظر دور داشت.
نخست اینکه این بحران و وخامت حال اهالی منطقه به یک باره رخ نداده است و شایسته بود مسئولان و متولیان حوزه بهداشت کشور پیش از رسانه ای شدن مشکلات مردم منطقه رسیدگی به احوال آنها را اولویت های برنامه های کاری خود قرار می دادند.
دیگر اینکه اکنون و با حضور دو روزه تیم های پزشکی جمعیت هلال احمر در روستای ذکری (یکی از 480 روستای گرفتار مشکل) نباید امید داشت که مسائل این منطقه حل و فصل شود و تضمین حداقل سلامت مردم نیاز به رسیدگی و مراجعات متعدد تیم های پزشکی به این منطقه دارد.
موضوع مهم تر این است که توزیع اقلام درمانی مثل کرم و پماد اگرچه می توانند کارکرد درمانی قابل ذکری در کوتاه مدت داشته باشند، اما به هیچ وجه نمی توانند در بلند مدت و به صورت ریشه ای اثر گذار باشند و جای موضوع مهمی چون آب و ضرورت استحمام را بگیرند.
به نظر می رسد مسئولان امر باید برای حل اساسی این مشکل مطالعات عمیق و میدانی دقیقی در مورد ریشه های بروز بحران در این شهرستان و راه های تأمین منابع آب پایدار آن را بررسی کنند. چرا که حضور مقطعی نیروهای امدادی و تلاش های مقطعی برای درمان بیماران منطقه نمی تواند برای همیشه این شهروندان را از مشکلات فراوانی که به آن گرفتار شده اند، نجات دهد.
نوشتن دیدگاه