کد خبر: 52953
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 18:48
به گزارش ایسنا، خیار یکی از بیشترین محصولات صیفی مصرفی مردم محسوب میشود به طوریکه سالانه میلیونها دلار فقط صرف واردات بذر خیار هیبرید به کشور میشود ولی متاسفانه تاکنون در خصوص اصلاح و تولید بذر این گیاه مهم اقتصادی تلاش قابل ملاحظهای صورت نگرفته است. دکتر سیدابوالحسن شاهزاده فاضلی، رییس مرکز...
به گزارش ایسنا، خیار یکی از بیشترین محصولات صیفی مصرفی مردم محسوب میشود به طوریکه سالانه میلیونها دلار فقط صرف واردات بذر خیار هیبرید به کشور میشود ولی متاسفانه تاکنون در خصوص اصلاح و تولید بذر این گیاه مهم اقتصادی تلاش قابل ملاحظهای صورت نگرفته است.
دکتر سیدابوالحسن شاهزاده فاضلی، رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این خصوص گفت: به طور کلی تودههای بومی خیار ایران با وجود طعم مناسب به دلیل اینکه به صورت هیبرید تهیه و انتخاب نشده است دارای عملکرد پایین میباشد و در نتیجه جایگاهی در میان ارقام هیبرید مورد کشت در کشور ندارند.
در حقیقت بذور مورد استفاده جهت تولید خیار در ایران غالباً ارقام تجاری وارداتی هستند که سالیانه حجم وسیعی از آنها وارد کشور شده و باعث خروج ارز نسبتاً زیادی میشود.
وی افزود: با ایجاد لاینهای مناسب از نمونههای بومی ایران میتوان بذور هیبریدی به دست آورد که محصول حاصل از آنها هم دارای طعم و عطر مناسب و هم برخوردار از عملکرد مناسب باشد.
فاضلی در ادامه خاطرنشان کرد: در این راستا مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران طرحی را تحت عنوان " تولید اینبرد لاین و بذر هیبرید در خیار" در دست اقدام دارد و محققان این مرکز تاکنون موفق به جمع آوری تودههای بومی ایران، بهینه سازی تکنیک کشت تودههای بومی در سیستم هیدروپونیک و تولید چند نسل از خیارهای مذکور با اعمال روشهای اختصاصی اصلاحی گردیدهاند.
بر اساس اعلام مرکز ملی ذخایر ژنتیکی، این روش تا رسیدن به خلوص و تولید لاین در خیارهای منتخب و حصول هتروزیس ادامه خواهد داشت و نتایج آن با ارقام خارجی مورد مقایسه قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه