کد خبر: 56633
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 01:00
نتایج پژوهشها نشان میدهد که عوامل بسیاری میتوانند بر خطر درد مزمن کمر موثر باشند. به گزارش نامه نیوز پژوهشگران آمریکایی ادعا میکنند که شاید جهش در سه نوع ژن خاص، با دردهای کمر در ارتباط باشد. پژوهشگران، سه نوع جهش را یافتهاند که ممکن است با کمردرد در ارتباط باشند. براساس این یافتهها، جهش در...
نتایج پژوهشها نشان میدهد که عوامل بسیاری میتوانند بر خطر درد مزمن کمر موثر باشند.
به گزارش نامه نیوز پژوهشگران آمریکایی ادعا میکنند که شاید جهش در سه نوع ژن خاص، با دردهای کمر در ارتباط باشد.
پژوهشگران، سه نوع جهش را یافتهاند که ممکن است با کمردرد در ارتباط باشند. براساس این یافتهها، جهش در سه ژن " SOX5"، " CCDC26/GSDMC" و " DCC" میتواند بر استخوانهای کمر اثر بگذارد.
دانشمندان " وزارت امور کهنهسربازان آمریکا" (VA) در سیاتل، ژنهای بیش از 150 هزار نفر را تحلیل کردهاند. جهش در این سه نوع ژن، به دردهای ناشی از آرتروز و سیاتیک مرتبط هستند و از این میان، ارتباط ژن SOX5 بیشتر است.
پیشتر ثابت شده بود که جهش در ژن SOX5، با دردهای زانو، مفصل ران و دست و همچنین نقصهای غضروف و اسکلت موشها مرتبط است.
این گروه پژوهشی به سرپرستی دکتر "پرادیپ سوری" (Pradeep Suri)، جهش هر سه ژن را در بیش از 280 هزار نفر بررسی کردند که 50 هزار نفر از آنها، به کمر درد مبتلا بودند.
این پژوهش، ارتباط میان ژن SOX5 و کمردرد را تایید میکند. به علاوه، ژن " CCDC26/GSDMC"، نقش مهمی در دیسکهای لغزشی مانند سیاتیک دارد. ژن DCC نیز معمولا بیش از کمردرد با افسردگی در ارتباط است.
شاید بتوان ریشه کمردرد را در DNA جستجو کرد
پژوهشگران باور دارند شاید ارتباطی میان شرایط سلامت روحی و دردهای ستون فقرات وجود داشته باشد. اکنون مشخص شده که ژن DCC، نقش مهمی در فرآیند درد در نخاع حیوانات دارد.
دکتر سوری گفت: نتایج پژوهش ما نشان میدهند که عوامل بسیاری میتوانند بر خطر درد مزمن کمر موثر باشند. رابطه درد مزمن کمر، با تغییر خلق و خو و نقش سیستم عصبی مرکزی در انتقال درد حاد و مزمن، کاملا مشخص است اما دو نوع ژنی که ما شناسایی کردهایم، باعث ایجاد مشکل در ساختارهایی مانند ستون فقرات میشوند.
به رغم بررسیهای بسیار، پژوهشگران تاکید میکنند که برای تشخیص چگونگی تاثیر ژنها بر کمردرد، باید آزمایشهایی در مقیاس بزرگتر صورت گیرند.
یافتههای این پژوهش، در مجله علمی " PLOS Genetics" به چاپ رسیده است.
منبع:ایسنا
نوشتن دیدگاه