کد خبر: 57016
منتشر شده در یکشنبه, 08 مهر 1397 16:51
۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۱ معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورای شهرداری تهران، جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و دریافت عوارض و مالیات شهری را جایگزینی برای فاصله گرفتن از درآمدهای ناپایدار و فروش تراکم عنوان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالله میرزایی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با اشاره به...
۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۱
معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورای شهرداری تهران، جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و دریافت عوارض و مالیات شهری را جایگزینی برای فاصله گرفتن از درآمدهای ناپایدار و فروش تراکم عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالله میرزایی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با اشاره به ویژگیها، رویکرد و مطالعات پشتیبانی برنامه سوم توسعه شهر تهران اظهار کرد: این برنامه با تاکید بر اهداف مهمی چون زیستپذیری، ایجاد شفافیت، مشارکتپذیری، پاسخگویی، عدالت و کاهش نابرابریهای فضایی و اجتماعی برای ارائه به شورای شهر تهران، ری و تجریش تهیه شده است.
وی تصریح کرد: سند حاضر به عنوان «لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران (۱۳۹۸ - ۱۴۰۲) » محصول فعالیتی یکی ساله با پیوست تاری از مطالعات یاد شده با ساماندهی و تقسیم گردش کار، تدوین مدل راهنما و روششناسی، انجام تحلیلهای کارشناسی، برنامهریزی راهبردها و تدوین برنامه عملیاتی شامل اهداف، سیاستها و شاخصهای سنجش و نهایتا احکام قانونی است و این فرآیند فشرده و چند وجهی با مشارکت صدها نفر از مدیران، کارشناسان و صاحبنظران شهری انجام شده و رویدادی مثالزدنی و کمنظیر در تاریخ برنامهریزی توسعه و مدیریت شهری کشورمان به حساب میرود.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران ادامه داد: برای تهیه این برنامه از حدود یک سال پیش، شناسایی مسائل اصلی شهر تهران و اولویتبندی آنها و نیز شناسایی چالشها و تغییرات مهم محیط پیرامون از سطوح جهانی تا منطقه پیرامونی شهر در دستور کار قرار گرفت. مطالعات پشتیبان و راهنمای تدوین برنامه با روشهای تلفیقی و چند سطحی در محورهایی از جمله بررسی و بازخوانی اسناد بالادست اعم از سیاستهای کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه و طرحهای جامع و تفصیلی شهر تهران و شناسایی الزامات و قواعد راهنمایی آنها برای توسعه شهر تهران، انجام مطالعات تطبیقی و مقایسه شاخصهای کلیدی توسعه شهر تهران با سایر کلانشهرهای جهان بر اساس سنجشها و گزارشهای سازمان معتبر بینالمللی آیندهپژوهی، مطالعات آمایش سرزمین و بررسی تعاملات شهر تهران با محیط پیرامونی و سرریزهای اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی، مطالعات تحلیل روندها و ویژگیهای اقتصادی، اجتماعی، جمعیتی و زیستمحیطی شهر تهران و شناسایی روندهای نگرانکننده، بررسی و بازخوانی سند برنامه دوم توسعه شهری، بازخوانی مقایسهای تجارب جهانی انجام شد.
میرزایی ادامه داد: علاوه بر این با بررسی سریع در وضعیت موجود سازمان شهرداری و تدوین گزارش تحویل و تحول شهرداری تهران مهمترین چالشهای سازمانی، مدیریتی و مالی شهرداری تهران به عنوان سازمان متولی و مجری برنامههای توسعه شهری شناسایی شد.
وی تصریح کرد: بر اساس مجموعه مطالعات و بررسیهای انجام شده و گفتوگوهای موثر میان مدیران و کارشناسان شهرداری با اعضای شورای شهر تهران، این شورا در اسفندماه ۹۶، مسائل و موضوعات کلیدی را به عنوان دستور کار اصلی آینده شهر و محورهای اصلی برنامه سوم تصویب و به شهرداری ابلاغ کرد که از آن جمله میتوان به مواردی از جمله کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، بهبود نظام حمل و نقل همگانی و کاهش ترافیک، کاهش آسیبهای اجتماعی، بهبود سلامت شهری و دستیابی به انسجام و پایداری فرهنگی و اجمتاعی، کاهش نابرابری فضابی و بهبود شاخصهای عدالت اجتماعی و فضایی، صیانت از باغها، نوسازی بافتهای فرسوده، صیانت از بافت تاریخی، حفاظت از حریم و بهبود سیما و منظر شهری، بازسازی مالیه شهری، ایجاد و تقویت سازوکارهای سرمایهگذاری و توسعه، کسب و کارهای شهری، بهبود حکمروایی شهری، هوشمندسازی، شفافیت، ایجاد سازوکارهای مشارکت فراگیر شهروندان و نظارتپذیری اشاره کرد.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه برنامه سوم توسعه برای بازه زمانی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ تهیه شده است گفت: برنامه سوم حداکثر پایندی به اصول برنامهریزی متعارف آیندهنگری و افقمندی، نظاموارگی و هم پیوندی، هماهنگیهای افقی و عمودی، مشارکت و پشتیبانی معرفتی، دانشی و سازمانی، قابلیت یادگیری، انعطافپذیری و برخورداری از سازوکارهای تداوم و اصلاح و نیز ضمانتهای اجرایی لازم را دارد.
میرزایی ادامه داد: این برنامه به طور منطقی برنامه توسعه شهر تهران است و هم برنامه اصلاحات ساختاری شهرداری تهران و در برنامه پیشنهادی اصلاحات لازم در ساختار تشکیلات و سازماندهی منابع انسانی، نظام تامین مالی، نظام مدیریت و روشها و فرآیندها و فناوری انجام ماموریتهای شهرداری تهران شناسایی و پیشنهاد شده است و مهمتر از همه پیشبینی شده که دامنه و اولویتبندی ماموریتها و وظایف شهرداری و دامنه و نوع ابزارها و اختیارات بروشنی بازتعریف شوند.
وی ادامه داد: لایحه برنامه سوم ۵ ساله شهر تهران توجه ویژهای به نظام نوآوری شهری، هوشمندسازی، بهرهمندی از فناوریهای نوین چه در کسب و کار و تولید ثروت و چه در مدیریت و سیاستگذاری، دارد و مهمترین ماموریت برنامه سوم توسعه شهر تهران تحول بنیادین در مشق و رویکرد از اقتصاد محلی و بسته و ناپویای مبتنی بر ساختمان به اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوریهای نوین و مقاوم و رقابتپذیر و همپیوند با فرصتهای فراملی و تحول نظام مدیریت از مدیریت ساخت و سازی به مدیریت سازوکاری و ارتقاء کیفیت نهادی و توجه به دستاوردهای نهایی سیاستگذاری و آثار آن بر کیفیت زندگی احساس رضایت و تعلق اجتماعی و برخورداری و فرصتهای برابر توسعه انسانی برای شهروندان است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران بیان کرد: برنامه سوم توسعه از ۳ سطح یکپارچگی یعنی یکپارچگی فضایی، یکپارچگی موضوعی و یکپارچگی ذینفعان برخوردار است. یعنی پیوستتار فضایی از کلانشهر تا محلات شهری که در ۳ سطح راهبردی برای کلانشهر تهران، راهبردی عملیاتی برای مناطق و عملیاتی برای محلات تدوین میشوند و بدیهی است که در سلسله مراتب فضایی با حرکت به سطوح پایینتر، یکپارچگی افقی و سطوح و میزان مشارکت باید فزاینده و موثر باشد.
میرزایی ادامه داد: این برنامه در مراحل تحلیل با رویکرد جامعیت و در مرحله تعیین اهداف و اولویتها با رویکرد برنامهریزی هستهای یعنی تعیین محورهای کلیدی و اولویتدار و هستهای، خط دهنده، محدود تدوین شده است و از این روی زیستپذیری شهری، مشارکتپذیری شهروندان، پایداری زیستمحیطی، پایداری اجتماعی و کاهش نابرابری، افزایش تابآوری محیطی و رقابتپذیری اقتصادی در این برنامه در دستور کار قرار گرفته است. ضمن اینکه در حوزه راهبردی سه هدف عملکردی، تاثیری و پیامدی پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: برنامه سوم در ۳ سطح الزام (دستوری)، برای سطوح سازمانی تحت کنترل (عمدتا شهرداری و سازمانهای وابسته)، تاثیرگذاری و تعاملی (برای سایر سازمانهای همکار در بخش عمومی و خصوصی) و اقناعی و متقاعدکننده (برای سایر ذینفعان و مشارکان شهرداری در توسعه) تدوین شده است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران تاکید کرد: برنامه سوم به گواه فرآیند طی شده برنامهای کاملا مشارکتی با جلب سازماندهی حداکثری بهترین مدیران و کارشناسان شهرداری، صاحبان اندیشه و تجربه در دانشگاهها و انجمنهای علمی و تشکلهای تخصصی، صنفی و سایر بازیگران و کنشگران تدوین شده است.
میرزایی تکمیل و اتمام پروژههای ناتمام و اولویتبندی پروژههای پیشنهادی جدید بر اساس و معیار نقش و تاثیر آنها بر اهداف راهبردی برنامه و اولویتهای موضوعی را از مواردی دانست که در لایحه برنامه ۵ ساله سوم توسعه به آن اشاره شده است و گفت: منافع عمومی شهروندان و دستیابی به عدالت فضایی در تامین زیرساختها و خدمات شهری معیار اصلی انتخاب آنها بوده است.
وی ادامه داد: در طی فرآیند تدوین لایحه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری نشستهای متعددی با مدیران، معاونین و کارشناسان داخل و خارج از شهرداری برگزار شد. فرآیند طولانی که تلاش شد لایحهای مناسب برای شهر تهیه و تدوین شود و در این مسیر احکام قانونی مورد نیاز تهیه و تقدیم شورای شهر تهران شد که از آن جمله میتوان به احکام پیشنهادی، اهداف راهبردی و سیاستها و پروژههای اجرایی در هر حوزه اشاره کرد.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: لایحه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران ۱۰ فصل تخصصی و یک فصل به عنوان راهبرد دارد. ضمن اینکه ما این برنامه را در معرض دید شهروندان، کارشناسان خبره در حوزه شهری و رسانهها قرار میدهیم و از آنها میخواهیم اظهارات و نقدهای خود را در بحث برنامه اعلام کنند.
میرزایی با تاکید بر اینکه در لایحه ۵ ساله سوم شهرداری به حوزه ایمنی توجه ویژهای شده گفت: در این برنامه مواردی از جمله زلزله، سیل و حوادث پیشبینی نشده و آتشسوزی توجه شده است و در واقع ۱۰ حکم به حوزه ایمنی اختصاص پیدا کرده است. ضمن اینکه در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تاکید ویژهای بر ایمنسازی ساختمانها با اولویتهای ساختمانیهای دولتی و شهرداری شده است ضمن اینکه در این برنامه سازمان آتشنشانی و مدیریت بحران شهرداری را ملزم به تجهیز امکانات مورد نیاز کردهایم.
وی ادامه داد: درخصوص مباحث آلایندگی و کاهش آلودگی هوا نیز احکامی در برنامه ۵ ساله توسعه شهرداری تهران در نظر گرفته شده به طوریکه بخشی از آلایندگی هوا با مدیریت شهری و اقداماتی در مجموعه معاونت حمل و نقل قابل کاهش و مرتفع شدن است و بر همین اساس ۵ الی ۶ عدد از احکام به این حوزه اختصاص پیدا کرده است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران افزود: در کمیته مالی و اقتصادی نیز دو ماموریت اساسی برای مدیریت مالی پیشنهاد شده است که از آن جمله میتوان به کاهش هزینهها، افزایش درآمدهای پایدار در شهر تهران اشاره کرد و در این زمینه نیز تاکید شده است که شهرداری تهران برای تحقق درآمد پایدار خود اخذ عوارض محلی را جایگزین کند و در این زمینه نیز امیدواریم دولت را متقاعد کنیم تا سهم خود را در بخش عوارض پرداخت کند.
میرزایی به جذب سرمایهگذاران در پروژههای عمرانی در مجموعه شهرداری اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز در برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهرداری تهران تاکید شده است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا لایحه برنامه سوم ۵ ساله توسعه شهرداری تهران تغییراتی داشته یا خیر تصریح کرد: در ایام تعطیلی ایام سوگواری سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) ( ۲۷ شهریور تا ۳۱ شهریورماه) جلساتی با حضور شهردار، رئیس شورای شهر، معاونین و تعدادی از روسای سازمانها درخصوص لایحه برنامه ۵ ساله برگزار شد و احکام نیز در این جلسات مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت از ۸۵ احکامی که در لایحه برنامه پیشبینی شده با توجه به اظهارات مطرح شده در جلسه که عنوان شد بخشی از احکام وظایف ذاتی سازمانها و شهرداری است در نهایت تعداد احکام در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران کاهش پیدا کرد.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: تعداد بالای احکام به معنای خوب بودن برنامه نیست و بر همین اساس تعداد احکام در برنامه سوم ۵ ساله توسعه شهرداری تهران کاهش پیدا کرد و در نهایت سند برنامه (حدود ۲۰۳ صفحه و در ۳ بخش) در ستاد عالی آماده شد.
میرزایی با تاکید بر اینکه هیچ تغییری توسط کسی در سند ۵ ساله سوم شهرداری تهران صورت نگرفته است گفت: همه اعضا خود را وفادار به اجرای برنامه میدانند و این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که لایحه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری چه تدابیری برای حوزه اسیبهای اجتماعی پیشبینی شده است گفت: در این برنامه شاهد تغییر رویکرد از نگاه امنیتی به مواجهه اجتماعیپذیر هستیم و در این برنامه ما تاکید ویژهای بر حمایت از افرادی که آسیبدیدهاند داریم به طوریکه برخی از این افراد یا خود آسیب دیدهاند یا به واسطه آنها خانواده یا بستگانشان آسیب دیدهاند و در این زمینه شهرداری تلاش میکند تا با همکاری دستگاههای متولی از جمله بهزیستی و کمیته امداد اقداماتی را برای این افراد انجام دهد.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: فراهم نمودن ساختارها و نرمافزارها و سختافزارها در مواجهه با آسیبهای اجتماعی از مواردی است که در لایحه برنامه ۵ ساله به آن تاکید ویژهای شده است.
میرزایی در پاسخ به این سوال که چه ضمانتی برای اجرای برنامه ۵ ساله سوم شهرداری وجود دارد گفت: در این زمینه احکام و قانون و ضمانت های اجتماعی پیشبینی شده است به طوریکه آنچه که در قانون اشاره شده این است که شورا ناظر بر عملکرد شهرداری است و باید مرتبا بر عملکرد مجموعه مدیریت شهری در بخشهای مختلف نظارت داشته باشد و مدیران شهری برای آنچه که به تصویب میرسد باید پاسخگو باشند.
وی گفت: در بحث احکام شهرداری موظف است هر ۶ ماه گزارش راهبردی خود و همچنین هر یک گزارشی از اجرای برنامهها ارائه کند و همچنین اصلاحاتی که مورد نیاز شهرداری است آن را به شورا ارائه کند.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران ادامه داد: یکی دیگر از موارد ضمانت اجرایی نظارت جامع شهروندان و رسانهها است که در این زمینه رسانهها باید به ما کمک کنند.
میرزایی با بیان اینکه صفر تا صد برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهرداری در شهرداری تهیه شده است گفت: ۱۰ الی ۱۲ کمیته کارشناسی طی ۹ ماه گذشته فعالیتهای مستمر و گستردهای داشتند که تعدادی از اعضای شورای شهر تهران عضو این کمیتهها بودند و در ابتدا مطالعات و کارهای کارشناسی وسیعی برای تدوین لایحه ۵ ساله توسعه صورت گرفت ضمن اینکه جلسایت با حضور اساتید دانشگاهها در سطح کشور برگزار شد که نهایتا شهرداری تهران نیز باید به افراد حاضر در جلسه حقالزحمهای را پرداخت میکرد که این اتفاق نیز صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه هزینه انجام مطالعات و کارهای کارشناسی برای تدوین لایحه برنامه ۵ ساله توسعه ۸۰۰ میلیون تومان شده است گفت: البته این رقم به جز تضمین حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان در جلسات بود به طوریکه در برنامه دوم شهرداری تهران قراردادی که برای تدوین لایحه برنامه بسته شده بود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود که با توجه به افزایش هزینهها و نرخ قاعدتا ما با هزینه مناسبی برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران را تهیه کردهایم.
کد خبر 4416960
برچسبها
'); })(document);
نوشتن دیدگاه