کد خبر: 58130
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 12:10
به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای امیرعبدالرضا سپنجی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور رسانه این سازمان رسیده، به شرح زیر است، اما پیش از آن لازم به یادآوریست که «تابناک» آمادگی دارد پاسخ استانداری خوزستان به این جوابیه را دریافت و منتشر نماید. خوزستان قربانی بحران مدیریت ناپایدار آب و...
به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای امیرعبدالرضا سپنجی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور رسانه این سازمان رسیده، به شرح زیر است، اما پیش از آن لازم به یادآوریست که «تابناک» آمادگی دارد پاسخ استانداری خوزستان به این جوابیه را دریافت و منتشر نماید.
خوزستان قربانی بحران مدیریت ناپایدار آب و خاک
چندی پیش خبری در سایت «تابناک» به نقل از استاندار خوزستان منتشر شد که در آن آمده بودن برخی دولتمردان از جمله دکتر کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مدعی هستند که کارون مازاد آب دارد و بر این اساس میتوان از آن برداشت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در این گزارش نوشته شده: اگر هم خوزستان و کارون مازاد آب داشته باشند، باید برای مسائل زیست محیطیاش صرف شود؛ اما اکنون سدهای عظیم آبها را استتار میکند و نتیجه میشود ابتلای استان به مشکلاتی مانند تشکیل پهنههای تولید ریز گرد؛ اینها را باید اصلاح کنیم.
علی مریدی سرپرست دفتر آبوخاک سازمان حفاظت محیط زیست، در پاسخ به این گزارش، درباره منابع آبی استان خوزستان گفت: استان خوزستان، پایاب سه حوضه آبریز اصلی کشور با عنوان حوضه آبریز کرخه، کارون، جراحی و زهره است. طرحهای انتقال آب به فلات مرکزی بیشتر از حوضه کارون بوده که در صورت اجرای تمام طرحهای انتقال آب مطالعه شده تاکنون، برای تأمین آب شرب تنها پتانسیل انتقال ۱۰ درصد از منابع آب تجدید پذیر حوضه امکان پذیر خواهد شد. از این رو استان خوزستان بحران آب ندارد بلکه بحران مدیریت آب در آن به چشم میخورد.
وی با اشاره به استفاده نادرست از منابع آب و خاک در این استان گفت: سوء مدیریت منابع باعث شده تا حجم زیادی پساب و زهاب کشاورزی وارد بدنههای آبی این استان شده و منابع آب شیرین این استان دچار خطر شود. به عنوان مثال شوری آب ورودی به استان در محل سدهای دز و شهید عباسپور در حدود ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر بوده که این میزان در محل شهر اهواز و پس از ورود زهابهای کشاورزی به مقداری بالغ بر ۴۰۰۰ میلی گرم بر لیتر و در انتهای رودخانه به ۱۰۰۰۰ میلی گرم بر لیتر میرسد.
مریدی ادامه داد: در صورتی که در قالب یک طرح یکپارچه زهابهای کشاورزی استان جمع آوری و پس از استفاده از روشهای بیولوژیک تصفیه شود، میتواند به عنوان یک منبع تأمین آب مطمئن و مناسب جهت تأمین نیاز زیست محیطی تالابهای استان مورداستفاده قرار گیرد. این موضوع در قالب یک طرح پژوهشی-مطالعاتی برای احیای تالاب هور منصوره و هور شریفه از محل زهابهای ورودی به کارون در دست اقدام بوده که بلافاصله قابل تعمیم به کل استان خواهد بود.
سرپرست دفتر آب و خاک گفت: حجم آب انتقالی از کارون به فلات مرکزی درصد ناچیزی از پتانسیل منابع آب تجدید پذیر حوضه بوده که این حجم ناچیز در حوضه کارون میتواند بسیاری از مشکلات تأمین آب شرب کلان شهرهای مرکزی ایران از جمله قم، اصفهان، یزد، کرمان و دیگر شهرها و روستاهای مسیر را برطرف کند.
وی همچنین تاکید کرد: اگر برنامه ریزی صحیحی در قالب مدیریت مصرف و بازچرخانی پساب و زهاب در استان خوزستان صورت بگیرد، میتوان چندین برابر آب انتقالی، آب صرفه جویی کرد و مساله کیفیت آب رودخانه کارون و معضلات ریزگرد را نیز، به طور همزمان حل کرد.
نوشتن دیدگاه