کد خبر: 58181
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 12:40
سه منبع جایگزین برای درآمدهای ناپایدار | تغییر رویکرد شهرداری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی حجت الله میرزایی، معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورای شهرداری تهران درباره جزییات برنامه سوم توسعه شهر تهران گفت: براساس برنامه دوم توسعه درآمدهای پایدار باید ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. در صورت تصویب لایحه...
سه منبع جایگزین برای درآمدهای ناپایدار | تغییر رویکرد شهرداری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی
حجت الله میرزایی، معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورای شهرداری تهران درباره جزییات برنامه سوم توسعه شهر تهران گفت: براساس برنامه دوم توسعه درآمدهای پایدار باید ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. در صورت تصویب لایحه درآمدهای پایدار، سهم این درآمدها هم افزایش پیدا میکند.
به گزارش شهرنوشت، ميرزايي با تاکید بر لزوم فاصله گرفتن از درآمدهای ناپایدار افزود: واقعیت این است حتی اگر ارادهای برای کسب درآمدهای ناپایدار باشد، دیگر در تهران ظرفیتی برای فروش تراکم وجود ندارد و شهرداری ناچار است درآمدهای پایدار را افزایش دهد.
میرزایی دریافت تدریجی عوارض و مالیات شهری، متقاعد کردن دولت به پرداخت سهم خود به شهرداری و مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را راههای جایگزین فروش تراکم و درآمدهای ناپایدار خواند.
معاون شهردار تهران دستیابی به درآمدهای پایدار و کاهش هزینهها را دو فعالیت مهم در بخش مالی برنامه سوم عنوان و بیان کرد: در بخش کاهش هزینهها پیشبینی شده قراردادها به صورت شفاف و اصولی بسته شود، همچنین فعالیتها و ماموریت هایی که در حیطه شهرداری نیست واگذار شود.
او ادامه داد: واگذاری تصدیهای غیر ضروری و آزادسازی نیروی انسانی در کنار تمرکز بر پروژه های عمرانی که توجیه اقتصادی دارند، برنامههای دیگری برای کاهش هزینههای شهرداری است.
میرزایی گفت: در برنامه سوم توسعه بیشترین کاهش هزینهها مربوط به حوزه پروژههای عمرانی، نگهداشت شهر و تعدیل نیروی انسانی است. در واقع کوچکسازی، تعدیل نیروی انسانی و شفافیت در قراردادها و پروژهها در برنامه دیده شدهاست.
تدوین هیچ برنامهای رایگان نیست
معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورا شهرداری تهران درباره هزینه تدوین برنامه سوم توسعه هم توضیح داد: این برنامه در داخل شهرداری تهران و با حضور کارشناسان داخل شهرداری و بیرون از شهرداری تدوین شده است. بنابراین برای کارشناسان بیرون از شهرداری باید هزینه پرداخت میشد.
او با اعلام اینکه رقم ۸۰۰ میلیون تومان برای تهیه اسناد پشتیبان پرداخت شده است، افزود: همیشه برای من سوال بوده که چرا باید برای هر چیزی هزینه داد اما برای تدوین برنامه نباید هزینه کرد؟ چرا عدهای تصور میکنند تدوین برنامه باید رایگان باشد.
میرزایی با بیان اینکه رقم قراردادها به صورت شفاف در سایت برنامه سوم توسعه منتشر خواهد شد، گفت: رقم ۸۰۰ میلیون تومان در شرایطی است که برای برنامه دوم توسعه که بیرون از شهرداری تدوین شد، در سال ۹۲ چیزی در حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده بود.
او درباره ضمانت اجرایی برنامه سوم توسعه هم توضیح داد: بر اساس قانون، حسن اجرا برنامه بر عهده شورای شهر است که نظارت داشته باشد. مطابق احکام پیشبینی شده هم شهرداری موظف است هر ۶ ماه یک بار گزارش عملکرد برنامه را ارایه کند و هر سال هم در صورت نیاز اصلاحات لازم را در برنامه اعمال کند.
معاون شهردار تهران افزود: شهرداری تهران ملزم شده که مدیران خود را بر اساس اینکه چقدر مطابق برنامه عمل کرده اند، ارزیابی کند.
میرزایی بهترین ضامن اجرایی برنامه را شهروندان و رسانهها عنوان کرد.
پایش آسیبهای اجتماعی در شهرداری
میرزایی در پاسخ به سوال خبرنگار شهرنوشت مبنی بر رویکرد برنامه نسبت به آسیب های اجتماعی و مساله زنان، توضیح داد: مهم ترین برنامه ما تغییر رویکرد و ساز و کارهای برخورد با آسیبهای اجتماعی در تهران است. تغییر رویکرد در مواجهه امنیتی با افرادی که دچار آسیب هستند، چه کسانی که به طور مستقیم و چه کسانی که با واسطه مثل خانواده، بستگان و نزدیکان آنان در ارتباط با آسیب اجتماعی قرار دارند، در برنامه سوم پیشبینی شده است.
به گفته او، شهرداری قرار است آسیبهای اجتماعی و کسانی که در معرض این آسیب ها قرار دارند را پایش کند. در صورت لزوم هم کمیته امداد و نیروی انتظامی اقدام لازم را انجام دهند و در واقع وظیفه شهرداری معرفی افراد به این دو نهاد است. در کنار اینکه برای آسیبدیدگان اجتماعی خدمات اسکان فراهم میکند.
معاون شهرداری تهران این را هم گفت که زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی به طور جدی ارتقا پیدا میکند.
میرزایی درباره زیستپذیر بودن شهر برای زنان اظهار کرد: ما با هر نوع تفکیک جنسیتی و تنظیم برنامه بر این اساس مخالفیم و قائل به تفکیک نیستیم. اما افزایش فرصتهای حضور زنان چه در جامعه و چه در موقعیتهای مدیریتی مدنظر ماست.
او سهم اعتبارات عمرانی در برنامه سوم توسعه را 40 درصد بودجه سالیانه عنوان کرد و گفت: سهم اعتبارات هزینهای هم 60 درصد است. البته پیشبینی مالی ما برای بودجه شهرداری در طول اجرا پنج ساله برنامه بدون در نظر گرفتن مشارکت بخش خصوصی، حدود 140 هزار میلیارد تومان است. یعنی سالیانه 30 هزار میلیارد تومان که البته این میزان در همه سالها ممکن است یک اندازه نباشد.
میرزایی کار تدوین برنامه سوم توسعه را نخبهگرا و با مشارکت شهروندان بیان کرد و افزود: دو پیمایش در سال های 96 و 97 انجام شد و شهروندان در این پیمایشها مساله نخست تهران را ترافیک و آلودگی هوا، دوم کاهش انسجام و عدالت و سوم ناامنی در مقابل زلزله عنوان کرده بودند. یعنی همان سه مسئلهای که شورای شهر در آغاز تدوین برنامه به ما ابلاغ کرد که بر اساس آنها پیش برویم.
معاون برنامهریزی، توسعه و امور شورا شهرداری تهران با بیان اینکه کار تدوین برنامه سوم توسعه از آذر سال 96 تا به امروز ادامه دارد، گفت: در چهار ماهه اول، مطالعات پشتیبان برای تحلیل وضعیت موجود و ایجاد راهکار برای ورود به سمت وضعیت مطلوب انجام شد.
به گفته او؛ خروجی این کار مشارکتی و چند وجهی، لایحهای است که از سه بخش احکام پیشنهادی، اهداف و راهبردها و پروژههای پیشنهادی در هر حوزه برخوردار است.
کاهش آلودگیهای زیست محیطی و ترافیک، بهبود عدالت اجتماعی، صیانت از باغها و بافت فرسوده، بازسازی مالیه شهری و ایجاد ساز و کار سرمایهگذار، هوشمندسازی و نظارت پذیری مواردی هستند که به گفته میرزایی، شورای شهر به معاونت برنامهریزی برای تدوین برنامه ابلاغ کرده بود.
معاون شهردار تهران از توافق معاونت برنامهریزی با شورای شهر برای بررسی برنامه سوم توسعه خبر داد و گفت: با اعضا شورای شهر توافق کردیم که تا 15 آذر کار برنامه مصوب را به ما ابلاغ کند. تا پایان مهر هم بخشنامه بودجه سال 98 ابلاغ میشود و میتوانیم بودجه را بر اساس کلیات برنامه سوم تدوین و در مراحل بعد جزئیات را در بودجه اعمال کنیم.
نوشتن دیدگاه