کد خبر: 58406
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 14:16
به گزارش ایسنا، پیشبینیها نشان میدهد آمار جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به رقم ۱۰ میلیارد نفر خواهد رسید که نیاز به آب و غذا نسبت به زمان حال بیش از دو برابر افزایش پیدا میکند. با توجه به این شرایط کارشناسان به طور فزایندهای از ساکنان زمین درخواست کردهاند که میزان کافی از اکوسیستمهای دریایی و خشکی...
به گزارش ایسنا، پیشبینیها نشان میدهد آمار جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به رقم ۱۰ میلیارد نفر خواهد رسید که نیاز به آب و غذا نسبت به زمان حال بیش از دو برابر افزایش پیدا میکند. با توجه به این شرایط کارشناسان به طور فزایندهای از ساکنان زمین درخواست کردهاند که میزان کافی از اکوسیستمهای دریایی و خشکی را با هدف بقای بسیاری از انواع گونهها در طبیعت حفظ و نگهداری کنند.
محققان چینی در این باره اظهار داشتند: میزان حفاظتی که در حال حاضر از این اکوسیستمها صورت میگیرد حتی به اندازه مورد نیاز هم نیست. در واقع کمتر از نیمی از اکوسیستمهای موجود روی سطح زمین به نسبت بکر و دست نخورده باقی ماندهاند. درحالیکه تنها ۳.۶ درصد از اقیانوسها و ۱۴.۷ درصد از مناطق خشکی در وضعیت حفاظت شده قرار دارند. بسیاری از برآوردهای علمی از میزان فضاهای مورد نیاز برای حفاظت از تنوع زیستی و اکوسیستمها نشان میدهد که ۲۵ تا ۷۵ درصد از این مناطق یا اکوسیستمهای اصلی باید مورد حفاظت قرار بگیرند.
این گستره وسیع ۲۵ تا ۷۵ درصدی که محققان نسبت به حفاظت از اکوسیستمها توصیه کردهاند به خودی خود نشان میدهد هنوز در مورد اینکه از چه وسعتی از این مناطق باید حفاظت صورت گیرد، نظر قطعی وجود ندارد. در حقیقت تعیین دقیق میزان فضای مورد نیاز برای حفاظت از سطح موجود تنوع زیستی جهانی به دلیل دانش محدود از گونههای روی زمین کار دشواری است.
به گزارش سایت مونگابی، در سال ۲۰۱۰ دولتهای جهان در کنفرانس ناگویا بر تحقق ۲۰ هدف در حوزه تنوع زیستی تاکید کردند که یازدهمین هدف آن حفظ حداقل ۱۷ درصد از مناطق خشکی و آبهای داخلی و ۱۰ درصد از آبهای دریایی و ساحلی تا سال ۲۰۲۰ بوده است. با این حال کارشناسان چینی در این مطالعه معتقدند که این اهداف در راستای تضمین دیگر هدفهای تعیین شده از جمله پیشگیری از انقراض گونههای جانوری شناخته شده و حفاظت از اکوسیستمهایی که خدمات ضروری از جمله فراهم ساختن آب سالم را در اختیار بشر قرار میدهند، نیستند.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه