کد خبر: 59852
منتشر شده در دوشنبه, 12 اسفند 1398 22:40
در این راه پرستاران و پزشکان در حالتی جهاد گونه از جانشان مایه گذاشته اند و هر روز کلیپ و فیلمی از بهبود یافتگان بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر می شود. پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:بیماری اپیدمیک کرونا بسیاری از کشورهای جهان را درگیر خود کرده است. بسیاری نظریات مختلفی درباره این ویروس سریع...
در این راه پرستاران و پزشکان در حالتی جهاد گونه از جانشان مایه گذاشته اند و هر روز کلیپ و فیلمی از بهبود یافتگان بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر می شود.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:بیماری اپیدمیک کرونا بسیاری از کشورهای جهان را درگیر خود کرده است. بسیاری نظریات مختلفی درباره این ویروس سریع الانتقال دارند. عدهای آنرا یک سلاح بیولوژیک برای فلج کردن اقتصاد بلوک شرق می دانند و برخی دیگر نیز دلیل پیدایش این ویروس عجیب را استفاده غذایی نامتعارف چینی ها از حیوانات مختلف عنوان می کنند. کرونا هر چه که هست بسیاری را درگیر خود کرده است و در کشورمان نیز یک بحران بهداشتی بوجود آورده است.
هر چند که اگر نیمه پر لیوان را نگاه کنیم این موضوع سبب ارتقای سطح فرهنگی بهداشتی جامعه می شود و جامعه ایرانی هم نشان داده است که در این حوزه فرهنگ بالایی دارد. از سوی دیگر تلاش کادر پزشکی و درمانی در کشورمان مثال زدنی است؛ اگرچه انتقاداتی نسبت به عدم شرکت همه ظرفیت نیروهای درمانی از جمله پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران و کاردهای دیگری درمانی در مقابله با این ویروس وجود دارد که این موضوع نیز به نوعی به ناهماهنگی و عدم مدیریت صحیح و یکپارچه و مرجعیت مدیریت بحران باز می گردد اما تا به امروز آمار و ارقام شیوع این ویروس در کشورمان نکات قابل توجهی را در خود مستتر دارد.
ایپدمی که دانش ایرانی آنرا شکست می دهد
در همین رابطه اگرچه شیوع این ویروس در کشورمان مانند بسیاری از کشورها بسیار سریع اتفاق افتاد و متاسفانه ایران اسلامی را در گیر خود کرد اما آمار و ارقام بهبود یافتگان بیماری نشان می دهد که کادر پزشکی با بضاعت اندکی که در تجهیزات خود دارد بسیار خوب عمل کرده است.
در همین رابطه، «کیانوش جهانپور»، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آمار و ارقام بهبود یافتگان ایرانی مطرح کرد: « بر اساس آمار رسمی سازمان بهداشت جهانی، ايران توانسته پس از چين بيشترين تعداد بيمار مبتلا به كرونا را درمان كند، ايران تاکنون با درمان و بهبود قطعی حداقل ۱۲۳ بيمار، بالاتر از كشورهای سنگاپور، ايتاليا، ژاپن و كره جنوبی در رتبه دوم درمان بيماری کووید ۱۹ در جهان قرار دارد.»
این درحالی است که در چند روز اخیر که موضوع ویروس کووید 19 کشور را درگیر خود کرده است، رسانه های بیگانه سعی کرده اند به هر نحوی ایران را در مبارزه با این ویروس عجیب مغلوب نشان دهند و با سیاه نمایی های مختلف انگیزه و امید جامعه را از بین ببرند. در این راستا حتی بی بی سی در انتشار آماری عجیب و غریب مانند همیشه در بزنگاه های حساس نقش تاریخی خود به عنوان رسانه ملکه انگلیس را ایفا کرد. این درشرایطی است که حالا آمار سازمان جهانی بهداشت که یک سازمان رسمی در این حوزه است، دروغهای بی حد و حصر جریان ضدانقلاب و در صدر آن رسانه های سعودی و انگلیسی را بیش از پیش رسوا می کند.
در این راه پرستاران و پزشکان در حالتی جهاد گونه از جانشان مایه گذاشته اند و هر روز کلیپ و فیلمی از بهبود یافتگان بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر می شود اما رسانه های بیگانه سعی دارد تخم یاس و ناامیدی را در دل جامعه ایرانی بکارند تا محصول خود را درو کنند.
از جنگ روانی تا احتکار کاسبان کرونا
بیماری کرونا در چند جبهه کشور را درگیر خود کرده است. از یک سو پرستاران و کاردهای پزشکی با تلاش شبانه روی برای مقابله با این بیماری در حال تلاشی جهادی هستند. از سوی دیگر محتکران بازار کالاهای ضدعفونی و بهداشتی را پیش از ورود کرونا قبضه کرده و کشور را با مشکلاتی روبرو کرده اند. همچنین نیروهای جهادی از جمله وزارت دفاع برای ساخت کیت های تشخیص بیماری دست به کار شده اند. در حوزه شایعه پراکنی و دروغ پردازی هم کشورمان آماج حملات رسانه های ضدانقلاب قرار گرفته است.
احتکار لوازم بهداشتی و ضدعفونی حتی داد وزیر بهداشت را نیز در آورد. چندی پیش نمکی در حاشیه مصاحبه تلویزیونی مطرح کرده بود که «ماسک ها در دست یه مشت دلال پدرسوخته مفت خور افتاده است.»
نمکی حتی طی نامه ای گلایه آمیز به رئیس جمهور که بی پاسخ ماند با عنوان اینکه متاسفانه علیرغم پیگیری فراوان مقدار اندکی ماسک و لوازم بهداشت خریداری و بقیه تولیدات کشور وارد بازار سیاه شد، گفت: « همکاران اینجانب بدلیل اجبار شبانهروز در بازارهای مختلف و درنقش واسطه و دلال از قاچاقچیان با قیمت گزاف میخرند.در ایامی که احتمال آلودگی مردم بدلیل عدم وجود اقلام حفاظتی و پیشگیرانه در خطرست، این شبکه فرصتطلب بیانصاف از کجا خاطر جمعی دارد که اینگونه جسورانه روبروی مردم و مسئولین میایستد و به راحتی اعلام میکند که دویست میلیون ماسک را میتواند ۲۴ ساعته با فلان قیمت در فلان جا عرضه کند؟»
سئوال اساسی اینجاست که با وجود مسئولیت نهادهای مختلف دولتی از جمله وزارت کشور چطور سوداگران مرگ دست به کار شده اند و با خیال راحت دست به کار بازی با سلامت و جان هموطنان شده اند اما دولت در این عرصه نمی تواند کاری انجام دهد.
اما با همه این اوصاف کشورمان توانسته تا به امروز با پیشرفت های پزشکی که داشته است و تلاش شبانه روی کاردهای درمانی با این بیماری مقابله جدی داشته باشد. تسلط ایران بر کنترل نسبی مبتلایان به این ویروس و اینکه ایران بعداز کشور چین توانسته بیشترین آمار بهبودیافتگان از این بیماری را کسب کند، یکی از مهمترین موفقیت ها در این حوزه است که عمق دانش پزشکی کشورمان و پیشرفت و ظرفیت های این حوزه را به نمایش می گذارد.
حضور پزشکان متبحر و فداکار در کنار خودکفایی کامل و نسبی در اقلام پزشکی و درمانی مورد نیاز از جمله موارد مغفول ماجرای کرونا است. همچنین دست به کار شدن سریع مراکز تحقیقاتی برای ساخت اقلام لازم مانند کیت تشخیص که خوشبختانه با موفقیت به سرانجام رسید و یا تلاش برای ساخت واکسن این ویروس منحوس از جمله موارد حاکم شدن حس اعتماد به نفس و باور به توان داخلی است که نمادی از پیشرفت های پزشکی هم دارد.
در حوزه بهداشتی هم جامعه به سرعت با فرهنگ بهداشتی و روانی که از خود به نمایش گذاشته است، گام های عملی بیشتری برای پیشگیری و شکست این بیماری را فراهم کرده است.
ش
نوشتن دیدگاه