کد خبر: 9356
منتشر شده در دوشنبه, 11 ارديبهشت 1396 14:14
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، دو فروند هواپیمای نظامی آمریکایی با تجهیزات مختلف در بزرگترین جزایر یمن در دریای سرخ فرود آمدند که برخی از این تجهیزات برای شنود و رصد اطلاعاتی کاربرد داشت. جزیره بزرگ حنیش (۱۳۰ کیلومتری شهر الحدیده و ۴۰ کیلومتری المخا) محلی است که آمریکا درصدد...
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، دو فروند هواپیمای نظامی آمریکایی با تجهیزات مختلف در بزرگترین جزایر یمن در دریای سرخ فرود آمدند که برخی از این تجهیزات برای شنود و رصد اطلاعاتی کاربرد داشت.
جزیره بزرگ حنیش (۱۳۰ کیلومتری شهر الحدیده و ۴۰ کیلومتری المخا) محلی است که آمریکا درصدد ساخت پایگاه نظامی خود در آنجاست. این اقدام پس از آن صورت میگیرد که کشورهای ائتلاف متجاوز عربی جزایر سقطری را در دریای عرب و میون را در باب المندب و زقر را در دریای سرخ تحت تصرف خود درآوردند.
منابع آگاه در مصاحبه با الاخبار اعلام کردند، تعدادی از کارشناسان آمریکایی به محض اینکه به این جزیره رسیدند، تلاش کردند تا رادارها را نصب کنند.
در سال اول حملات ائتلاف سعودی به یمن، حملاتی هوایی به حنیش صورت گرفت که باعث شد ماهیگیران این جزیره را ترک کنند و نیروهای ائتلاف تحت امر عربستان از اوایل دسامبر آن را تحت تصرف خود درآوردند و از آن روز به بعد، حنیش یک منطقه نظامی بسته شد. شاید آنچه که در انتخاب این جزیره نقش داشته است، این بوده که در این جزیره مردم زندگی نمیکنند و همچنین این جزیره موقعیت حیاتی داشته و تاسیسات نظامی در آن وجود دارند که ارتش یمن در گذشته در اوایل دهه ۹۰ آنها را ایجاد کرده بود.
اریتره در اواخر ۱۹۹۵ این جزیره را اشغال کرد و پس از آنکه سازمان ملل اعلام کرد که این جزیره متعلق به یمن است، این جزیره از کنترل اریتره خارج شد.
همزمان با رسیدن دو هواپیمای وابسته به ارتش آمریکا به این جزیره در روز سه شنبه گذشته، نیروهای ائتلاف تحت امر عربستان به هیچ یک از نیروهای خود در سایر جزیرهها و همچنین نیروهای مستقر در نزدیکی سواحل یمن، اجازه نزدیک شدن به حنیش را ندادند، دلایل این امر نیز اعلام نشده اما مشخص است که هدف این امر محرمانه ماندن تحرکات نظامی آمریکا است. در همین حال، رسانههای وابسته به ائتلاف عربستان از نزدیک بودن عملیات نظامی گستردهای با هدف کنترل بر بندر الحدیده خبر دادهاند.
در همین حال، این منابع اعلام کردند که دو هواپیمای آمریکایی در باند خاکی که اخیرا توسعه یافت، فرود آمدند و در همین حال گروههای دیگر دیوارهایی بر اطراف جزیره کشیدند در حالیکه در این جزیره ارتفاعات صخرهای وجود دارد.
در همین حال، کنترل عملی امارات بر سقطری (جزیرهای در ورودی خلیج عدن در دریای عرب و اقیانوس هند) باعث شد که چشم طمع عربستان برای کنترل بر جزایر دیگر دریای عرب و دریای سرخ دوخته شود. با توجه به اهمیتی که میون دارد که مشرف به باب المندب است عربستان تصمیم گرفت پایگاه نظامی خود را در این جزیره بسازد و سپس مسئولان یمنی حامی این ائتلاف عربی ساکنان این جزیره را با وسوسه انگیزی یا ترساندن مجبور به ترک جزیره کردند تا این جزیره تخلیه شده و ساخت دیوارهای پایگاه نظامی که قرار است در آنجا ایجاد شود، آغاز شود.
در همین حال، نیروهای دریایی امارات تاکید دارد که در این تنگه در نزدیکی جزیره بمانند.
اما زقر که یکی از بخشهای مجمع الجزایر حنیش است، در بین اهداف کشورهای ائتلاف بود که در آن در حال حاضر صدها تن از سربازان تازه نفس و همچنین افسرانی از تابعیتهای مختلف مستقر هستند که اداره عملیات نظامی را از این جزیره برعهده دارند و ماموریتهای دیگری را برای نظارت بر کشتیرانیها ایفا میکنند.
زقر از نزدیکترین پایگاهها به باب المندب است و بر سه خط کشتیرانی مشرف است و اسرائیل نیز قبل از جنگ ۱۹۷۳ آن را اشغال کرده بود.
زقر و حنیش از مهمترین جزایر استراتژیک هستند که پیشتر واشنگتن تلاش کرد تا اختلافات در مورد این جزایر را میان یمن و اریتره در اواسط دهه ۹۰ بیشتر کند تا مساله این جزایر را بینالمللی ساخته و آن را تحت مدیریت سازمان ملل قرار دهد.
اهمیت این جزایر یمنی در دریای سرخ در این امر نهفته است که بر خطوط کشتیرانی بینالمللی مشرف بوده و به تنگه مهم باب المندب نزدیک هستند و همچنین از بلندیها و منابع دریایی متعدد برخوردارند.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه